TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Amazfit GTS 2 mini

Fremragende, prisgunstigt træningsur

Er lav pris det samme som dårlig kvalitet og discount-udførelse, eller er det faktisk muligt at få et godt produkt til en fornuftig pris?

Af / 14/02/2022 - 01:21
Amazfit GTS 2 mini

Home mener

  • Pænt, fleksibelt og brugervenligt ur. Ekstra plusser for Find Phone-funktionen og prisen.
  • Svært at finde noget oplagt at klage over. Sproget i app’en trænger til en overhaling, og det er ærgerligt, at Alexa stadig ikke understøttes i Skandinavien.

Det bliver ikke altid, som man har tænkt sig, og det måtte vi sande, da vi sent sidste år planlagde en gruppetest af træningsure. Tanken var, at Amazfit GTS2 mini skulle indgå i testen, men det nåede simpelthen ikke frem i tide. Det var selvfølgelig ærgerligt.

Læs også Din bedste træningsmakker Vi har bedt seks producenter af træningsure om at finde deres storsællerter frem i netop det segment, så vi kunne lave en lille sammenligning. Spændende, synes vi!

Men med de testede ure i frisk erindring tager jeg denne rektangulære kreation på og går i gang. Og formen er det første, der får Amazfit til at skille sig ud fra de andre; det andet er prisen. Den billigste deltager i den store test, som også fik ikonet Bedste Køb, koster faktisk dobbelt så meget som efternøleren her.

Bild 2 989x1271 1
Skærmen er stor, tydelig og informativ, og kan endda klare sollys. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Hvad får man for knap 800 kroner?

Mine forventninger er ikke så høje, da jeg pakker uret ud, og selv om det ikke kvalificerer sig til kategorien flot, er der ikke noget decideret galt med det. Sort og hverdagsagtigt.

Jeg bliver faktisk lidt overrasket, for jeg havde nok forestillet mig noget plasticagtigt med dårlig pasform, hårde kanter og en stiv rem, der kradser. Amazfit GTS2 mini er imidlertid alt andet end det. Jeg elsker at blive positivt overrasket – og det bliver jeg absolut her!

Den tilhørende app Zepp downloades nemt via en QR-kode, og så er det bare at gå i gang med at indtaste personlige data, ligesom med ethvert andet smart-/træningsur.

Annonce

Jeg mærker ret hurtigt, at der er noget, der ikke helt stemmer, men har svært ved at sætte fingeren på, præcis hvad det er … Men efter et stykke tid indser jeg, at selv om sproget er svensk, så er det med engelske indslag.

F.eks. skal jeg angive, om jeg er “kvinna” eller “male”. Og sådan fortsætter det også inde i app’en, hvor det meste er på svensk, men lige pludselig dukker der et engelsk ord op hist og her. Det spiller ikke nogen større rolle og er sikkert let at rette op på med den næste opdatering.

Bild 3 989x1185 1 Bild 4 989x1165 1 Bild 5 989x1250 1
<
>
Amazfit måler bl.a. puls, iltmætning i blodet og stressniveau. Meget overskueligt og let at aflæse. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Skærmen er stor og overskuelig, og fungerer rigtig godt udendørs og i dagslys. Batterilevetiden er opgivet til 14 dage ved normal brug, og selv om jeg ikke har regnet på det præcise antal dage, må jeg sige, at jeg reflekterede over, hvor sjældent uret mindede mig om lavt batteriniveau og behov for opladning.

Vælger man at koble uret med mobilen, kan man styre sin musik og modtage forskellige notifikationer som opkald, sms’er med mere på håndleddet.

En positiv ting er, at skærmen er så stor, at man kan læse ret lange beskeder på den uden at skulle finde mobilen frem. Og nu vi taler om at finde mobilen frem, så har sjoveren jo en tendens til at forsvinde i tide og utide. Den er ligesom aldrig der, hvor jeg efterlod den, og derfor er jeg ekstra glad for Find Phone-funktionen, som har reddet mig mange gange, når forvirringen har taget over.

Hvis man er almindelig bruger og ikke har nogle vilde specifikke krav, tør jeg næsten godt love, at man kan finde alt, hvad man har brug for af helse- og træningsfunktioner. Uret kan bl.a. måle stressniveau og puls samt syreindhold i blodet. Det informerer om ens søvnkvalitet og giver også en sammenfattende helbredsvurdering i noget, der kaldes PAI-point (personligt aktivitetsindeks) for de sidste syv dage.

Der er over 70 forskellige sportsgrene/aktiviteter at vælge imellem, så uanset om man brænder for cricket, judo, brydning, yoga, svømning, løb eller at sjippe, så finder man sandsynligvis lige netop sin aktivitet. Eller i hvert fald noget, der er tilstrækkelig tæt på.

Bild 6
At være syg med corona bidrager ikke til et svimlende antal PAI-point. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Zepp-app

For mig er det vigtigt, at et produkt, der er beregnet til at blive brugt i forbindelse med træning, kan holdes rent og friskt. Amazfit opgiver 5 ATM resistens, hvilket betyder, at man kan tage det med under bruseren.

Der er også en meget anvendelig menstruationsfunktion, som kan være et godt værktøj til at holde styr på sin egen eller sin partners cyklus.

Amazon Alexa er tilgængelig i Amazfit, men fungerer – desværre – indtil videre ikke i Norden.

Bild 7
I Zepp-app’en kan man aflæse masser af information, og alt er let at forstå. Her ser man også et eksempel på sprogblandingen under Søvn. Ikke nogen deal-breaker, men absolut potentiale for forbedring. (Skærmskud fra app’en)

Konklusion

Amazfit GTS2 mini er et pænt, fleksibelt og brugervenligt træningsur, som giver rigtig meget for pengene. Det vinder ingen designkonkurrencer, men smelter ind i omgivelserne uden at gøre så meget væsen af sig.

Så hvis du er ude efter et godt og brugbart ur, der fungerer i alle sammenhænge, ​​og ikke har lyst til at spendere en formue på det, ser jeg absolut intet til hinder for at slå til.

Karakter
Amazfit GTS 2 mini
Basic
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Fitness-hørepropperne du glemmer at du har på

Perfekt til træning i vand

Hold ørerne frie

Sparet på de forkerte ting

Jabra bliver endnu barskere

Ingen undskyldninger

Få styr på din puls

Smart-ur eller træningsarmbånd?

Når hundrededele tæller

God træningsmakker

Vild, vildere, Jabra?

Sjov løsning