Efter flere års fravær er den kinesiske mobilproducent Honor nu på vej tilbage på det skandinaviske marked. Første skridt er lanceringen af mobilerne Honor Magic6 Pro og Magic6 Lite i Norge, mens forbrugere i både Danmark og Sverige kan regne med at kunne købe Honor-mobiler hos deres operatør og i de store elektronikkæder i løbet af anden halvdel af 2024.
Brandet ”Honor” blev lanceret af Huawei for godt ti år siden, fordi Huawei ønskede at kunne konkurrere mod firmaer som OnePlus, der på daværende tidspunkt var helt nye på mobilmarkedet og havde stort held med at sælge smartphones online til lavere priser, end de traditionelle mobilproducenter – herunder Huawei – kunne matche. Huaweis ide med Honor var altså, at mobilerne kun skulle sælges online, og at al markedsføring foregik online og viralt via sociale medier.
I 2019 solgte Huawei næsten 70 millioner Honor-mobiler på verdensplan. Da den amerikanske boykot ramte Huawei som en bredside samme år, blev Honor udskilt i et selvstændigt firma og solgt til et konsortium af kinesiske virksomheder, der fik det mundrette navn Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd., og fra november 2020 har Honor været et uafhængigt firma med en stor international tilstedeværelse. Også i Europa, hvor Honor bl.a. har en stærk markedsposition i lande som Finland og Tyskland.
Honor Magic6 Pro er sammen med Magic6 Lite, som vi tester på et senere tidspunkt, som nævnt de første “officielle” Honor-mobiler i de norske butikker, og i slutningen af juli kommer endnu en model, Honor 200 Pro, der blev internationalt lanceret i Paris i midten af juni, i handlen i Norge. Honor Magic6 Pro kan også købes i Danmark og Sverige. Her sælges flagskibsmodellen af mindre parallelimportører.
Topmobilen er den første smartphone fra det kinesiske firma, vi har haft i hænderne, siden vi testede Honor 10 i 2018. Honor Magic6 Pro blev præsenteret tilbage i januar i år, så vi var selvfølgelig spændte på, om den kinesiske mobil alligevel ville kunne hamle op med konkurrenter i samme prisklasse som f.eks. Samsung Galaxy S24 Ultra, Sony Xperia 1 VI og Xiaomi 14 Ultra.
Heldigvis kan Honor Magic6 Pro sagtens følge med de andre, den gør det bare på sin egen måde.
Udseende og konstruktion
Mobilen fås i to farver, sort og grøn, hvoraf vi heldigvis har fået udleveret den grønne model, der har et gribefast mønster på bagsiden. Den sorte model er helt glat, så med mindre du er virkelig, virkelig glad for sorte mobiler, må vi anbefale dig at anskaffe den grønne udgave.
Der er ikke sparet på noget, for så vidt angår materialer og byggekvalitet. Honor Magic6 Pro føles nærmest luksuriøs med en metalramme, der omkranser hele mobilen, samt et markant rundt kameramodul, ligeledes omkranset af en metalramme, som fylder en hel del på toppen af mobilens bagside.
Takket være det specielle design kommer kameramodulet næsten til at ligne et herreur af den dyre slags, hvilket er lækkert. Til gengæld fylder kameraet virkelig meget, så mobilen let vipper frem og tilbage, når den placeres på en flad overflade, f.eks. et bord. Men det er desværre nærmest standard nu om stunder.
Honor Magic6 Pro er IP68-certificeret, men i modsætning til mange af konkurrenterne er mobilens skærm ikke beskyttet af Gorilla Glass Victus, men derimod af forstærket glas, som Honor selv har udviklet og kalder ”NanoCrystal Shield”. NanoCrystal Shield skal kunne tåle at blive tabt fra to meters højde uden at gå i stykker – til sammenligning skal Gorilla Glass Victus 2 kunne holde til fald på op til en meter – men da Honor gerne vil have deres testeksemplar af mobilen tilbage, har det ikke været muligt for os at efterprøve det i praksis.
Skærm og lyd
Hvor mange andre smartphone-producenter efterhånden bevæger sig væk fra kurvede skærme holder Honor fast i konceptet med Magic6 Pro. Det vil i praksis sige, at skærmen på den lange led har en lille krumning tættest på kanten. Det gør mobilen lidt mere behagelig at holde i hånden, men det gør også touch-betjeningen besværlig, hvis man skal ramme noget helt ude i kanten af skærmbilledet, og derudover reduceres det aktive skærmareal en smule. Vi er ikke fans, men det er nok smag og behag, hvad man foretrækker.
Skærmopløsningen er FHD+ (2.800 x 1.280 pixel), og derudover har den flotte OLED-skærm dynamisk opdateringshastighed (1-120 Hz) samt billedforbedrende Dolby Vision og HDR.
Sammenligner man imidlertid Honor Magic6 Pro side om side med f.eks. Samsung Galaxy S24 Ultra lægger man hurtigt mærke til, at Magic6 Pro ikke opnår hele samme kontrast eller sortniveau, men til gengæld byder Honor på højere lysstyrke (1.600 nit ved normal brug og en vanvittig maksimal HDR-lysstyrke på 5.000 nit) og er derfor særdeles brugbar udendørs, hvis og når solen undtagelsesvist kigger frem bag skydækket.
Hvad lyden angår, er Honor Magic6 Pro udstyret med indbyggede stereohøjttalere, der for så vidt kan spille højt nok, selv om lydbilledet er lidt tyndt.
Lidt specielt er det dog, at Magic6 Pro ikke har den dedikerede højttaler ved øret, som man lytter til, når man taler i telefon. I stedet skabes lyden til øret ved hjælp af små vibrationer i skærmen, hvilket vi så udført i praksis første gang tilbage i 2019, da Huawei P30 kom på markedet. Heldigvis fungerer det langt bedre nu, end det gjorde for fem år siden, og lydkvaliteten fra samtalepartneren er dermed fremragende.
Kamera
Honor Magic6 Pro er udstyret med et tredobbelt kamera bestående af et 50 megapixel hovedobjektiv med variabel blænde (f/1.4 til f/2.0), et 180 megapixel periskop-teleobjektiv, der giver 2,5x optisk zoom, men takket være de mange pixel og såkaldt pixel-binning kan klare op til 5x hybridzoom med samme kvalitet som optisk zoom, samt et 50 megapixel ultravidvinkelobjektiv. På forsiden er der et 50-megapixelkamera parret med et 3D-dybdekamera i en central pilleformet udskæring øverst på skærmen.
Takket være 3D-kameraet kan Magic6 Pro scanne brugerens ansigt og understøtter således oplåsning af mobilen på samme måde som Face ID på iPhone, men det virker ikke helt så godt med Honor-mobilen. F.eks. har den igen og igen problemer med at genkende mit ansigt, når jeg bærer læsebriller. Et problem, som Apple har løst for længst.
Et andet kritikpunkt af kameraet i Magic6 Pro er, at det af uransagelige årsager ikke kan tage billeder i 16:9, hvilket ellers er et gængs format på alle smartphones. Du kan vælge mellem 4:3, 1:1 og så fuld skærm, hvilket svarer til skærmformatet 19,69:9. Mystisk og irriterende.
Men derudover er der ikke meget at udsætte på kameraet. Honor Magic6 Pro tager fremragende billeder i stort set alle situationer, og især portrætbilleder med bokeh-effekt bliver glimrende med stor dybde og kontrast, ligesom kameraet også formår at fastholde dybden i billeder af større scenerier.
Billeder i situationer, hvor der er stor kontrast imellem stærkt lys og skygge klarer Magic6 Pro glimrende, dog med undtagelse af frontkameraet, der må undvære HDR og dermed tager overbelyste billeder, hvis man tager selfies i solskinsvejr og vender den forkerte vej.
Honor har også udstyret kameraet med diverse AI-funktioner, herunder ”Tag billeder automatisk”, som ved hjælp af bevægelsesregistrering automatisk tager billeder, f.eks. når en person hopper eller bevæger sig. Den funktioner passer perfekt til sportskampe og lignende, og det virker glimrende. Med Honor Magic6 Pro er det simpelthen slut med at være for langsom, når sønnikes mål til lokalopgøret skal foreviges.
Ved hjælp af AI kan kameraet også foreslå forskellige filtre, der passer til dine brugsvaner, ligesom kameraet kan indstilles til automatisk at tage et billede, når folk smiler.
Her er med andre ord tale om et kamera fra øverste hylde. Hvis man kan leve med frontkameraets små skavanker og det manglende 16:9-format.
Ydelse
Der sidder samme Snapdragon 8 Gen 3-processor i Honor Magic6 Pro, som vi kender fra f.eks. Samsung Galaxy S24 Ultra, Sony Xperia 1 VI og Xiaomi 14 Ultra.
Dertil kommer 12 gigabyte RAM, så der er dømt fart over feltet. Og Magic6 Pro lever da også op til forventningerne. Når det gælder de fleste benchmarks, er den lige så hurtig som konkurrenterne, og vi oplevede heller ingen slinger i valsen, da vi udsatte mobilen for heftige spil, der virkelig kræver muskler.
Batterilevetiden kan man heller ikke klage over. Den lysstærke skærm forbruger selvfølgelig en masse strøm, men til gengæld er batteriet på vanvittige 5.600 mAh, så derfor klarede Honor Magic6 Pro stadig 9 timer og 30 minutter i vores benchmark-test, der spidsbelaster batteriet, indtil det ikke kan mere.
Præstationen er med andre ord godkendt. Det er Honors MagicOS-brugerflade og -features, der får Magic6 Pro til at adskille sig fra de fleste andre smartphones på markedet.
Funktioner
Det er lidt ligesom med den kurvede skærm. Smag og behag er forskellig fra person til person, og hvis du tidligere var glad for din Huawei-mobil og den daværende EMUI-brugerflade, vil du hurtigt føle dig hjemme i MagicOS.
For andre vil Honors brugerflade kræve lidt tilvænning, da den på væsentlige punkter adskiller sig fra Android-standarden. F.eks. findes alle apps på mobilens startskærm, hvor du på de fleste andre Android-mobiler i stedet skal swipe opad fra skærmens bund for at åbne den fuldstændige app-bibliotek.
MagicOS byder også på flere iPhone-lignende funktioner. Som f.eks. ”Magic Capsule”, der er lig med førnævnte pilleformede udskæring i skærmen og nærmest er en kopi af Apples ”Dynamic Island” fra iOS. Altså den lille sorte boble i toppen af iPhone-skærmen, som for et par år siden erstattede den såkaldte notch på iPhone Pro-modellerne og kollapser og ekspanderer for at vise notifikationer, aktiviteter og andet, som du ikke behøver at have fuldskærmsvisning for at følge. Sådan virker ”Magic Capsule” også – den kan bl.a. vise musikafspilning eller nedtælling – men app-understøttelsen og dermed anvendeligheden er endnu ret begrænset.
Honors brugerflade er også præget af mange af firmaets egne apps – onde tunger vil påstå, at der er så mange af dem, at det minder om bloatware – ligesom Honor også har sin egen app-butik installeret på mobilen som alternativ til Google Play.
Omvendt byder MagicOS også på adskillige egne funktioner, der selvfølgelig allesammen hedder noget med ”Magic”, som f.eks. ”Magic Text”, der lader brugeren markere og udtrække tekst fra billeder (ikke specielt revolutionerende), eller ”Magic Portal”, der lader dig trække og slippe billeder fra f.eks. sociale medier til andre apps (f.eks. e-mail), hvilket er lidt mere revolutionerende.
Andre funktioner er muligheden for at dæmpe ringetonen ved at kaste et blik på skærmen, når telefonen ringer, at scrolle ved hjælp af håndbevægelser, etc. Mange af funktionerne virker overflødige – Samsung afprøvede mange af de samme ideer for år tilbage uden større succes – men man kan heldigvis tænde eller slukke for funktionerne efter lyst og behov.
Konklusion
Plejede du at være Huawei-bruger, og har du bare savnet din Huawei-mobil, siden den amerikanske boykot pressede den kinesiske producent ud af markedet i løbet af 2019? Så skynd dig ned i butikken og køb Honor Magic6 Pro. Du vil føle dig lige så meget hjemme med den kinesiske smartphone, som i dine mest behagelige joggingbukser.
Alle andre bør også seriøst overveje den kinesiske smartphone, som med et fremragende kamera, en lysstærk og skarp skærm, lynhurtig ydelse og en brugerflade med mange unikke funktioner vil være det rigtige valg for mange brugere.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer