Samsung introducerede Galaxy A-serien i 2014 som et billigere alternativ til flagskibet i Galaxy S-serien. Siden da har de udgivet nye modeller hvert år, og 2023-modellerne ender noget forvirrende på 4. I år går serien fra A04’erne via A14 og A34 til Galaxy A54. En efterfølger til A73 har vi ikke set. Vi testede sidste års Galaxy A53 og syntes, at der var lidt for mange gentagelser, og at den ikke var meget bedre end A52.
Udseende og konstruktion
Galaxy A54 er måske nok en af de dyrere telefoner i testen, men den både føles og ser ud som en dyrere telefon end de andre. Faktisk ligner den til forveksling Galaxy S23, hvilket sikkert ærgrer dem, der har brugt 50 procent mere end det, A54 koster. Men så har den også en Gorilla Glass-bagside i modsætning til de andres plastbagside. Kvalitetsfølelsen understreges af, at den også er den mest holdbare i testen med en IP67-certificering.
Skærm
Skærmen er i stort set den samme som sidste år, hvilket er gode nyheder, eftersom det er en aldeles fremragende Super AMOLED-skærm med FHD+-opløsning og hurtig opdatering. Den har fantastisk kontrast og farvegengivelse. Samsung kan det der med skærme. Den har dog fået en lidt højere lysstyrke, hvilket ellers er problemet med OLED. Den kan nu komme op på 1.000 nit, når det er nødvendigt.
Kameraer
Det nye 50 MP-hovedkamera har en lavere opløsning, men en større sensor, så billedkvaliteten er blevet bedre. Der kan ses på acceptable mørkebilleder og rigtig god HDR, hvor der er detaljer i skyggerne, og hvor lyse områder ikke brænder ud. I det hele taget tager det gode billeder, men automatikken kan drille indimellem. Ultravidvinkelkameraet er okay, men mindre vellykket i svagt lys. Selfiekameraet gør et acceptabelt stykke arbejde i god belysning.
Lyd
Som mange andre mobiler mangler den en ordentlig højttaler i toppen, hvilket gør lyden lidt skarp og uden dybde. Men kvaliteten er stadig over middel, og den kan klare høj lydstyrke, før det bliver for tydeligt. Hovedtelefonstikket forsvandt for to år siden og er desværre ikke tilbage. Det ville ellers have været logisk at understøtte Dolby Atmos. Men selvfølgelig kan man tilkøbe en USB-C til 3,5 mm-adapter til kablede hovedtelefoner.
Anvendelse
Samsungs egen brugergrænseflade One UI kan en del fede tricks, især hvis man anvender flere Samsung-produkter. Samsung leveres med ret mange apps, men til forskel fra visse andre producenter er mange af dem rigtig brugbare, så der er intet at klage over her. Samsung er også meget generøse med opdateringer, man får fire Android-opdateringer og fem års sikkerhedsopdateringer. Tak for det!
Ydelse
Vi klager ofte over Exynos-processoren, men i denne sammenhæng klarer den sig godt. Den rå ydelse er i den gode ende, og den er faktisk hurtigst i både PCmark Work og Basemark Web, som måler normal brug. Der er dog små pauser, når man bruger mobilen, hvilket kan skyldes den langsomme lagring. Den er heller ikke ligefrem langsom i grafiktests, så den burde kunne klare enkle spil uden problemer.
Konklusion
I år kan vi ikke klage over, at forskellen fra sidste års model er minimal, da A54 har et mere eksklusivt design og en betydeligt højere ydeevne. Kameraet er også opgraderet og tager rigtig gode billeder, selv under vanskeligere forhold. Til almindeligt brug er den hurtigst i testen og klarer sig også ret godt i spil. Alt i alt er Galaxy A54 en pålidelig mobiltelefon, der også har mange års garanterede opdateringer.
Også i denne test:
Xiaomi 13 Lite
For mange svipsere til den pris
Xiaomi 13 Lite er en budgetmobil, som kommer for tæt på Redmi uden at lykkes lige så godt.
Redmi Note 12 Pro
Redmi finder balancen
Hvis Xiaomi er dygtige til at bygge prisvenlige topmodeller, så gør det samme sig gældende for Redmi i mellemklassen.
Google Pixel 6a
Som en Android-mobil skal være
Trods lidt haltende hardware råder Googles software-tricks bod på det og leverer et imponerende resultat.
Motorola Moto g73 5G
Billig - men langsom til spil
Trods den lave pris føles det ikke, som om Moto g73 giver valuta for pengene – dertil er der for mange ulemper.
OnePlus Nord CE 3 Lite
Budgetvariant af en budgetmobil
OnePlus er gået lidt for vidt med sparekniven - i bestræbelserne på at skære ned på prisen har de skåret for meget i funktionerne.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer