TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

: Panasonic KX-TU301

Den klodsede

Fra Panasonic kommer testens største mobil, der mest af alt minder om et håndsæt til en trådløs fastnettelefon, og som passer dig, der ikke vil have en masse “ekstra-af-alt”, som gør det mere kompliceret.

Af / 23/10/2012 - 00:00
Panasonic KX-TU301

Home mener

  • Stemmebekræftet nummertastning Bordlader Lommelampe SOS-knap Prisen
  • 3,5 mm stik Lydkvaliteten

Her findes hverken kamera, spil eller nogen direkte ekstra finesser; det her er ganske enkelt en mobil for dig, som kun vil ringe, modtage opkald og måske sende en sms. Skærmen kan vi ikke klage over, på trods af at den burde være større, med tanke på størrelsen af mobilen. Knapperne er store, nemme at trykke ned og lyser godt i mørke omgivelser. En rigtig god ting for dig med nedsat syn er, at en stemme læser det tal op, du har trykket på, som en bekræftelse af, at du ringer det rigtige nummer. Øvrige ekstra finesser er lommelygte og SOS-knap, hvor du kan forprogrammere op til fem numre, som kan ringes op efter rangorden, hvis uheldet skulle være ude.

Mobilen fra Panasonic er den eneste i testen, som har 3,5 mm stik til opladning. Det kan blive et problem, hvis du glemmer opladeren derhjemme, når du er ude og rejse, eftersom det ikke er almindeligt med den type stik på opladere. Heldigvis er der inkluderet en bordlader, da lugen over opladestikket ikke er designet til personer med begrænset “pille-evne”. Automatisk tastaturlås mangler, så du bør tage i betragtning, at du selv skal huske at låse tasterne manuelt for ikke at ringe folk op ved en fejltagelse.

Lydkvaliteten er ikke noget at råbe hurra for, da det er en ret “indelukket” lyd med en underliggende støj, som er temmelig forstyrrende. Også personer i den anden ende oplever det. Brugsanvisningen er god, men teksten kunne godt have været noget større med tanke på målgruppen.

Konklusion
Her har du testens største mobil, som takket være sin størrelse og udformning føles stabil i hånden og passer til dig, der ikke er interesseret i udseende eller har behov for en masse ekstra finesser. Der findes både lommelygte, SOS-knap og stemmebekræftelse ved indtastning af nummer. At der medfølger en bordlader, er godt, men at stikket er af typen 3,5 mm, giver ingen pluspoint. Vi kunne også ønske os en lidt bedre lydkvalitet, da personer i begge ender oplever lyden som lidt tynd og støjende.

Annonce

Også i denne test:

Doro PhoneEasy 612

Den gennemtænkte

Denne klaptelefon føles robust og gennemtænkt med mange gode funktioner, bl.a. kan du ændre tekststørrelse. Og takket være den belagte overflade risikerer man ikke så nemt, at den glider ud af hånden.

Tekstjustering Bordoplader Stor skærm ICE SOS
Prisen Mangler lommelygte
Læs hele testen

Telme F210

Den træge

Fra østrigske Emporia kommer testens anden deltager med klap. Telme F210 ser ved første øjekast rigtig god ud, men hvor hensigtsmæssig er den egentlig for en person med specielle behov?

Indikationsknapper SOS-knap Bordlader
Tasterne Intet headset Lydkvaliteten
Læs hele testen

myPhone 5300 Forte

Den talende

myPhone 5300 er en mobil for dig, som ikke er ude efter adspredelse i form af spil eller kamera. Den savner tilmed SOS-funktion, som kan være vigtig for nogle. Knapperne er store og med god afstand.

Stemmebekræftet nummertastning Hurtigknap til radio Ergonomisk Lyden
Ingen bordlader Ingen SOS-knap Brugsanvisningen
Læs hele testen

Doro PhoneEasy 715

Den finesserige

Doro 715 er en pæn lille telefon med glidende klap, som passer til dig, der vil have lidt flere finesser. Den er udformet på en måde, der gør, at den ligger godt i hånden, og den findes i sort eller hvid.

Tekstjustering Bordlader Stor skærm Lommelygte
Minus Små knapper Plastic Prisen
Læs hele testen

myPhone 1070 Chiaro

Den enkle

myPhones første bidrag til testen hedder 1070 Chiaro og er den første i “Simple life”-serien. En mobilserie for dem, der vil have en mobil, som er anvendelig, uden en masse andet.

Genvejs knap til radio Overfaldsalarm SOS-knap Lommelygte
Glat Ingen bordlader Brugsanvisningen Lydkvaliteten
Læs hele testen
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Årets basis-iPhone haler ind på Pro-serien

Tilbage på toppen

Det perfekte kompromis?

Foldbar magi?

For sent og for dyrt

Endnu nemmere at holde øje med helbredet

Denne iPhone kan du godt springe over

Kronen på værket

En god mobil du kan beholde længe

Virker Pixel-magien også på det foldbare format?

Lækkert og sejt træningsur

Flere forbedringer i samme pakke