Det, som virkede som en spændende telefon, er nu i stedet en deja vu oplevelse, efter at man har haft Nexus 4 i hånden. Formen er betydelig mere kantet, men den har samme glitrende bagside, der ligesom forsiden er dækket med Gorillaglas.
Ligesom de fleste andre telefoner nu om stunder savner Optimus G fysiske knapper, men der er i stedet touchknapper i bunden. På siderne findes volumenkontrol og tænd/sluk knap og en luge til SIM-kortet. Derimod kan man ikke udskifte batteriet eller stikke noget SD-kort ind, så det er heldigt, at hukommelsen er ganske generøs fra start. Højttaleren er lille og desværre placeret på bagsiden, hvilket gør, at lyden bliver meget dæmpet, hvis man lægger den på et blødt underlag. LG skal dog have ros for, at der medfølger bedre hovedtelefoner, end hvad det normalt er tilfældet. De lyder aldeles udmærket.
Den ligger godt i hånden takket være den afrundede bagside, men forsidens kant er noget skarp. Trods en mindre skærm vejer den næsten det samme som kæmpemobilen Sony Xperia Z.
Blandt finesserne kan vi nævne Q-Slide, der tillader, at man kan ændre gennemsigtigheden på visse apps, således at du for eksempel kan køre browseren, samtidig med at du ser en film. Praktisk, hvis du lige skal tjekke noget uden at behøve at skifte helt. Der er også støtte for Miracast, således at man kan dele skærmen med et tv, eller endnu smartere, vise et diasshow på tv´et og have sine noter på mobilen.
Skærmen
Som så mange andre har man anvendt en teknik til at føre panelet tætter på frontglasset. Det gør dels at man har kunnet gøre mobilen tyndere, foruden at man oplever at ikonerne næsten rører fingeren.
Takket være den mindre skærm er opløsningen god, og man får hele 318 punkter per tomme, hvilket gør, at alting føles skarpt, og det er let at læse også en lille tekst. Farvegengivelsen er meget god, og også betragtningsvinklen er bestemt godkendt.
Kamera
13 megapixel i en kameratelefon er vældig meget, men hvis man, som i Xperia Z, parrer den med en god billedsensor og optik, kan det alligevel give et godt resultat. Men i LG´s tilfælde opleves billederne meget bløde og behandlet med dårlig kontrast.
Kameraets software er overlæsset med finesser, næsten i en sådan grad at det bliver rodet. Blandt de sjovere kan nævnes ”cheese shutter”, som gør, at kameraet tager et billede, når modellen råber ”cheese”.
Præstationer
Takket være monsterprocessoren, så hopper Optimus G i cirkler omkring ældre mobiler. Men sammenlignet med de nyeste modeller, så havner den lidt i den bagerste ende. Generelt ligger den et sted mellem Nexus 4 og Xperia Z i ydeevne. Den store undtagelse er browseren, som fik virkelig lave testværdier.
Det skal dog siges, at syntetiske tests ikke er alt, og til hverdagsbrug føles den alt andet end langsom.
Konklusion
Optimus G er en meget kompetent mobil med udmærket præstationer og en meget god skærm. Derimod er kameraet ikke specielt imponerende, designet virker en smule kedeligt og grænsesnittet er ikke specielt spændende. Eftersom det tog så lang tid med lanceringen, så har konkurrenterne indhentet den – fremfor alt når det gælder skærmstørrelse og opløsning – og overhalet Optimus. Med Optimus G Pro på vej er det nok snarere den, man skal vente på.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer