Det primære salgsargument for PS4 Pro er muligheden for at afvikle spil i 4K samt understøttelsen af HDR. Det er dog ikke alle spil, der kan køre i ægte 4K, som stadig er utrolig ressourcekrævende. Nyere spil renderes i stedet i en lavere opløsning, hvorefter de opskaleres til 4K.
Den er blevet større
Maskinen ligner sin forgænger med den undtagelse, at den er blevet lidt større og tungere. Der er dertil kommet en ekstra USB-port, så du bedre kan tilslutte PSVR.
For at få fuldt udbytte af maskinen kræves der ligesom hos Microsoft et 4K-tv. Alligevel er det ikke helt tydeligt, hvad du får. Sony har nemlig ikke givet udviklerne specifikke instrukser til, hvordan den ekstra regnekraft skal udnyttes. Nye spil skal dog påhæftes “PS4 Pro Enhanced”. Hvad det så betyder, fortolkes lidt forskelligt.
Flere FPS, skarpere lys og flottere skygger
Et spil som Uncharted 4, der er eksklusivt til PS4, kører stadig kun med 30 fps, selv om opløsningen er blevet højere. Det er lidt synd. Andre spil kører bedre, men det er svært at se forskel på Pro og en almindelig PS4. Når spil benytter HDR, er der dog tydelig forskel. Lyseffekter fra f.eks. lamper og solopgange skinner som aldrig før.
Forskellene skal dog ses i detaljerne, hvilket kan gøre det svært at retfærdiggøre et køb, hvis man har en almindelig PS4 i forvejen. Dette især fordi Pro er noget dyrere, større og tungere, og larmer lige så meget som en Slim-udgave. Spillene ser ufattelig godt ud i 4K, men det gjorde de nu også i 1080p.
Har du allerede en PS4 og et Full HD-tv, er der ingen grund til at opgradere. Har du en PS4 og et 4K-tv, er det straks lidt sværere.
Konklusion
PlayStation 4 Pro er en lækker maskine, der giver ekstra liv og regnekraft til Sonys i forvejen populære konsol. Desværre er den ikke helt stærk nok til at kunne klare ægte 4K og 60 fps, hvilket betyder, at der ofte snydes lidt på vægten og i visse spil opskaleres for at opnå den højeste opløsning. Resultatet er en maskine, der på papiret kan mere end sin lillebror, men alligevel har svært ved at kræve sin berettigelse.
Sony fik et forspring på et år i forhold til Microsoft, men har endnu ikke helt overbevist os om, at den er svært nødvendig.
Også i denne test:
Nintendo Switch
Hverken fugl eller fisk
Nintendo Switch er ikke som andre spilkonsoller. Den er helt sin egen!
Xbox One X
Verdens kraftigste spilkonsol
Microsoft tager førertrøjen på og spiller med musklerne.