TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Acer Predator 8

Tablet til spillefugle

Acer vil gerne have en bid af kagen på det voksende marked for gaming-udstyr. Predator 8 er en underholdnings-tablet bygget til håndholdte Android-spil.

Af / 18/02/2016 - 06:00
Acer Predator 8

Home mener

  • Lynhurtig 3D-grafik, god lyd og en skærm, der næsten tager pusten fra dig. Og så ser den ret sej ud!
  • Den er ikke ligefrem billig, og designet er ikke for alle. Højttalerne sidder ret udsat i hjørnerne.

Acer er fortrinsvis kendt som storleverandør af snusfornuftige pc’er og ditto tablets. Det har gjort firmaet til en af de største computerproducenter i verden. Når det gælder specialudstyr til spillere (a.k.a. gamere), findes der imidlertid andre mærker, såsom ASUS, MSI, Razer og Alienware samt – på håndholdte enheder – Nvidia, der har haft stor succes med deres Shield-tablet.

Nu vil Acer imidlertid tage konkurrencen op. Det sker med Predator-serien, der omfatter spiludstyr i alle størrelser og vægtklasser. Her ser vi på familiens mindste medlem, Predator 8, der er en tablet til spilbrug – tydeligvis beregnet til at tage kampen op mod Nvidias Shield.

Som navnet antyder, har Predator 8 en skærmstørrelse på 8 tommer (de bærbare Predator G9-computere i samme serier har godt nok ikke skærme på 9 tommer, men 15 og 17 tommer, men det er en anden historie). Kabinettet er af aluminium og sort plastic, og i vanlig gamer-stil er designet udpræget kantet. Fire højttalere er anbragt i hver sit hjørne, beskyttet bag røde metalgitre.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

På den metalskinnende bagside understreger Predator-logoet, at der er tale om seriøst spiludstyr og ikke en tilfældig discount-tablet fra supermarkedet.

Processoren er en 2,4 GHz Intel Atom x7-8700 med fire kerner, og grafikken er Intel HD Graphics. Ved et pudsigt tilfælde har Acer Predator 8 præcis samme mængde hukommelse som den Cloudbook One fra samme producent, vi også lige har testet, nemlig 2 gigabyte ram og 32 gigabyte lager. Men der var vel at mærke tale om en komplet Windows 10-pc og ikke en tablet som her.

Annonce

Når det er sagt, så er de 2 gigabyte ram faktisk lidt i underkanten sammenlignet med top-tablets, der leveres med 3 eller 4 gigabyte.

 

Lækkert farveorgie

Skærmen er med sine 1920 x 1200 punkter højopløst. Ikke helt så højt som den næsten dobbelt så dyre iPad Mini 4, men tæt på. Det allerbedste er dog billedet, som er fantastisk farverigt, skarpt og lysstærkt. Her kommer de fleste andre skærme – og selve virkeligheden – til at virke blege og kontrastsvage. Det gør det til en fornøjelse at spille actionspil og kigge på fotosamlingen på den.

Bagefter kan man læne sig tilbage i sofaen og slappe af med en film. Den farvemættede skærm klæder virkelig en voldsfest som Mad Max: Fury Road.

 

Virtuel surround

Til spil hører lyd – og helst masser af det – hvilket er mere end svært i en håndholdt tablet. Predator Quadio er det svulstige navn på lydsystemet i Predator 8, som angiveligt skaber en virtuel surround-effekt. Det er store ord, men en del af dem bliver faktisk opfyldt. Når man holder tablet’en en armslængde foran sig, givet det en god rumlig fornemmelse med en udmærket stereoeffekt.

De bittesmå indbyggede højttalere giver selvfølgelig ikke noget, der minder om bas. Men det tænker man ikke så meget over, mens man drøner af sted i Asphalt 8.

Predator 8 vil som spil-tablet blive holdt krampagtigt fast i rystende hænder, og nok ser den solid ud, men den er ikke helt så vridningsstabil, som vi kunne have ønsket. Gitteret foran højttalerne virker også lidt tyndt, når man løfter enheden i et af hjørnerne. Personligt havde jeg gerne accepteret en lidt tungere tablet til gengæld for en kraftigere byggekvalitet.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

For at man kan fornemme dækkenes rumlen mod kørebanen og mærke eksplosionerne i spillene er der indbyggede vibratorer i begge sider af skærmen, der hvor man typisk holder enheden.

Benchmarks

En spilmaskine har brug for masser af kræfter, og det har Predator i rigt mål. I 3DMark opnår den et resultat på 17.630. Det er absolut i den bedre ende, og man skal op i dyre topmodeller for at komme væsentlig højere. I 3D-testen AnTuTu 6 opnåede den en score på 73.325, hvilket også er i den bedste ende af skalaen – og særdeles flot til prisen.

I Geekbench 3 processortesten opnåede Predator 8 et resultat på 1.008 i single-core og 2.706 i multi-core. Det er på ingen måde ringe, men ikke nær så imponerende som 3D-grafiktestene. I Browsermark-testen blev resultatet 2.130. Man kan godt finde højere tal, men i praksis vil man nok få svært ved at opdrive hjemmesider, der forekommer tunge på Predator 8.

Batteritesten i Geekbench 3, hvor skærmen skrues op til maksimal styrke, mens processoren regner på livet løs, kørte i tre timer og 38 minutter, før strømmen gik. Det er et ganske respektabelt resultat.

 

Konklusion

Acer Predator Pro er ikke for alle og enhver. Dertil er den for dyr og kantet. Men den demonstrerer, at Acer både vil og skal tages seriøst, når det gælder spil. Noget andet er, hvorvidt den vil kunne tage kampen op med Nvidia Shield, der er nogenlunde lige så hurtig, men allerede har en fanskare.

Ydelsen er under alle omstændigheder imponerende, og skærmen er rent ud sagt pragtfuld. Selv om du ikke er til spil, kan den stadig være interessant som underholdningsmaskine, håndholdt biograf eller til billedredigering på tablet. Når man har at gøre med en enhed, der vil blive brugt i mange ophidsede timer, kunne byggekvaliteten dog godt have været mere robust.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple iPad mini 7 har masser af kræfter, men savner innovation

Årets basis-iPhone haler ind på Pro-serien

Tilbage på toppen

Det perfekte kompromis?

Foldbar magi?

For sent og for dyrt

Endnu nemmere at holde øje med helbredet

Denne iPhone kan du godt springe over

Kronen på værket

En god mobil du kan beholde længe

Virker Pixel-magien også på det foldbare format?

Lækkert og sejt træningsur