TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: ASUS Transformer Pad TF103C

Muskelbundt uden finnesse

Med lidt mere sans for detaljer havde ASUS Transformer Pad TF103C kunnet være testvinder.

Af / 12/09/2014 - 10:13
ASUS Transformer Pad TF103C

Home mener

  • Høj ydelse og gratis tastatur-dock er denne tablets største fortrin.
  • Billedkvaliteten er simpelthen for ringe med matte farver og pixelerede billeder. Og så må maskinen undvære mobilt internet.

Man får rigtig meget for pengene med ASUS Transformer Pad TF103C. Med i prisen på et par tusind kroner følger nemlig en tastatur-dock, hvormed tablet-computeren faktisk også kan anvendes som en lille laptop, bare man udstyrer den med de rigtige apps.

Både docken og selve tablet-enheden er robust fremstillet af hvid og aluminiumfarvet plastic, der holder glimrende stand mod stød og vrid. Faktisk er tablet-enheden en smule stor og tung at håndtere, men det afrundede design gør den behagelig at holde, så brugeroplevelsen alligevel bliver okay.

Det er billedkvaliteten til gengæld ikke. Opløsningen er blot på 1280 x 800 pixel, hvilket burde være rigeligt til at vise video i HD-kvalitet samt være behageligt for øjet, men vi oplever, at farverne er matte, billeder – både video og fotos – står uskarpt, og ikoner på hjemmeskærmen er sågar pixelerede. Det er ikke godt nok, ASUS.

Den utilfredsstillende billedkvalitet står i skarp kontrast til enhedens ydelse, som er testens bedste. Transformer Pad TF103C er i modsætning til de andre Android-baserede tablets i denne test ikke udstyret med en Snapdragon-processor fra Qualcomm, men derimod med en 64 bit quad-core Intel Atom processor, og vi skal lige love for, at der er gods i den. I vores benchmark-test, Geekbench 3, scorer Transformer Pad TF103C henholdsvis 757 (single-core) og 2.303 (multi-core) point, hvilket er det dobbelte af, hvad Android-konkurrenterne præsterer, og vores egen brugeroplevelse bekræfter testresultatet. Apps starter hurtigt, og tunge og grafikkrævende opgaver løses uden dikkedarer.

Lydkvaliteten er heller ikke så ringe endda. Transformer Pad har lidt samme problem som Samsung Galaxy Tab 4. Nemlig at mulighederne for justere lyden er gemt i ASUS’ egne apps til afspilning af musik og video. Andre apps som YouTube, Netflix, WiMP og Spotify må nøjes med Android-standardindstillingerne for lyd, og så bliver lydbilledet lidt for grumset med en meget støjende bas. ASUS har dog inkluderet en generel app ved navn Lydguide, der lader brugeren skifte mellem et par faste lydprofiler som Musik, Film og Spil, men virkningen er minimal.

Annonce

 

Konklusion
Vi tøver ikke med at rose ASUS Transformer Pad TF103C for en imponerende høj ydelse, hæderlig lydkvalitet og et robust og solidt design. Vi skal nok også lade være med at brokke os over den gratis tastatur-dock, som man får med i købet. Men billedkvaliteten lader en del tilbage at ønske med matte farver og uskarpe detaljer, og det trækker ned i den samlede vurdering.

Også i denne test:

Samsung Galaxy Tab 4 SM-T530

Den gyldne middelvej

Samsung Galaxy Tab 4 er en tablet, der kan, hvad den skal, men så heller ikke mere.

Designet er slankt og uden dikkedarer. Omend opløsningen ikke imponerer, er skærmen fin med varme, skarpe farver. Og så får enheden det maksimale ud af de begrænsede processorkræfter.
Må undvære mobilt internet. Enheden fås i en version med 4G/LTE, men den er næsten 1.000 kroner dyrere. Lydkvaliteten lader meget tilbage at ønske, hvis man ikke bruger Samsungs egne apps.
Læs hele testen

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+

kke som de andre

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ byder på unikt ergonomisk design, fantastisk lyd og lang batteritid.

Den specielle formfaktor samt fremragende byggekvalitet og materialevalg gør Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ til et luksusprodukt. Lydkvaliteten er uovertruffen, og billedkvaliteten er absolut godkendt. Batteritiden er testens bedste.
Ydelsen lader en smule tilbage at ønske. Modellen med mobilforbindelse må nøjes med 3G.
Læs hele testen

Dell Venue 8 Pro

En ægte minicomputer

Dell Venue 8 Pro byder på ægte computerydelse i en meget lille indpakning.

Komplet Windows-version kombineret med robust design, udmærket skærm, fremragende lydkvalitet og god ydelse til en absolut overkommelig pris gør Dell Venue 8 Pro til testens bedste køb.
At betjene Windows i skrivebordstilstand på 8 tommer er umuligt uden en digital pen, der skal købes som tilbehør. Mangler desuden mobilt internet, og så er 32 gigabyte indbygget lager alt for lidt, når operativsystem og Windows-programmer fylder så meget.
Læs hele testen

Acer Iconia W4-820

Halvgjort er ikke velgjort

Acer Iconia W4-820 er skam udmærket, men der findes bedre alternativer til samme pris.

Den samlede ydelse er testens næsthøjeste. Både skærm og lydkvalitet er godkendt uden at være prangende.
Svært at betjene Windows-brugerfladen i desktop-tilstand på en 8 tommers skærm. Design og byggekvalitet lader en del tilbage at ønske. Mangler mobilt internet, og 32 gigabyte indbygget lager er for lidt, når maskinen skal køre en komplet Windows-udgave.
Læs hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple iPad mini 7 har masser af kræfter, men savner innovation

Årets basis-iPhone haler ind på Pro-serien

Tilbage på toppen

Det perfekte kompromis?

Foldbar magi?

For sent og for dyrt

Endnu nemmere at holde øje med helbredet

Denne iPhone kan du godt springe over

Kronen på værket

En god mobil du kan beholde længe

Virker Pixel-magien også på det foldbare format?

Lækkert og sejt træningsur