TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: ASUS Transformer Book Trio TX201L

Det er jo hele tre ting

ASUS Transformer Book Trio er både tablet, bærbar og stationær computer. Og så kommer den både med Android og Windows.

Af / 17/03/2014 - 13:55
ASUS Transformer Book Trio TX201L

Home mener

  • Robust og brugervenligt design kombineret med høj ydelse. Og så kører den såvel Android som Windows og kan bruges både som tablet og som bærbar eller stationær computer.
  • En smule for tung, og så er der en række børnesygdomme forbundet med at få Windows og Android til at køre sammen.

Ved første øjekast ligner ASUS Transformer Book Trio en helt almindelig 11 tommers bærbar computer, men ligesom et par af testens andre kandidater kan den også agere tablet-computer, hvis man fjerner skærmen fra tastatur-docken.

Altså bortset fra at tastatur-docken ikke er nogen dock. Hele Windows-computeren sidder placeret i tastaturet, og skærmen er en selvstændig tablet med egen processor, egne apps samt eget lager og operativsystem! Hver for sig er skærm og tastatur således henholdsvis en Android-baseret tablet-computer og en slags stationær Windows-computer, der kan kobles til en ekstern skærm via HDMI eller DisplayPort. Og kobler man de to dele sammen, så har man en bærbar computer, der både kan køre Android og Windows efter behov.

Som Android-tablet er Transformer Book Trio ikke den hurtigste (445 single-core og 1.047 multi-core var resultatet i Geekbench 3), men som Windows-computer er Transformer Book Trio den hurtigste i denne test med en Geekbench 3 score på henholdsvis 2.940 (single-core) og 5.067 point (multi-core).

Når skærmen passer sit job som skærm for den bærbare, byder den på Full HD 1080p opløsning og et pænt, skarpt skærmbillede. Lyden styres af B&O’s ICEpower-teknologi, og det klarer den ganske hæderligt, selv om lydkvaliteten ikke ligefrem slår benene væk under os.

ASUS-Transformer-Book-Trio_1

Annonce

Vores testeksemplar kom med en almindelig 500 gigabyte harddisk, men for (endnu) flere penge kan man opgradere til SSD. Maskinen er fremstillet af børstet aluminium og virker både robust og solid. Også tastaturet er fremragende med store taster, der har god vandring og tilstrækkeligt med afstand imellem sig. Vægten og tykkelsen er nok lige i overkanten for de fleste (1,7 kilo og 2,32 cm), men pakken indeholder trods alt også to separate computere.

Det største minus ved Transformer Book Trio er en børnesygdom, som ASUS forhåbentlig snart får gjort noget ved! Hvis skærm og tastatur er koblet sammen, og man så har skiftet til Android, må man endelig ikke lade maskinen gå i dvale. Så ender man med en sort skærm, der er meget vanskelig at slippe af med igen. Årsagen er, at Windows ikke kan “vække” skærmen, hvis den er gået i sort, mens Android er aktiveret. Det er for dumt, ASUS!

Konklusion
ASUS Transformer Book Trio vil meget, men det lykkes den faktisk at leve op til de fleste af sine egne forventninger. Det er noget skidt, at det ikke fungerer helt uproblematisk med to operativsystemer på én gang, men som Windows-bærbar slår denne computer konkurrenterne med flere længder. Ydelsen er i top, det samme er byggekvaliteten og brugervenligheden, og hverken skærmbillede eller lyd er der noget at udsætte på.

Også i denne test:

Sony VAIO Tap 11 SVT1121B2E

Lidt for tyndt

VAIO Tap 11 er testens slankeste og letteste deltager, men vi synes ikke, det hybride koncept holder.

Testens flotteste skærm i Full HD-opløsning kombineret med et meget slankt og let design.
Kan kun bruges med tastaturet, hvis skærmen står på et bord. Og tastaturet inklusive pegefelt er elendigt. Meget støjende blæser og forældet Pentium-teknologi.
Læs hele testen

Samsung 11,6″ ATIV Smart PC Pro 700T1C-H01

En ordentlig moppedreng

Samsung ATIV Smart PC Pro er egentlig en hybridcomputer, der kommer som tablet med tilhørende tastatur-dock. Den samlede pakke vejer for meget.

Kommer med Full HD-opløsning, glimrende lyd samt mulighed for mobilt internet.
Det hybride design er en smule upraktisk, og den samlede pakke bestående af skærm og tastatur-dock er lidt for tung. Batteritiden kunne være bedre, og skærmen er en smule lyssvag.
Læs hele testen

Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Smidig, men lidt for slap

Denne ultrabook hedder ikke Yoga for sjov. Den vender både vrangen ud på sig selv og din pengepung!

Det hybride design, som lader dig vride computeren 360 grader om sin egen akse, er det bedste, vi har set, og byggekvaliteten er helt i top. Det samme er lydkvaliteten.
Desværre er skærmen for lyssvag til vores smag, og opløsningen er middelmådig.
Læs hele testen

Apple 11″ MacBook Air

Effektiv maskine i lækker krop

MacBook Air er teknologisk helt fremme i bussen. Med en enkelt undtagelse.

MacBook Air byder på lang batteritid, et brugervenligt og ergonomisk tastatur i fuld størrelse samt et stort pegefelt, og designet i aluminium er både lækkert og robust. Ydelsen er god, og lynhurtig 802.11ac netværksteknologi gør maskinen fremtidssikker.
Det var en skuffelse, at den aktuelle MacBook Air-generation kom uden højopløst Retina-skærm, og skærmopløsningen kunne være højere. Det ville også være praktisk med en SD-kort-læser.
Læs hele testen

Acer Aspire V5-122P-61454G50nss 11,6″ HD touch

En ren foræring

Med Acer Aspire V5-122P får man mere, end man betaler for.

Acer Aspire V5-122P koster mindre end de fleste smartphones, og alligevel får man trods alt en fuldt fungerende Windows-maskine. Med hele 500 gigabyte harddisk.
Måske den langsomste computer, vi kommer til at teste i år. Blæserstøj og billig plastickvalitet fuldender indtrykket af en maskine, der er helt igennem discount.
Læs hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mesh til det avancerede smarthjem

Mere behøver Wi-Fi 7 ikke koste

Mange bække små

En lille guldklump

Vi har testet Netgears nye populære Wi-Fi 7-mesh

AI gode gange tre

Mesh med Wi-Fi 7 giver bred og lynhurtig dækning

Samsung Galaxy Book 4 Edge er god til studerende og folk på farten

Yoga på den kloge måde

Moderne CPU - gammeldags skærm

Tæt på perfekt begynder-PC

Er PC’en blevet klogere?