Brandet ‘Honor’ blev lanceret af Huawei for godt 10 år siden, fordi Huawei ønskede at kunne konkurrere mod firmaer som OnePlus, der på daværende tidspunkt var helt nye på mobilmarkedet og havde stort held med at sælge smartphones online til lavere priser, end de traditionelle mobilproducenter – herunder Huawei – kunne matche. Huaweis ide med Honor var altså, at mobilerne kun skulle sælges online, og at al markedsføring foregik online og viralt via sociale medier.
I 2019 solgte Huawei næsten 70 millioner Honor-mobiler på verdensplan. Da den amerikanske boykot ramte Huawei som en bredside samme år, blev Honor udskilt i et selvstændigt firma og solgt til et konsortium af kinesiske virksomheder, der fik det mundrette navn Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd., og fra november 2020 har Honor været et uafhængigt firma med en stor international tilstedeværelse. Også i Europa, hvor Honor bl.a. har en stærk markedsposition i lande som Finland og Tyskland.
Og nu er Honor på vej tilbage på det skandinaviske marked. I Danmark og Sverige sælges firmaets smartphones p.t. af mindre parallelimportører, mens Honor er i fuld gang med at åbne et officielt kontor i Norge.
Vi har allerede testet adskillige Honor-smartphones – Honor Magic6 Pro og Magic6 Lite samt Honor 200 Pro – og nu er turen kommet til producentens første foldbare smartphone, som er til at købe her i Skandinavien, nemlig Honor Magic V3.
Honor Magic V3 blev lanceret i Kina i juli måned, få dage efter den foldbare Samsung Galaxy Z Fold 6, men europæiske Honor-fans måtte vente til IFA-messen i Berlin, som blev afholdt i begyndelsen af september, før de kunne se giraffen.
Vi har brugt Magic V3 i adskillige uger – bl.a. har den været med på en tur til Shanghai i hjemlandet Kina – og vores indtryk af den foldbare smartphone er overvejende positivt. Førnævnte Samsung Galaxy Z Fold 6 samt Google Pixel 9 Pro Fold, som også netop er blevet lanceret i de nordiske lande, får svært ved at konkurrere mod Honors foldbare magi.
Udseende og konstruktion
Det mest bemærkelsesværdige ved Honor Magic V3 er, hvor slank den er i sammenfoldet tilstand. Blot 9,2 mm i tykkelsen måler den foldbare mobil, når man bruger frontskærmen, og det er altså blot én millimeter mere end iPhone 16 Pro Max, og blot 0,7 millimeter mere end Google Pixel 9 Pro XL. Og ingen af de to smartphones var foldbare, sidst vi tjekkede.
Der er ikke plads til så meget som et ark rispapir mellem de to skærme, når mobilen er foldet sammen, og både bagside og frontskærm er beskyttet af forstærket glas, som Honor selv har udviklet og kalder ‘NanoCrystal Shield’. NanoCrystal Shield skal kunne tåle at blive tabt fra to meters højde uden at gå i stykker – til sammenligning skal Gorilla Glass Victus 2 kunne holde til fald på op til en meter – men da Honor gerne vil have deres testeksemplar af mobilen tilbage, har det ikke været muligt for os at efterprøve det i praksis. Honor Magic V3 er også IPX8-certificeret. Den er med andre ord vandtæt, mens det foldbare format betyder, at den ikke er beskyttet mod støv og lignende.
Honors foldbare smartphone fås i tre farver; sort, grøn og rødbrun, alle med en mat overflade, som ikke samler på fingeraftryk. Hjørnerne er afrundede, og rammen rundt om skærmen er heller ikke specielt kantet, så mobilen er behagelig at holde i hænderne, uanset om Magic V3 er foldet sammen eller ej.
Hængslet er bl.a. fremstillet af titanium-elementer, og Honor lover, at mobilen skal kunne foldes ud og sammen igen hele 500.000 gange. Det har vi ikke efterprøvet, men helt sikkert er det, at hele foldemekanismen virker særdeles robust. Det mærker man ikke mindst, når man folder mobilen ud og sammen igen. Der er så meget modstand i hængslerne, at den er svær at åbne med én hånd.
Skærm og lyd
Som alle andre foldbare smartphones har Honor Magic V3 to skærme. En frontskærm på 6,43″ (2.376 x 1.060 pixel), der bruges til at betjene mobilen, når den er klappet sammen, og så den foldbare skærm på 7,92″ (2.344 x 2.156 pixel), der giver mulighed for multitasking samt væsentligt mere omfattende interaktion med bl.a. gaming og video. Altså tæt på en tablet-oplevelse.
Honor Magic V3 imødekommer på fortrinlig vis en væsentlig udfordring ved foldbare mobiler. Nemlig at det er besværligt og tidskrævende hele tiden at skulle åbne den foldbare enhed og folde den sammen igen. Det slipper man for her, da Honor Magic V3 takket være sin frontskærm i 20:9-format – hvilket er et helt gængs skærmformat for smartphones – er oplagt at anvende som en helt almindelig smartphone det meste af tiden. Man kan altså nøjes med at åbne den foldbare skærm, når det giver mening.
Begge skærme er særdeles lysstærke (maksimal lysstyrke for frontskærmen er 5.000 nit!) og byder på en dynamisk opdateringshastighed fra 1 Hz til 120 Hz. Den foldbare skærm har en ret synlig fold, men det kæmper alle producenterne med, og folden er hverken mere eller mindre synlig end på konkurrerende foldbare smartphones. Billedkvaliteten på begge skærme er fremragende, og skærmbilledet fremstår skarpt og farverigt.
Den kinesiske foldemobil byder desuden på ganske saftig og høj lyd fra de indbyggede små højttalere, uden at det går ud over kvaliteten. Lækkert, når man ser video eller spiller spil uden hovedtelefoner.
Kamera
Der er ikke noget at rafle om. Honor Magic V3 byder på det bedste kamera i en foldbar smartphone, vi har oplevet til dato.
Konkret er der tale om et tredobbelt kamera udstyret med et 50 megapixel vidvinkel-hovedobjektiv (Sony IMX906, f/1.6), en 40 megapixel 112° ultravidvinkel med optisk billedstabilisering og endelig en 50 megapixel periskop-telelinse med LiDAR og 3,5x optisk zoom. Dertil kommer to separate frontkameraer integreret i hhv. den foldbare og den ydre skærm, begge på 20 megapixel.
Honor Magic V3 har mange af de samme, til dels AI-drevne, kamerafunktioner som Honor Magic6 Pro og Honor 200 Pro. Herunder ‘AI Motion Sensing Capture’, der ved hjælp af bevægelsesregistrering automatisk tager billeder, f.eks. når en person hopper eller bevæger sig, så man får lige præcis det billede af sportsmanden, der dunker basketbolden ned i kurven, man har brug for.
Dertil kommer en ny AI Eraser-funktion, der kan fjerne uønskede personer eller objekter fra dine billeder. Som vi kender det fra f.eks. Google Pixel-mobilerne og de nyeste Samsung Galaxy-modeller.
Den kinesiske producent har desuden indgået et samarbejde med et fransk fotostudio ved navn Harcourt, som er særligt kendte for deres sort-hvide portrætfotos af kendte stjerner som Roger Federer og Dronning Rania af Jordan. Studio Harcourt har hjulpet Honor med at udvikle et sæt portrætfiltre, som hjælper brugeren med at efterligne den ikoniske Harcourt-stil, hvor fotografen kommer meget tæt på den portrætterede, som ofte nærmest omkranses af en glorie af lys.
Der er reelt tale om filtre, der bruger AI til at give hvert billede det ønskede Harcourt-look, men hånd i hånd med den højopløste telelinse og den gode optiske zoom skaber Harcourt-indstillingerne rigtig flotte portrætbilleder, uden at man behøver at gøre andet end at vælge sit filter og trykke på udløserknappen.
Der er i det hele taget nærmest intet at udsætte på kameraet. Honor Magic V3 tager fremragende billeder i stort set alle situationer, og især portrætbilleder med bokeh-effekt bliver glimrende med stor dybde og kontrast, ligesom kameraet også formår at fastholde dybden i billeder af større scenerier.
Det er forfriskende, at Honor har valgt at prioritere kameraet så højt i firmaets foldbare smartphone. Det kunne især Samsung lære noget af.
Funktioner og ydelse
Honors brugerflade, MagicOS, adskiller sig en del fra den standardversion af Android, som de fleste af os kender. F.eks. findes alle apps på mobilens startskærm, hvor du på de fleste andre Android-mobiler i stedet skal swipe opad fra skærmens bund for at åbne det fuldstændige app-bibliotek.
Honors brugerflade er også præget af mange af firmaets egne apps – onde tunger vil påstå, at der er så mange af dem, at det minder om bloatware – ligesom Honor også har sin egen app-butik installeret på mobilen som alternativ til Google Play.
Omvendt byder MagicOS også på adskillige egne funktioner, der selvfølgelig allesammen hedder noget med ‘Magic’, f.eks. ‘Magic Text’, der lader brugeren markere og udtrække tekst fra billeder (ikke specielt revolutionerende), eller ‘Magic Portal’, der lader dig trække og slippe billeder fra f.eks. sociale medier til andre apps (f.eks. e-mail), hvilket er lidt mere nytænkende. Sidstnævnte funktion lærte vi at kende, da vi testede Honor Magic6 Pro, men det fungerer selvsagt endnu bedre på Magic V3’s store foldbare skærm, hvor multitasking gør det muligt at have flere app-vinduer åbne på samme tid.
I det hele taget har Honor tilpasset Android og MagicOS på glimrende vis, når det gælder om at udnytte den store skærm. Vi er især glade for funktionen ‘Parallel Space’, som lader brugeren arbejde med apps og dokumenter i et separat og privat ‘område’, der enten kan fylde hele skærmen eller optræde i et parallelt vindue (deraf navnet) ved siden af den normale hjemmeskærm. I ‘Parallel Space’ kan du f.eks. gemme billeder og dokumenter, som der ikke skal være generel adgang til fra resten af mobilen, eller du kan have separate apps til e-mails og kontakter installeret, som kun relaterer til dit arbejde. Det er som at have to forskellige mobiler i én enhed, og det er virkelig godt tænkt af Honor.
Men ingen roser uden torne. Trods det store batteri på 5.150 mAh har Honor Magic V3 ikke den bedste batterilevetid. I vores benchmark-test klarer Honor sig således en smule bedre end Pixel 9 Pro Fold, men Samsung Galaxy Z Fold 6 holder væsentligt længere trods et markant mindre batteri.
Det var også en kilde til uendelig meget frustration i testperioden, at fingeraftrykslæseren, som er indbygget i tænd/sluk-knappen, virker så dårligt, som tilfældet er. Ni ud af ti gange måtte vi opgive at låse mobilen op ved hjælp af fingeraftrykket og i stedet bruge den sekscifrede adgangskode.
I øvrigt sidder der samme Snapdragon 8 Gen 3-processor i Honor Magic V3, som vi kender fra Samsung Galaxy Z Fold 6, men sidstnævnte klarer sig lidt bedre i de fleste benchmark-tests – ikke kun når det gælder batteriet. Dermed ikke være sagt, at Honor Magic V3 er for langsom. I daglig brug mærker man ingen forskel.
Præstationen er med andre ord godkendt. Det er Honors MagicOS-brugerflade og -features, der får Magic V3 til at adskille sig fra de fleste andre foldbare smartphones på markedet.
Konklusion
Honor Magic V3 er den slankeste foldbare smartphone, vi har testet. Foldet sammen fylder den ikke mere i lommen end en almindelig stor mobil, som f.eks. iPhone 16 Pro Max eller Google Pixel 9 Pro XL, og den brede frontskærm i 20:9-format betyder, at Magic V3 lige så nemt kan bruges som almindelig smartphone som i tablet-tilstand med udfoldet skærm.
I modsætning til mange andre foldbare mobiler byder Honor Magic V3 desuden på et kamera i topklassen, og dertil kommer brugbare AI-funktioner, der også gør brug af og får det bedste ud af den foldbare skærm.
En lidt dårlig batterilevetid samt den elendige fingeraftrykslæser er en streg i regningen, men vi synes alligevel, at Honor Magic V3 er dette års bedste foldbare mobil.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer