For et par år siden elskede vi hver en HTC One, der kom. De var hurtige, luksuriøse og havde både god lyd og gode kameraer. Men så begyndte det pludselig at gå ned ad bakke. Kameraløsningerne blev underlige, og de fik problemer med overophedning eller virkede alt for dyre i forhold til, hvad man fik.
Nu gør taiwanske HTC et nyt forsøg og markerer det ved at droppe både One og M fra modelnavnet. Men er HTC 10 virkelig en tier ud af ti?
Udseende og konstruktion
Man er gået bort fra den ikoniske buede bagside og har i stedet en markant affasning rundt i hele kanten. Den er flot og ligger godt i hånden.
Som sædvanlig gør den solide aluminiumblok, at den også føles luksuriøs. Men på fronten har vi fået en anonym hvid plastramme, der får HTC 10 til at ligne en hvilken som helst anden telefon. Kedeligt. På siden sidder tydelige knapper, der er lette at finde med fingeren; øverst er der hovedtelefonudgang, og i bunden et USB-C stik.
Skærm
Skærmen er vokset en tand siden sidst, mens de ydre mål stadig stort set er de samme. Men frem for alt er den gået fra middelmådig Full HD-opløsning til strålende qHD. Dermed er HTC igen med i kampen, hvad angår skarphed og detaljer.
Af en eller anden grund er det ikke OLED-skærm som på One A9, men LCD-skærmen er stadig imponerende med fremragende lysstyrke, god kontrast og meget naturlige farver.
Kamera
Den sidste model eksponerede ujævnt og havde mistet noget af den tidligere lysfølsomhed til fordel for flere pixels. Det skulle være fikset med den nye billedsensor, der har enorme sensorpunkter, samt en meget lysstærk optik. Desuden har både hovedkameraet og selfie-kameraet optisk billedstabilisering for at undgå slørede billeder.
I Pro-tilstand får man fuldt manuelle indstillinger og kan endda optage i råformat.
For det meste præsterer HTC 10 gode billeder i autotilstand, men det sker, at den overeksponer lyse områder. Desuden er kontrasten ikke altid den bedste, så billederne kan se lidt udvandede og matte ud sammenlignet med konkurrenterne.
I svag belysning får man ganske vist meget lyse billeder uden alt for meget billedstøj. Men billedprocesseringen er for aggressiv, så detaljer bliver uskarpe. Forhåbentlig kan det løses i softwaren i nær fremtid, for selve hardwaren er god.
Lyd
HTC er en af de få producenter, der satser på lyden. Ligesom på den tidligere model samarbejder de med Dolby og understøtter nu 24 bit hi-res. De tidligere fremadrettede stereohøjttalere er erstattet af en bashøjttaler i bunden og en foroven til den øvre register. Lydkvaliteten er et stort trin op i forhold til konkurrenterne.
Rart nok følger der et par høretelefoner med, som lyder usædvanlig godt af den slags at være. En anden velkommen detalje er, at der er indbygget understøttelse af Apples AirPlay, så man kan spille musik trådløst med god kvalitet.
I brug
Brugerfladen Sense er en af de få “skaller” oven på Android, der virker rigtig vellykket. Man skal ikke lede efter standardfunktionerne, samtidig med at den har fået nye praktiske finesser.
Denne gang har de leget lidt med brugerfladen, så man kan placere apps frit på skærmen, uden det traditionelle gitternet af ikoner. Der er også ryddet op blandt junk-apps og apps med dubletfunktion, så man får et renere Google-økosystem. På godt og ondt.
Ydelse
Eftersom der sidder den samme Snapdragon 820-processor indvendig i LG G5, præsterer de nogenlunde ens. HTC 10 vinder nogle gange og taber andre gange. Det er dog detaljer – alt i alt er den blandt de hurtigste på markedet og en fartdjævel i forhold til den forrige model.
Batterilevetiden er også forbedret, men kan stadig ikke konkurrere med de bedste derude. Acceptabelt, men ikke fantastisk.
Konklusion
Med HTC 10 får taiwanerne æresoprejsning og er nu igen med i topkampen. Den ser fantastisk ud og har en god ydelse, fantastisk lyd, en rigtig god skærm og et kamera, der kunne have været fremragende. Men softwaren er p.t. ikke i topform og saboterer billedkvaliteten.
Vi ville gerne elske HTC 10 lige så meget, som da HTC One var vores favorittelefon, men den lykkes ikke helt. Den er således ikke længere et oplagt valg, når konkurrencen er så hård.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer