De af os, der stadig savner Huaweis innovative mobiler, vil også huske deres budgetmærke Honor, som lancerede en række virkelig prisvenlige mobiler. Nu er mærket tilbage med nye ejere i skandinaviske butikker, startende i Norge. Denne Lite-model er sammen med Honor Magic6 Pro, som vi lige har testet, de første modeller, der bliver solgt gennem officielle kanaler i stedet for grå import. I Sverige og Danmark vil de være i butikkerne senere på året, men da vi er et skandinavisk medie, har vi valgt at offentliggøre testene allerede nu for dem, der er nysgerrige.
Lite-modellen adskiller sig ret radikalt fra Pro-modellen og kan nok siges at være en Lite-Lite-model, da den kun koster en tredjedel (!) af sin storebror. Så vi forventer altså ikke en lidt mindre flagskibsmodel, men at det er en helt almindelig mellemklasse, der konkurrerer med Google Pixel a-modellerne og Samsungs Galaxy A-serie.
Udseende og konstruktion
Honor beskriver udseendet som inspireret af high-end ure. Om man er enig i, at den guldfarvede ring ser luksuriøs ud, eller om den ser lidt billig ud, er nok en smagssag. Det gælder imidlertid for vores sorte testeksemplar, men du kan også få den i grøn, som vi synes ser bedre ud. Mobilen er afrundet og ligger godt i hånden. Man skulle måske tro, at en så billig mobiltelefon ville være mindre holdbar, men Honor har gjort en stor indsats for at sikre, at den ikke går i stykker, hvis den falder fra skulderhøjde. Du får ikke en vandtæt telefon for pengene, men den er støv- og regntæt (IP53).
Skærmen
En af de ting, der normalt bliver sparet på i billigere varianter af topmodeller, er skærmen. Men i dette tilfælde er der ingen store forskelle. Skærmen har næsten samme størrelse, næsten samme opløsning, og det er stadig en AMOLED-skærm. Som sådan er vi mere end tilfredse med billedkvaliteten. Den har dog ikke det mere energieffektive LTPO-panel, og derfor er opdateringshastigheden enten 60 eller 120 Hz uden den trinløse regulering, som det bedre panel har. Den mangler også HDR, hvilket gør film lidt mindre fornøjelige.
Honor har også gjort en stor indsats for at gøre skærmen behagelig for øjnene. Ud over at reducere blåt lys har den PWM-dæmpning, en teknologi, vi normalt finder i dyrere mobiler for at reducere flimmer. Den har selvfølgelig også dynamisk dæmpning og automatisk nattilstand.
Anvendelse
Honor bruger sin egen brugerflade MagicOS oven på Android, og den afviger en hel del fra standardbrugerfladen. Heldigvis kan mange af de mærkelige funktioner ændres i indstillingerne, hvis du ikke har lyst til at genlære din normale adfærd med en telefon. Ligesom på iPhone er der et dynamisk område omkring kameraet, her kaldet Magic Capsule, som viser information, når der er brug for det, og ellers skrumper ind til et punkt. Desværre kommer telefonen med en række tredjepartsapps, som vi ikke har bedt om, herunder den elendige TikTok, samt utallige proprietære apps, som vi i mange tilfælde sætter spørgsmålstegn ved nytten af. Hvad angår de smarte funktioner i MagicOS, henviser vi til testen af storebror Magic6 Pro i stedet for at nævne dem igen.
Kamera
Der er ingen tvivl om, at det meget højt opløste hovedkamera er kompetent og kan producere rigtig gode billeder. Det har et godt dynamisk område og bruger normalt ”pixel binning” til at fusionere 9 pixels fra 108 Mp-sensoren til et 12 Mp-billede. Et trick, som bl.a. Samsung længe har brugt til at simulere større pixels på sensoren og dermed fange mere lys. Algoritmen håndterer HDR-situationer godt, men billederne kan nogle gange se lidt velbehandlede ud. Den har dog en akilleshæl. Der er ingen optisk billedstabilisering. Så man er nødt til at holde mobiltelefonen stille for ikke at få et sløret resultat. Det er især tydeligt, når man fotograferer i svagt lys, hvor man virkelig er nødt til at stabilisere hænderne, hvis billedet skal være brugbart.
Selfie-kameraet er okay, men skiller sig ikke ud på nogen måde. Makrokameraet er derimod kun på to megapixel! Endnu værre er det, at ultravidvinklen kun er på fem megapixel. Det giver ingen detaljer overhovedet i panoramaer, og oven i købet er farvegengivelsen heller ikke særlig god. Honor kunne have udeladt det kamera. Eller lagt 100 kr. oven i prisen og i det mindste givet os et 12 Mp-kamera.
Ydeevne
I denne klasse kan man ikke forvente de nyeste og hurtigste processorer, men her går vi to trin ned fra Snapdragon 8 til Snapdragon 6. Vi vil derfor ikke være urimelige og sammenligne med andre betydeligt dyrere mobiler, vi har testet i år. Den er f.eks. en tredjedel så hurtig som sin storebror. I stedet sammenligner vi den med sidste års mobiler som Oneplus Nord 3, Samsung Galaxy A54 og Google Pixel 7a, som nu fås til nogenlunde samme pris.
Den følger godt med Samsung Galaxy A54 og slår den endda i nogle performance-tests. Men den bliver slået temmelig hårdt af de to andre konkurrenter. Især når det gælder spilgrafik. Vi ville derfor ikke vælge Honor6 Lite, hvis du har tænkt dig at hellige dig mobilspil. Den får dog point for at have den bedste maskinlæringsydelse, hvilket er vigtigt i disse AI-tider. Den har også et stort batteri, som ved daglig brug giver op til to dages batterilevetid.
Konklusion
Vi er glade for at byde Honor velkommen tilbage i spillet. Magic6 Lite viser, at man kan bygge en mellemklassemobil med en rigtig god skærm, et kamera med høj opløsning og en god batterilevetid. Ydelsen halter dog efter konkurrenterne, især når det gælder spilgrafik. Og de to ekstra kameraer er så dårlige, at man godt kunne have undværet dem. Denne særlige model har måske ikke ramt plet, men vi ved, at de har mange andre lovende modeller i støbeskeen.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer