LG plejer ikke at være bange for at eksperimentere. Se bare G4 med den opsigtsvækkende bagside eller G5, der havde udskiftelige moduler. Det sidste blev dog ikke nogen succes, og med G6 er LG blevet mere traditionelle. Den eneste tydelige trend er, at den ligesom Galaxy S8 har smalle kanter og en mere aflang skærm. Bagsiden er dækket af glas, der glinser metallisk. Det er flot, men også noget, vi har set før, og G6 virker ikke lige så elegant som mange af konkurrenterne.
Det, der skiller sig ud, er at skærmen er dobbelt så høj, som den er bred. Den har usædvanlig god billedkvalitet af IPS at være og er endda certificeret efter HDR10-standarden. Men vi forstår ikke rigtig, hvorfor LG ikke har valgt OLED.
Det almindelige kamera tager rigtig gode billeder, selv i svagt lys. De kan dog mangle noget dynamik og virke lidt kedelige. Vidvinkelobjektivet lader dig tage billeder, som andre mobiler ikke kan, men det går lidt ud over kvaliteten.
Mange af de funktioner, som LG selv fremhæver, har med skærmstørrelsen at gøre. Det føles naturligt at have to kvadratiske apps på skærmen samtidig. Den øverste del af skærmen kan f.eks. bruges til at komponere et billede, mens den nederste viser tidligere billeder i sekvensen. Men formatet betyder også, at man ofte får sorte bjælker på film og spil, selv om man kan strække billedet.
Fingeraftrykslæseren sidder det helt rigtige sted, når den nu absolut skal være på bagsiden.
Det mest overraskende ved G6 er faktisk, at LG ligesom HTC har valgt at anvende den ældre Snapdragon 821-processor. Ikke at alle absolut skal have den hurtigste, der findes, men det betyder, at man går glip af nye standarder og strømsparefunktioner. Ydelsen havner da også på niveau med forrige generations topmodeller. Lagerpladsen er heller ikke specielt generøs, men batterikapaciteten er godkendt med en hel dags brug.
Konklusion
Der er kun to ting, der rigtig skiller sig ud ved LG G6: Den store skærm, der er dobbelt så høj, som den er bred, og er HDR-certificeret for at kunne give bedre filmoplevelser. Og det dobbelte kamera, hvor man ud over det almindelige objektiv også får vidvinkel. Ellers har G6 et design, der ikke hæver sig over mængden, den er ikke blandt de hurtigste, og batteriet er middelmådigt.
Vi savner det lidt vilde LG med eksotiske materialer og usædvanlige løsninger. Er de blevet lidt for mainstream?
Også i denne test:
Huawei P10 Plus
Flagskib med potentiale
Store forbedringer giver store forhåbninger, men det problematiske kamera skuffer.
Sony Xperia XZ Premium
Monsterskærm og slowmotion
Sony giver os en flagskibsmodel, der udmærker sig på mange områder.
Samsung Galaxy S8+
Samsungs store genkomst
Efter svigtende tillid viser sydkoreanerne med Galaxy S8, hvor skabet skal stå.
HTC U Ultra
Smart, men satset
U Ultra er HTC’s bedste telefon i lang tid, men det er for lidt og for sent.
Apple iPhone 7 Plus
Ældes med værdighed
Selv om den blev udsendt i fjor, kan iPhone stadig følge med på mange områder.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer