annonce
annonce
annonce
Duel:

2 gaming-mobiler

annonce

Gaming i lommeformat

Tilføj som favorit

Du kan godt tage det med dig! Gaming-mobiler lover dig action, hvor du går og står.

Produkter i testen
 • Razer Phone 2
 • Asus ROG Phone
 • Computerspil – gaming – er en industri, der er vokset eksplosivt de seneste år. Og det er ikke længere kun noget, som forbindes med bumsede teenagere i sene nattetimer. At spillene har fået folkelig appel, kan f.eks. ses på, at spillet Red Dead Redemption 2 i sin åbningsweekend solgte for 725 millioner dollars. Det er 85 millioner dollars mere end rekorden i filmens verden, hvor Avengers: Infinity War solgte billetter for 640,5 millioner dollars hen over åbningsweekenden. Så spil er big business!

  Vi har fulgt udviklingen og har testet en bred vifte af gaming-grej til spillehulen derhjemme. Fra mus til skærme – og selvfølgelig masser af computere. Men det har alt sammen været til hjemmebrug. Denne gang har vi taget fat på en helt ny kategori af spiludstyr, der lover underholdning og action, hvor du går og står. Vi taler om gaming-mobiler.

  Effektræs i lommen

  Det, der adskiller gaming-udstyr fra andet computergrej, er de grafiske kræfter. Gaming-computere udstyres med grafikkort, hvis regnekraft langt overgår processoren på bundkortet. Det giver flot 3D-grafik – og masser af spildvarme, der ledes væk med kraftige blæsere.

  I en smartphone er forholdene mere komplicerede. For det første findes der ikke separate 3D-grafikprocessorer til mobil gaming, som udviklerne kan flå ned fra hylderne. Den slags er indbygget i selve processoren. For det andet sætter telefonens størrelse grænser for, hvor meget varme der kan afledes. Og batteriet begrænser, hvor længe der kan spilles.

  Gaming-telefonerne er derfor udstyret med kraftige 4000 mAh batterier og væskekøling (!) for at aflede varmen fra processoren. Det sikrer, at ydelsen forbliver høj, mens almindelige smartphones drosler hastigheden ned for at undgå hedeslag.

  Skal jeg købe en gaming-mobil?

  Gaming-mobilerne i testen befinder sig ubestrideligt i den øverste topklasse på smartphone-markedet. De er bygget over den nyeste teknologi og giver de nyeste Android-spil de bedst mulige betingelser. Og det gælder i øvrigt, uanset hvilken af dem du vælger. Under den smarte overflade er de nemlig så godt som identiske.

  Det mere komplicerede spørgsmål er, om du i det hele taget skal vælge en gaming-mobil, eller om en mere almindelig smartphone er løsningen. Hvad angår processorkraft og grafisk ydelse, er de hverken bedre eller dårligere end de nyeste premium-mobiler, som er bygget over samme platform. Og flere af disse kan købes en tredjedel billigere.

  Der, hvor gaming-mobilerne skiller sig ud, er på skærmen, der er hurtigere end gængse smartphones, samt på styringen.

  Produkter i testen
  Razer Phone 2
  Vildt hurtig skærm
  Razer har ikke nogen lang historie som mobilproducent bag sig, men når det gælder gaming-mobiler (og alt hos Razer handler om gaming), er de veteraner. Den oprindelige Razer Phone har nemlig et år på bagen. Razer Phone 2 er en sort monolit i glas med et skarpt, firkantet design, som ligger langt fra de runde former, der er på mode. I modsætning til årets andre high-end-mobiler har Razer Phone 2 ikke fyldt hele fronten med skærmpanel. Det er også komplet lige meget, for skærmen er stadig stor. Og den er knivskarp (WQHD) og lynhurtig. Faktisk er den med sine 120…...
  Asus ROG Phone
  Konsol i byggesæt
  Asus behøver ingen introduktion, når det gælder gaming-pc’er, men den splinternye Asus ROG Phone er firmaets første bud på en smartphone specielt til gamere. Skærmen er på 6 tommer og i FHD+ opløsning (2126 x 1080). Det interessante er dog, at den har en opdateringshastighed på 90 Hz og er af AMOLED-typen. Skærmen fylder det meste af fronten. På den buede glasbagside finder man to kameraer, fingeraftrykslæser samt lufthuller til køling! Kameraerne er de samme som i den civile topmodel, ZenFone 5Z. Ud over USB-C-port og hovedtelefonstik i bunden er der en udvidelsesport på midten med en dobbelt USB-C-forbindelse til…...
   Har du noget at tilføje?
   Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

   Skriv et svar

   Læs også

   IFA 2019: 48 MP zoom-mobil fra Motorola

   IFA 2019: 48 MP zoom-mobil fra Motorola

   Mellemprismobil fra Motorola bider de dyre fotomobiler i haserne: Fire kameraer, 48 MP og bredformatvideo på højkant.Tilføj som favorit
   IFA 2019: På trods af problemer satser Huawei på Android 10 i ny Mate 30-serie

   IFA 2019: På trods af problemer satser Huawei på Android 10 i ny Mate 30-serie

   En del af usikkerheden om Huaweis første helt nye smartphone efter den amerikanske blokade er ryddet af vejen. Huawei Mate 30 kommer med Android 10. Hvornår og hvor den bliver kommercielt lanceret er stadig et åbent spørgsmål.Tilføj som favorit
   IFA 2019: Sony Xperia 5 er kompakt version af flagskibsmodel

   IFA 2019: Sony Xperia 5 er kompakt version af flagskibsmodel

   En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1. Men med alle de samme specifikationer.Tilføj som favorit
   Her er din nye Klima-mobil

   Her er din nye Klima-mobil

   Fairphone 3 er nyeste skud på stammen i en serie af miljøvenlige smartphones. Tilføj som favorit
   Nyt Android hedder Android 10

   Nyt Android hedder Android 10

   Slut med at navngive Android-versioner efter desserter.Tilføj som favorit
   Samsung Galaxy Note 10+

   Samsung Galaxy Note 10+

   Har du dybe lommer, og leder du efter en smartphone, der kan det hele? Så behøver du ikke at lede længere. Her er din nye mobiltelefon.

   Tilføj som favorit
   Huaweis nye operativsystem hedder HarmonyOS

   Huaweis nye operativsystem hedder HarmonyOS

   Det nye OS bliver en open-source platform, der kan køre på alle slags enheder.Tilføj som favorit
   Ny AR-funktion gør det nemmere at finde vej med Google Maps

   Ny AR-funktion gør det nemmere at finde vej med Google Maps

   Med en ny Google Maps-funktion kaldet ‘Live View’ bliver det nu nemmere at finde rundt i en lang række byer i hele verden, når du bevæger dig til fods.Tilføj som favorit
   annonce
   Luk menu