TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

: LG V10

Luksusmodel med skuldre af stål

V10 er en “civil” telefon, der er bygget så solidt, at den godt må blive længe oppe og lege med de hårde drenge.

Af / 26/02/2016 - 06:00
LG V10

Home mener

  • Robust topmodel fra LG med superskærm og masser af plads og kræfter. Dobbelt selfie-kamera og lynhurtigt net. Imponerende byggekvalitet.
  • Den er ikke vandtæt. Ydelsen er flot, men ikke helt på niveau med de bedste premium-smartphones. Prisen er dog i top. Kort batteritid.

LG er ny dreng i den barske klasse. V10 er strengt taget ikke en toughphone, men en solidt bygget 5,7 tommers luksus-phablet – og faktisk producentens topmodel. Når den alligevel har fået lov til at være med i testen, skyldes det, at den har fået den militære MIL-810G specifikation. Den er til gengæld ikke opgivet til at være hverken støv- eller vandtæt, så den er kun testet for robusthed.

LG V10 er noget slankere og mere elegant i designet end de øvrige i testen. To kofangere af stål giver beskyttelse i siderne og gør telefonen fuldkommen vridningsstabil. Bagsiden – som kan tages af for at få adgang til batteri, SIM- og microSD-kort – er belagt med en riflet gummioverflade, der gør det let at holde fast på mobilen.

LG V10 har ikke én, men to skærme. En 5,7 tommers hovedskærm i 2K-opløsning (2560 x 1440 pixel) og en 2,1 tommers hjælpeskærm (160 x 1040 pixel), der udgør en smal stribe langs toppen. Med en knivskarp opløsning på 513 ppi på begge skærme og masser af lysstyrke er de en fornøjelse at se på!

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Der er også kælet for lydsiden i V10. En 32 bit DAC fra ESS op-sampler musikfiler og streaming-lyd, men kan af gode grunde ikke erstatte den kvalitet, der gik tabt under komprimeringen. Og forskellen på en 32 bit, en 24 bit og for den sags skyld en god 16 bit DAC er kvalitetsmæssigt underordnet i en mobiltelefon, hvor andre faktorer påvirker lydkvaliteten mere. Dog er den indbyggede højttaler af ganske rimelig kvalitet, og via hovedtelefoner er det en fornøjelse at lytte til musik på V10.

Som de eneste har LG valgt at medlevere hovedtelefoner: Et sæt Quad Beat 3 hørepropper “tunet af AKG”.

Annonce

For selfie-elskere giver LG V10 nye muligheder. To separate frontkameraer – begge på 5 megapixel, men med hver sin brændvidde – giver valgfrihed mellem solo- og gruppebilleder. Hvis du indimellem også får lyst til at tage billeder af dine omgivelser, er der et glimrende 16 megapixel kamera med optisk billedstabilisering og laserstyret autofokus på bagsiden.

V10 understøtter den nyeste trådløse protokol 802.11ac, så når du surfer på husets eller arbejdspladsens trådløse net, kan det ske med op til 300 Mbit/s.

På LG-manér er betjeningsknapperne anbragt på bagsiden. Når man er vant til at lede efter Android-knapper på siden, virker det bagvendt. Men ideen er god nok, eftersom man naturligt har en finger netop dér, når man holder telefonen i hånden.

Selv om V10 ikke markedsføres som en toughphone, klarede den faldtesten i god behold. Dog måtte bagsiden klikkes på plads ligesom hos Samsung. Da LG ikke promoverer telefonen som værende støv- og vandtæt, har vi ikke lavet nogen vandtest.

 

Benchmarks

LG V10 er producentens topmodel, og det kan ses på vores målinger. En Geekbench-score på henholdsvis 1.117 (single-core) og 3.585 (multi-core) er lynhurtigt, selv om iPhone 6S stadig er i særklasse. En Browsermark-score på 2.101 er glimrende, og når det gælder 3D-grafik, er V10 næsten dobbelt så hurtig som Runbo F1 og milevidt foran de øvrige. Men den er trods alt ikke markedets hurtigste til 3D-grafik.

En hurtig sekskernet processor og en højopløst, lysstærk skærm har sine omkostninger. Batteritiden på tre timer og 45 minutter er testens korteste.

 

Konklusion

Grænserne mellem toughphones og almindelige smartphones udviskes mere og mere. LG V10 er ikke en toughphone af navn, men er robust nok til at blive brugt i militæret.

Hvis du har brug for en topklassetelefon, der ikke tager skade af at blive tabt, er den perfekt. Og ingen anden telefon i testen kommer ydelsesmæssigt i nærheden af V10. Men lad være med at tage den med i vandet. Skal du netsurfe i bølgerne, så skal du se på enten Runbo eller Samsung.

Også i denne test:

Runbo F1

Til den modebevidste værkstøjskasse

F1 er Runbos robuste bud på en elegant phablet. Bag det maskuline ydre gemmer der sig en udmærket smartphone.

Kolossalt solidt bygget phablet med udmærket skærm og god hastighed plus en batteritid, der bare bliver ved og ved. Plads til to SIM-kort.
En virkelig stor telefon, der kræver rummelige lommer. Designet er alt andet end diskret. Ingen særlige håndværkerfunktioner. Mere hukommelse ville være et plus.
Læs hele testen

Samsung Galaxy Xcover 3

Robust økonomimodel til skoletasken

Xcover 3 byder ikke på nogen teknologiske revolutioner, men til gengæld masser af vandtæt snusfornuft.

Den mest diskrete telefon i testen – og den billigste. Hvis du bare skal have en budgettelefon, som du ikke behøver at passe på, er den perfekt.
Teknologisk set befinder den sig ikke ligefrem i frontlinjen. Skærmen har den laveste opløsning i testen, og lagerpladsen er begrænset.
Læs hele testen

CAT S40

Mærkevare uden særlige fordele

Du kan få en telefon med samme navn som støvlerne og gravemaskinen, men du får også lov til at betale for det.

Tillidsvækkende design. Skærmen er klar og med udmærket opløsning i forhold til størrelsen. 4G er også på plads.
Testens langsomste telefon. Ydelsen står ikke mål med prisen, og 1 gigabyte ram er for lidt til en moderne smartphone.
Læs hele testen
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Årets basis-iPhone haler ind på Pro-serien

Tilbage på toppen

Det perfekte kompromis?

Foldbar magi?

For sent og for dyrt

Endnu nemmere at holde øje med helbredet

Denne iPhone kan du godt springe over

Kronen på værket

En god mobil du kan beholde længe

Virker Pixel-magien også på det foldbare format?

Lækkert og sejt træningsur

Flere forbedringer i samme pakke