TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

TEST: Marshall Mode II

Legendarisk Marshall-lyd direkte i ørerne

Det er Marshall Mode II, man skal have, hvis man elsker, at det trykker lidt i ørerne, når man spiller musik. Højt, selvfølgelig.

Af / 05/03/2021 - 16:22
Marshall Mode II

Lyd & Billede mener

  • Meget medrivende lyd med god basdynamik og stærk rytmisk kontrast. Små, lette og vandtætte med godkendt batterilevetid.
  • Ingen aktiv støjreduktion. Basfokusset passer ikke til alles smag. Mangler noget raffinement.

Man kan undre sig over, hvad de har gået og lavet. Mens alt, hvad der kan krybe og gå af producenter, for længst har lanceret mindst ét, helst flere sæt helt trådløse hørepropper, har Marshall kun haft hørepropper med ledning.

Hvilket i og for sig ikke er så dumt. Hvis de falder ud, så falder de ikke langt, og med en ledning hængende rundt om halsen ved man, hvor man har dem.

Men sådan nogle gider markedet ikke længere. Det vil have helt trådløse og ledningsfri hørepropper, og nu kan Marshall også tilbyde dét i form af Mode II. Som ikke må forveksles med de kablede Mode-modeller. De er helt nye og kommer i et fleksibelt etui, som oplader hørepropperne, og som er blandt de mindste etuier, vi har set.

ma2
Marshalls første helt trådløse hørepropper. (Foto: Lasse Svendsen)

Hørepropperne selv er også små. Behageligt små og meget mindre end vores reference, Sony WF-1000XM3, som dog har adaptiv støjreduktion. Hvilket Marshall Mode II ikke har. Batterilevetiden er heller ikke så lang som på Sony-hørepropperne – fem til otte timer – men batteriet i etuiet kan forlænge spilletiden til 25 timer.

Marshall-propperne er vandtætte, i hvert fald så godt som, med IPX4-certificering, og den gummierede overflade giver et sikkert greb, når man står af løbebåndet med svedige hænder og tager propperne ud af ørerne.

Annonce

Den kompakte størrelse gør det lettere at placere hørepropperne i ørerne. De leveres med silikonedutter i fire forskellige størrelser, og de tænder straks, når man sætter dem i ørerne, og slukker, når man tager dem ud.

ma3
USB-kabel og ekstra silikonedutter følger med i æsken. (Foto: Lasse Svendsen)

Pasform og brugervenlighed

Parring med mobilen går som en leg, og hvis man downloader Marshall-app’en, kan man også vælge imellem forskellige EQ-indstillinger – eller lave sine egne, så man kan tilpasse lydbilledet til sin egen smag.

Der er ingen knapper, man skal forholde sig til. De gummierede overflader er touch-følsomme, og man kan styre musikken uden at skulle tage mobiltelefonen op af lommen. Man kan også besvare opkald, og de integrerede mikrofoner kan også give medhør med et lille tryk på den venstre høreprop.

Udendørs er rækkevidden rigtig god ligesom på de fleste andre trådløse hørepropper, men udenfor har man normalt mobilen i lommen, så den indendørs rækkevidde er mere interessant. Her lægger man gerne telefonen fra sig, og så er det rart f.eks. at kunne hente forsyninger, uden at lyden bryder op og forsvinder.

Det fungerer fint med Mode II, som også formår at spille gennem betongulvet på etagen ovenover, uden at musikken forsvinder helt.

Skaermbillede 2021 03 05 kl. 16.09.44
Det kan ske, at man føler behov for at justere lyden. Så er app’en rar at have. (Foto: Lasse Svendsen)

Lydkvalitet

I sidste ende er vi dog mere interesseret i lydkvaliteten. Vores erfaring med Marshall-lyden har været skiftende – fra ubalanceret og bastung til mere medgørlig og medrivende. Mode II hører bestemt til i den anden kategori.

Læs også Helt trådløse budget-hørepropper Nu kan du slippe for alle ledninger og få god lyd uden at skulle tømme sparegrisen.

De vægter stadig bas mere end f.eks. et par RHA-hørepropper, men er til gengæld ikke lige så opløste i mellemtonen eller diskanten. Det giver bl.a. et klaver mere bund og fylde, men overtonerne klinger ikke lige så frit på Mode II. Det hjælper at bruge EQ’en i app’en, men vi kommer ikke uden om, at Marshall Mode II trives bedre med pop, rock, hiphop, electronica, metal osv. end med kammermusik og tyske lieder.

ma4
Marshall Mode II er til dig, der elsker at mærke rytmen i musikken. (Foto: Lasse Svendsen)

De fungerer også til hårdtslående jazz. Norske Terje Rypdal og Jaga Jazzist lyder topsejt gennem Mode II, som får rytmen og vægten i bassen bedre frem, end de fleste hørepropper formår.

Bassen på Rypdals “Conspiracy” lyder sejt i de små hørepropper, og selv om guitarklangen er lidt tilbagetrukket, er den stabil og tydeligt placeret i lydbilledet. Trommerne på åbningen af Jaga Jazzists “Starfire” lyder fedt som bare f… – måske ikke lige så stramt defineret som på RHA-hørepropperne, men mere engagerende.

Vokalen på svenske Zara Larssons “Look What You’ve Done” er tydeligt defineret, og man kan virkelig mærke, at det rykker i hofterne, når trommer og bas kommer dundrende ind på omkvædet. Der er også en okay defineret diskant. Den er ikke så luftig eller tydelig, men heller ikke stikkende, hård eller spids.

ma6
Et af de mindste etuier, som også oplader hørepropperne. (Foto: Lasse Svendsen)

Konklusion

Marshall Mode II’s styrke er rytme, dynamik og den fede bas, der på ingen måde overskygger andre dele af frekvensområdet, men som alligevel dominerer lydbilledet på al musik. Det betyder, at Mode II ikke er blandt de mest afbalancerede eller raffinerede trådløse hørepropper på markedet, men de er afgjort blandt de mest medrivende.

Prisen er heller ikke så tosset, selv om man kan få Sony WF-1000M3 endnu billigere i øjeblikket. Marshall-hørepropperne mangler støjreduktion og lyder ikke helt neutralt, men det synes vi ikke gør noget, så længe de får smilet og hoftebevægelserne frem, når man hører musik.

Karakter
Marshall Mode II
Basic
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?