TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Google Pixel 7a

Google viser hvor skabet skal stå med Pixel 7a

Pixels billigere model nærmer sig Pro-modellen, men til en noget lavere pris!

Af / 11/05/2023 - 00:01
Google Pixel 7a

Home mener

  • Fantastisk batteritid, hurtig som bare pokker i sin klasse, endnu bedre kameraer, garanterade opdateringer, hurtig Wi-Fi.
  • Mærkbart tungere end forgængeren. Stadig langsom opladning.

Det er kun omkring et halvt år siden, Google Pixel 6a blev lanceret i Skandinavien, så hvorfor kommer opfølgeren allerede nu? Jo, det er fordi den billigere a-model skal komme et halvt år efter flagskibsmodellen Pixel 7, som så dagens lys i oktober. Det var med andre ord 6a, der kom seks måneder for sent i Skandinavien. Googles strategi er, at meget af teknologien fra topmodellen nu flytter ned i a-modellen, og så kan vi se frem til Pixel 8 til efteråret. 

pixels
Trip, trap, træsko: Pixel 6a, Pixel 7a, Pixel 7 Pro (Foto: Jonas Ekelund)

Og hvad er så forskellen mellem Pixel 7a og den dobbelt så dyre Pixel 7 Pro? Pro-modellen har en større, mere højopløst og hurtigere skærm med bedre billedkvalitet. Den har mere hukommelse og fås med betydeligt mere lagerplads. Pro-modellen har et ekstra kamera, et tele med 5x optisk zoom. Batteriet er lidt større og oplades hurtigere. Det er også lidt mere robust. 

Pixel 6a Pixel 7a
Skærm 60 Hz 90 Hz
Processor Google Tensor Google Tensor G2
Hukommelse 6 GB 8 GB
Hovedkamera 12,2 Mp 64 Mp
Ultravidvinkel 12 Mp 114˚ 13 Mp 120˚
Selfiekamera 8 Mp 13 Mp
Batteri 4410 mAh 4385 mAh
Opladning Kabel Kabel/trådløs
Vægt 178 gram 193 gram

Udseende og konstruktion

Pixel 7a har nu det samme lækre design på kameramodulet som pro-modellen, og kvalitetsfølelsen er slet ikke som en billigere model. Med sin solide metalramme føles den også stabil. I vores sammenligning af telefoner i mellemklassen var Pixel 6a den mindste, og Pixel 7a beholder det behagelige format. Dog er den blevet mærkbart tungere. Hvor 6a var blandt de letteste i sammenligningen, ville 7a have været blandt de tungeste.   

Pixel 7a hero
Pixel 7a har samme designsprog som 7 og 7 Pro (Foto: Jonas Ekelund)

Skærm

Med en OLED-skærm får vi den flotte dybde og kontrast, der virkelig giver spræl i farverne. Derimod er den ikke lige så lysstærk som LCD-skærme. Google hævder dog, at skærmen har fået bedre lysstyrke, men i givet fald er det ikke umiddelbart til at se. Så er det en større nyhed, at skærmen endelig er blevet opgraderet til 90 Hz opdateringsfrekvens, så der er et bedre flow, når man scroller på skærmen.  

Kamera

Hovedkameraet er blevet opgraderet til et langt mere højopløst, men Google har ikke ønsket at oplyse mere end det. Billedkvaliteten er rigtig god med korrekt hvidbalance og fine farver samt flere detaljer, men meget af det skyldes også Googles fantastiske billedbehandling. HDR-billederne er fremragende, faktisk på niveau med Pro, med detaljer i skyggerne, uden at højlysene brænder ud. Pixel var allerede tidligere den bedste i prisklassen, når det gjaldt mørkebilleder, og nu har de taget det et skridt videre.   

Annonce
PXL7a wide PXL7a ultrawide PXL7a zoom
<
>
Pixel 7a 2x digital zoom (Foto: Jonas Ekelund)

Ultravidvinklen er også ny, med marginalt højere opløsning og en lidt bredere vidvinkel. Vi er dog ikke specielt tilfredse med den, da den ikke virker lige så skarp som den på Pixel 6a, ligesom den har færre detaljer.   

PXL_20230509_173227012.NIGHT PXL7a colors PXL7a flowers PXL7a HDR
<
>
Pixel 7a colors (Foto: Jonas Ekelund)

Sammenligner man 2x digital zoom, er 6a overdrevent skarp, 7a blødere og 7 Pro langt mere detaljeret. Med den optiske zoom i Pro-modellen er der næsten latterligt stor forskel. Lad os bare sige, at Googles snak om ‘Super Res Zoom’ i 7a er en overvurdering. 

Lyd

Pixel har hverken en rigtig højttaler i toppen eller et hovedtelefonstik. Vil man have rigtig god lyd, er man nødt til at bruge en adapter. Vi synes dog, at højttalerlyden er bedre end på Pixel 6a. Volumen virker en smule højere, der er ingen forvrængning, og lyden er nok også en smule fyldigere. Det er nok i overkanten at sige, at det er en fornøjelse at lytte til musikken, men det lyder mindre dårligt end på mange andre mobiler.   

Pixel 7a interface
Interface (Skærmbillede: L&B)

Anvendelse

Som forventet får du en helt ren Android-oplevelse, men forbedret med unikke Pixel-funktioner som kameraets hurtigstart, magisk viskelæder i foto-app’en og live-oversættelser. Til forskel fra forgængeren er der nu mulighed for trådløs opladning.   

Ansigtsgenkendelsen er faktisk blandt de bedste, vi har set på Android-mobiler.   

Man kan også nyde godt af den øjeblikkelige udsendelse af opdateringer. Google garanterer tre store Android-opgraderinger og hele 5 års sikkerhedsopdateringer til telefonen.  

Ydelse

Den store nyhed er, at Pixel 7a har samme processor som Pixel 7 Pro. Med andre ord er den i princippet lige så hurtig! Det er dog ikke så stort et skridt, som man kunne tro, da Tensor G2-processoren faktisk ikke er så stort et generationsskifte, som eksempelvis Apples opgraderinger normalt er. Og når det gælder grafik, er de tre faktisk stort set lige hurtige, alt efter hvilken test du stoler på. Hvad der virkelig skiller sig ud er batteritiden, som vi har målt til 17 timer og 14 minutter, hvilket er det bedste vi har set i flere år!  

3DMark diagram Geekbench pixel7a
<
>
Diagram: L&B

 

Konklusion

Vi roste allerede forgængeren for dens ydeevne og kamera, og de er nu blevet endnu bedre! Vi klagede over den langsomme skærm og den manglende trådløse opladning, og begge dele har Google rettet op på. Mobilen har også fået en utrolig batterilevetid. Prisen er dog steget med 10 procent. 

Der er ikke længere meget at betænke sig på, hvis man vil have en fornuftigt prissat mobiltelefon til en rimelig pris, er det Pixel 7a, man skal gå efter lige nu! 

 

Karakter
Google Pixel 7a
Premium
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Apple iPad mini 7 har masser af kræfter, men savner innovation

Årets basis-iPhone haler ind på Pro-serien

Tilbage på toppen

Det perfekte kompromis?

Foldbar magi?

For sent og for dyrt

Endnu nemmere at holde øje med helbredet

Denne iPhone kan du godt springe over

Kronen på værket

En god mobil du kan beholde længe

Virker Pixel-magien også på det foldbare format?

Lækkert og sejt træningsur