Sidste år fik vi i Skandinavien endelig adgang til Googles smart-ur Pixel Watch. Nu er efterfølgeren her, og Google har gjort sit bedste for at afhjælpe de største problemer, og har tilføjet en masse nye finesser og funktioner. Det er en stor opdatering, der for det meste handler om software.
Udseende og konstruktion
Det, vi kan lide ved Pixel Watch, er, at den ikke ser ud som alle andre mere eller mindre nørdede smart-ure. Det er faktisk … elegant! Fordi et ur faktisk er et modetilbehør, kan man naturligvis få uret i sølv, guld eller sort, og fuldende det med en af de ni urremme i alle mulige materialer, der desuden fås i alle regnbuens farver. For at gøre uret endnu mere personligt findes der et væld af urskiver, fra sporty til minimalistisk.
Den store nyhed med årets model er, at Google har formået at formindske rammen med 16 procent, så der er blevet plads til en større skærm. Derudover fås uret nu i en større 45 mm model, hvilket giver en hele 40% større skærm sammenlignet med den tidligere model. Det gør virkelig en forskel at have plads til mere information på håndleddet. Heldigvis er skærmen også blevet betydeligt mere lysstærk, så man rent faktisk kan se, hvad der står, når man er ude at løbe i solskin.
Bemærk, at Pixel-urene stadig ikke kan repareres. Hvis der sker noget, skal du betale for at få det udskiftet.
Funktioner
Heldigvis behøver man ikke længere manuelt at sætte uret i slumretilstand, da det registrerer det selv, og deaktiverer også tilstanden, når man står op. Så får man også en opsummering af, hvordan man ligger i forhold til puls, søvn, træning og generelle sundhedsmål. En god start på dagen, så man har lidt styr på, hvordan det hele går.
Hvad Google endnu en gang ikke er lykkedes med, er batteritiden. Selv om de påstår at have klemt et 35 procent større batteri ind i den større model, bliver den forbedring tilsyneladende spist op af den forbedrede skærm og nye sensorer. Vi var absolut nødt til at sætte uret til opladning hver morgen, da det var nede på få procent. Det gør, at vi ikke længere er lige så sure på Apple Watch, som trods alt holder en halv dag længere.
Naturligvis gør Google alt for at få dig ind i deres økosystem. Man kan derfor kun bruge den indbyggede fjernbetjening med et Google TV. Man kan også se sine overvågningskameraer direkte i uret – hvis man har et Nest-kamera fra Google, naturligvis. Selvfølgelig kan man også styre sine smarte enheder, og det fungerer heldigvis med enheder fra alle producenter, hvis de er forbundet med Google Home.
En anden funktion, vi satte pris på, var muligheden for at låse sin Pixel 9-mobil op med uret, takket være den nye ultra wideband-chip. Præcis lige så nemt som med Apple-produkter. Vi kan også godt lide muligheden for at downloade offline-kort i Google Maps på uret. Rigtig praktisk at kunne navigere i naturen, selvom man har dårlig dækning. Kamera-app’en er også blevet mere brugbar med bedre kontrol og smarte bevægelser til forskellige funktioner. Den kræver dog naturligvis en Pixel-mobil.
Helbred
Fra uret kan man nemt kontakte sine forudindstillede nødkontakter eller SOS. Funktionen kan aktiveres manuelt eller automatisk, hvis uret opdager et fald eller et sammenstød. En vigtig nyhed er, at uret nu også automatisk kan ringe SOS, hvis det opdager, at man ikke har nogen puls. Dette kan virkelig redde liv, og heldigvis er Skandinavien en af de regioner, hvor funktionen virker.
Uret kan, ligesom mange andre moderne smart-ure, lave et simpelt EKG for at opdage arytmi og overvåge, om man har for høj eller lav puls. Det kan også regelmæssigt lede efter tegn på atrieflimren, men denne funktion skal findes og slås til manuelt. Udover livreddende funktioner er der mange andre, som blot hjælper med at sikre, at man har det lidt bedre i hverdagen.
For eksempel ved at sørge for, at man ikke stresser sig ihjel, ved at opfordre til pauser med vejrtrækningsøvelser, eller minde én om at rejse sig og bevæge sig lidt, hvis man har et stillesiddende job. Uret overvåger naturligvis også, hvordan man sover, og hvis man har et Fitbit-abonnement, får man detaljerede grafer over søvnfaserne. Dog formåede uret ikke at opdage min søvnapnø, hvilket er lidt bekymrende. Vi er heller ikke specielt imponerede over termometeret, da det kun kan registrere længerevarende variationer i hudtemperaturen.
Træning
Det er ikke helt ualmindeligt, at man glemmer at sætte træningssporing i gang, især når det drejer sig om hverdagsmotion som gåture. Heldigvis kan uret registrere dette og spørge, om man vil starte en træningssession.
Takket være integrationen med Fitbit-app’en er der mange funktioner og finesser, som det er for omfattende at beskrive her. Man kan sætte mål og langsigtede planer, som app’en hjælper én med at opnå. Takket være AI kan app’en anbefale, hvilken træningsform der passer bedst til dig den dag. Under træningen får man coaching og overvågning, så man holder det rette niveau for at nå målet. Efter træningen kan man se analyser af, hvordan det gik, og få forslag til, hvordan man kan forbedre sit resultat. Med den nye “readiness”-funktion kan app’en også måle, hvor godt du restituerer, for at balancere træning med hvile og undgå skader.
Problemet er, at mange af disse fantastiske funktioner kræver et Premium-abonnement på Fitbit. Man får et prøveabonnement til at starte med, men derefter bliver det en månedlig udgift, som man skal tage med i budgettet. Hvis man nøjes med gratisversionen, får man kun adgang til ret grundlæggende oplysninger i app’en, som at søvnen blot gives en karakter uden yderligere forklaring. I dette tilfælde får man faktisk mindre støtte og hjælp fra Pixel Watch end det, konkurrenterne tilbyder gratis.
Konklusion
På mange måder er Pixel Watch 3 den perfekte ledsager til din Pixel-mobil takket være den fine integration. Det er også et af de mest elegante smart-ure, vi har set, og noget man gerne vil vise frem på håndleddet. Takket være alle sensorer, AI-funktioner og finesser får man fuld kontrol over sin søvn, sundhed og træning. Altså, hvis man betaler for et Fitbit Premium-abonnement – ellers får man blot gennemsnitlige funktioner. Og hvis man køber den mindre størrelse, er batterilevetiden alt for kort.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer