TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Garmin Epix (Gen 2)

Luksuriøst træningsur

Garmin kan det dér med at kombinere smart og træning. Det nye skud på stammen er et premium-multisportsur til de aktive, der elsker eventyr.

Af / 21/03/2022 - 12:12
Garmin Epix (Gen 2)

Home mener

  • Lækkert og robust ur til de eventyrlystne, som godt kan lide lidt anderledes træningsformer. Den medfølgende Garmin Connect-app løfter oplevelsen endnu mere.
  • Prisen er i den høje ende, og eSIM burde have været inkluderet. Lidt skarpe kanter, der risikerer at rive en silkebluse eller foret i en jakke i stykker.

Garmin Epix er et premium-multisportsur i titanium, og mit testeksemplar har safirkrystalglas. Så snart jeg åbner æsken, er jeg helt solgt – uret er stilrent med attitude, uden at skille sig for meget ud. Det sidder perfekt på håndleddet, vægten er fin, og det virker robust.

Garmin Epix
Epix: Premium-multisportsur fra Garmin. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Uret styres med en kombination af touch-skærm og knapper på siden, hvor man kan finde sin egen måde. Der er fem knapper, og på glasindfatningen er der stanset ind, hvilken knap der gør hvad. Ideen er nok god, men det kræver en særlig vinkel og et godt syn at se, hvad der står. Det er også her, jeg finder urets første svage punkt – glasindfatningen.

Bild 2 2
Epix er et flot ur, som kan bruges 24/7. Kanterne er imidlertid lidt skarpe, så der er risiko for, at man beskadiger sart tøj. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Da jeg synes, det er et pokkers flot ur, bruger jeg det også til hverdag, hvilket betyder, at jeg ikke kun har træningstøj på sammen med uret. Men af en eller anden grund har Garmin ikke slebet kanterne ordentligt, så de er lidt skarpe.

Jeg begyndte at ane uråd, allerede første gang jeg tog min vinterfrakke på, og uret gled over foret. Der skete ikke noget, men hvis man laver den samme bevægelse dag ud og dag ind, er der stor risiko for, at foret går i stykker, så vær lidt forsigtig, hvis du har tøj, du er nervøs for.

Og nu, hvor vi er inde på de svage punkter, skal jeg nævne punkt nummer to: Prisen. Næsten 8.000 kroner er temmelig mange penge. Jeg tænker tilbage på den store test, jeg lavede af smart-/træningsure, og spekulerer på, hvad der mon gør Epix så fantastisk, at det er alle pengene værd. Men det er jo præcis det, jeg skal prøve at finde ud af!

Annonce
Læs også Din bedste træningsmakker Vi har bedt seks producenter af træningsure om at finde deres storsællerter frem i netop det segment, så vi kunne lave en lille sammenligning. Spændende, synes vi!

Garmin Connect-app’en

Man kan selvfølgelig bruge Garmin Epix uden at koble det til sin mobiltelefon, men for at få mest muligt ud af sin investering, bl.a. statistik, oversigter og anden information, anbefaler jeg afgjort, at man downloader Garmin Connect-app’en, opretter en profil og forbinder de to enheder.

App’en er overskuelig og brugervenlig, og man kan mærke, at Garmin har gjort det her længe og har styr på alting.

Bild-3-2 Bild-4-2
<
>
Garmin Connect er et glimrende hjælpemiddel til at få brugt hele urets kapacitet. Her finder man en masse information i realtid samt forskellige oversigter. (Skærmbillede fra Garmin Connect)

Mangfoldighed

Epix hører til Garmins Outdoor-segment, og man får bl.a. måler til højdedata, barometer til vejrudsigter og et treaksers elektronisk kompas. Hvis bjergbestigning er det, der får ens adrenalin til at pumpe, kan man også bruge klatreplanlæggeren ClimbPro til i realtid at se sine nuværende og kommende klatringer, inklusive hældning, distance og stigning, men også nedstigning og flade partier.

Hvis man har svært ved at bestemme sig og er aktiv med lidt af hvert, behøver man ikke at skifte ur hele tiden, bare fordi man pludselig skal ud og svinge golfkøllerne. App’en indeholder 42.000 golfbaner samt en række andre mere eller mindre brugbare golffunktioner.

Bild-5-2 Bild-6-2 Bild-7-2 Bild-8-1
<
>
Efter intervaltræning på cykel kan jeg bl.a. se længden af træningspasset, kalorieforbrug samt maks.- og gennemsnitspuls …

Golf er selvfølgelig en materialesport, men jeg har en kraftig mistanke om, at jeg personligt ikke bliver en bedre golfspiller med Epix på håndleddet, omend jeg måske ser (endnu) bedre ud. Jeg får sandsynligvis bedre resultater på golfbanen, hvis jeg i stedet vælger at bruge de 8.000 kroner på golflektioner.

Hvis løb er det, man brænder for, er der en række ting, man kan tjekke op på, såsom måling af skridtlængde og antal skridt i minuttet i realtid. “Sammen med kompatibelt tilbehør” kan man også måle jordkontakttid og balance, hvilket betyder, at man får at vide, hvor længe ad gangen ens fod er i kontakt med jorden under løbeturen. Man kan også få hjælp til at forudsige konkurrencetider.

I Epix har Garmin virkelig forsøgt at få så meget med som muligt, og det fungerer glimrende selv for dem, der ikke kaster sig ud i lange og udfordrende strabadser.

Man finder profiler (nogle forudindstillede, andre ikke) til bl.a. styrketræning, trampolin, skateboard, skiløb, surfing og løb. Hvis man mangler inspiration til styrketræning eller yoga, kan man få træningsanimationer på displayet. Og hvis man brænder for HIIT-træning, findes der tidstagning til bl.a. Tabata.

Der er med andre ord ingen undskyldning for ikke at være aktiv!

Garmin Epix
Skærmen er tydelig, selv i strålende forårssol. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Træning med Garmin Epix

Jeg brugte bl.a. uret under intervaltræning på cykel indendørs, og det viste samme værdi som systemets egen pulsmåler, der var fastgjort rundt om mit bryst. Efter passet kunne jeg få en masse interessant information frem bare ved at bladre igennem menuerne på uret.

Tidligere har det været mit indtryk, at det tog lidt for lang tid for visse Garmin-ure at finde GPS-signalet, men ikke her. Og den tydelige AMOLED-skærm er klar og overskuelig, også i dagslys og solskin. Et stort plus, når man vil fokusere på træningen og bare lige tage et hurtigt kig på uret nu og da for at se sin status.

Bild-10 Bild-11
<
>
Uden god søvn får man ikke det optimale ud af motionen, og hverdagen bliver en udfordring. Så god, kvalitativ søvn er alfa og omega. Garmin Epix hjælper ikke bare med at holde styr på, hvor længe man sover, men også på søvnkvaliteten. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Dit personlige helbred

Garmin Epix er et ur, som man kan bruge døgnet rundt, uden at det bliver ubehageligt. Det kan ganske vist tiltrække blikke, men ikke på en negativ måde. Snarere fordi det er lykkedes Garmin at lave et lidt større ur, der stadig har klasse. Og for at få adgang til alle fordelene ved uret bør man have det på døgnet rundt.

Uret hjælper nemlig med at holde styr på ens helbred og er et godt værktøj til at blive bevidst om, hvordan kroppen fungerer, og hvad den har brug for. Få tjek på din puls og din vejrtrækning, bliv bevidst om dit søvnmønster og hold styr på, hvornår det er godt at træne intensivt, og hvornår det er tid til at tage det lidt mere roligt.

Epix har også en af mine yndlingsfunktioner, Find min telefon, som for mig personligt hører under kategorien sundhed, idet jeg undgår unødvendig hjertebanken, når jeg har forlagt min mobil!

Bild 12 989x952 1
Ved hjælp af funktionen Body Battery kan man aflæse, hvor godt ens krop har restitueret, og om den er klar til hård træning eller måske hellere en rolig gåtur. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Konklusion

Jeg kan virkelig godt lide Garmin Epix. Her er (næsten) alt, hvad man har brug for, i en virkelig luksuriøs indpakning, uden at det bliver flashy eller prangende. Materialevalget er lækkert, og det er et suverænt træningsur. Det skulle da også bare mangle til den pris!

Man kan også betale med Epix takket være Garmin Pay, køre bl.a. Spotify og få notifikationer direkte på uret. Men med netop prisen i tankerne sætter jeg eSIM på min ønskeliste for fremtiden, så jeg kan bliver (om muligt) helt tilfreds.

Bild 13
Lidt mere detaljeret information kan findes i app’en. (Skærmskud fra Garmin Connect)

 

 

Karakter
Garmin Epix (Gen 2)
High End
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Fitness-hørepropperne du glemmer at du har på

Perfekt til træning i vand

Hold ørerne frie

Sparet på de forkerte ting

Jabra bliver endnu barskere

Ingen undskyldninger

Få styr på din puls

Smart-ur eller træningsarmbånd?

Når hundrededele tæller

God træningsmakker

Vild, vildere, Jabra?

Sjov løsning