Der er få forskelle på Samsung Galaxy Xcover 2 og S III mini, hvad angår de tekniske specifikationer. Nuvel, Xcover 2-skærmen er ikke af typen Super AMOLED (den må nøjes med en TFT-variant, men opløsningen er den samme, og vi synes faktisk, skærmbilledet ser pænere ud på Xcover 2 … ), og S III mini kommer med 8 gigabyte lagerplads – ikke kun 4 gigabyte – men begge leveres med Android 4.1 Jelly Bean plus Samsungs egen TouchWiz-brugerflade, og selv om Xcover 2 ikke byder på hele pakken af smarte funktioner, som vi egentlig kender fra Galaxy S III, så er der dog blevet plads til Smart Stay, der holder skærmen tændt, så længe du kigger på den, og et par af de intelligente bevægelsesfunktioner, såsom Smart Alarm, der opfanger ubesvarede opkald og meddelelser.
Kameraet har de to modeller åbenbart tilfælles, for billederne kommer til at se ret så ens ud. Ikke noget med prangende gode fotos, men okay til snapshots, der ikke kræver for mange detaljer.
Det siger sig selv, at Xcover 2 er langt mere robust end S III mini, og dermed er byggekvaliteten også mere end godkendt. Telefonen er ikke bare “stænksikker”, som flere af de nyeste Sony Xperia-modeller. Den er virkelig vandtæt og kan holde vandet ude i hele 30 minutter ved én meters dybde. På samme måde er den 100 procent beskyttet mod støv og skidt, og kan også tåle at blive smidt hen ad gulvet.
Lydkvaliteten er fin, og telefonen kan spille ret højt uden at forvrænge lyden.
Vores største kritikpunkt er lagerpladsen på blot 4 gigabyte, hvilket Xcover 2 har tilfælles med HTC Desire X. Det er alt for lidt, for operativsystemet fylder de første 3 gigabyte, og dermed bliver der mindre end 1 gigabyte ledig til musik, billeder, apps, og hvad man ellers kan finde på at fylde på telefonen. Ergo er man pinedød nødt til at købe et microSD-kort (understøttes op til 32 gigabyte), hvilket reelt hæver prisen.
Konklusion
En rigtig fin smartphone til dem, der færdes meget i naturen eller bare ikke er gode til at passe på deres telefon. Byggekvaliteten er således bedre, end vi er vant til fra Samsung. Om designet er pænt, er nok et spørgsmål om smag. Specifikationer og ydelse får os ikke til at tabe mælet, men er absolut tilfredsstillende i forhold til prisen. Det samme er de smarte Samsung-funktioner, som følger med sammen med TouchWiz-brugerfladen.
Til gengæld irriteres vi over den ringe lagerplads på kun 4 gigabyte, hvilket reelt gør mobilen dyrere, fordi man ikke kan bruge den uden at købe et microSD-kort oven i hatten.
Også i denne test:
Windows Phone 8S by HTC
Fortræffelig lyd
Men glimrende lyd er ikke nok til at få 8S by HTC til at skille sig ud fra mængden.
Sony Xperia Go
Får bægeret til at flyde over
Xperia go er virkelig både vand- og støvtæt, men den skæmmes af en alt for lille skærm med så lav en opløsning, at vi ikke har set magen i årevis.
Samsung Galaxy S III mini
Navnet snyder
Lad dig ikke narre til at tro, at denne smartphone blot er en skrumpet version af Samsungs tidligere flagskibsmodel, for det er den ikke.
Nokia Lumia 620
Den perfekte teen-mobil
Og med i købet får man en masse funktioner fra de langt dyrere modeller.
HTC Desire X
Hellere lille og vågen
… end stor og doven, siger man jo. Desire X er i hvert fald både lille og nuttet, men desværre lidt for sløv i optrækket.
Huawei Honor 2
Topmodel til budgetpris
Huawei forsøger at sparke døren ind til det europæiske smartphone-marked med gode mobiltelefoner til billige priser.
Huawei Ascend W1
Frisk fra Windows-fabrikken
Huawei forsøger at sparke døren ind til det europæiske smartphone-marked med gode mobiltelefoner til billige priser.
Læs videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder!
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer