TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Marshall Major II Bluetooth

Marshall rocker uden ledning

De første trådløse hovedtelefoner fra legenden er lige så praktiske og bastunge, som man kunne ønske sig.

Af / 18/04/2016 - 06:00
Marshall Major II Bluetooth

Lyd & Billede mener

  • Ekstremt lang batterilevetid. Praktiske, sammenklappelige og nemme i brug. Lyder strålende med bastung musik.
  • Lyden passer ikke til alle. Det ville have været rart med en app med equalizer.

Ud over deres trådløse højttalere har Marshall en række hovedtelefoner i sortimentet, fra Mode over Monitor til Major. Alle sammen traditionelle modeller med ledning. Men nu har den sidste sluppet lænkerne, og Marshall har fået deres første trådløse model, Major II Bluetooth.

De har dog bevaret muligheden for, at en ven kan slutte sine hovedtelefoner til Major med ledning, så man kan dele musikken. Og hvis batteriet løber tør, kan man spille videre med kabel.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

I brug

Ikke at det er særlig sandsynligt, for i modsætning til de fleste af konkurrenterne har de ikke omkring 12 timers spilletid, men praler af hele 30 timer! Og det lader ikke til at være en overdrivelse: Major II BT klarede sig igennem hele vores 24 timers tilspilning uden at have brug for genopladning.

En anden ting, der gør dem gode på farten, er at de kan foldes sammen. Et par robuste hængsler betyder, at ørekopperne kan lægges ind mod bøjlen, så de fylder minimalt i bagagen.

Annonce

Takket være rigelig polstring både på bøjlen og i ørekopperne sidder Major II BT virkelig rart på hovedet. Man skal dog være opmærksom på, at det er en on-ear model, hvilket betyder, at man kan blive lidt svedig om ørerne ved længere tids lytning.

Afspilningen kan styres med en lille joystick-agtig knap på den ene ørekop. Ved hjælp af den kan man starte og stoppe afspilningen, besvare opkald, skifte sang og justere volumen. Det er meget intuitivt og fungerer godt.

Den lille joystick-knap på den ene ørekop styrer afspilningen. (Foto: Producent)
Den lille joystick-knap på den ene ørekop styrer afspilningen. (Foto: Producent)

 

Lydkvalitet

Hvis man bruger ledning, er der også en kontrol/mikrofon til betjening og samtale; ellers sidder mikrofonen i den ene ørekop. Samtalekvaliteten er mere end god nok.

Det samme gælder lyden, når man hører musik. Frekvenskurven er – som man kunne forvente – justeret i den bastunge retning, og hovedtelefonerne lyder meget som de almindelige Major II. Takket være aptX bliver lyden ikke meget dårligere end med ledning.

Som man også kunne forvente, leverer de tordnende rock med tunge trommer – og gør det glimrende. Men de fungerer faktisk lige så godt til elektronisk musik. De kan endda klare den brutale basgang på James Blakes “Limit to Your Love”. Deres eneste svaghed er mere finstemt musik som f.eks. akustiske indspilninger, hvor de lyder lidt ubalanceret, og skarpe lyde som bækkener bliver spidse.

Sammenlignet med Philips M1MKII, som koster omtrent det samme, er lyden nærmest stik modsat. Hvis der havde været en app med equalizer, havde de nok klaret sig endnu bedre.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Konklusion

Major II Bluetooth er et par velbyggede og praktisk sammenfoldelige trådløse hovedtelefoner. Endnu mere praktiske på farten bliver de af den lange batterilevetid. De sidder også behageligt på hovedet og er nemme at betjene.

Som forventet spiller de r*ven ud af bukserne, når den står på rockmusik, men klarer sig ikke helt så godt på akustiske numre. Men det har på den anden side heller aldrig været meningen.

Kort og godt et par seje hovedtelefoner til lige så seje typer. Party on!

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Dyson-hovedtelefoner imponerer og skuffer

Styr udenom hørepropper fra Temu

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren