Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Huawei Ascend P6

En attraktiv kineser

Huawei Ascend P6 ser dyr ud, men koster ikke alverden. Og alt det tekniske har den også – nogenlunde – styr på.

Skrevet af / 21/10/2013 - 15:05
Huawei Ascend P6
Peter Gotschalk

Alt for mange Android-telefoner kommer med et kedeligt design. Selv flagskibsmodeller som Samsung Galaxy S4 og LG G2 er ikke noget at skrive hjem om på den front, så derfor er det dejligt forfriskende, at et firma som kinesiske Huawei, der på vores breddegrader mest er kendt for meget billige smartphones, gør sig gældende på markedet med en decideret design-statement som Ascend P6.

Den ligner vel mest af alt en iPhone med sin front af glas, bagside af mørk, børstet aluminium og en lys aluminiumskant. Og så alligevel ikke. Designet er alligevel så specielt, at Huawei Ascend P6 er helt sin egen, og så skader det ikke, at telefonen er virkelig let, og med blot 6,18 mm vist nok er verdens tyndeste smartphone i skrivende stund. Både design og den kvalitet, som Ascend P6 udstråler på grund af det eksklusive materialevalg, gør, at man kun kan blive positivt overrasket, når man kigger på prislappen, der har et beløb på den rigtige side af 3.000 kroner stående.

Huawei_Ascend_P6_10

Under motorhjelmen
At der dog er tale om en mellemklasse-telefon bliver lidt mere klart, når man kigger på indmaden. Kun 8 gigabyte lager kommer den med, og quad-core processoren på 1,5 GHz har Huawei selv produceret. Vi bliver da heller ikke væltet bagover, når vi benchmark-tester Ascend P6.

En score på 385 single-core og 1297 multi-core kan det blive til i Geekbench 3, hvilket er et godt stykke fra nye topmodeller som Sony Xperia Z1 og LG G2, men faktisk ikke så langt, at det gør noget, fra Samsung Galaxy S4. I Geekbench 2-målingen præsterer Ascend P6 med en score på 1545 da også bedre end en anden, aktuel mellemklasse-smartphone, nemlig HTC One mini (der må nøjes med 1368), og kigger vi på Browsermark 2.0-testen, der måler browserydelsen, klarer Ascend P6 med en score på 1988 sig også en del bedre end HTC One mini, der her kun kunne præstere et resultat på 1483.

De syntetiske målinger stemmer godt overens med vores brugeroplevelse, som i en nøddeskal er, at Ascend P6 på den ene side ikke er verdens hurtigste mobil, men at den på den anden side yder absolut tilfredsstillende. Apps åbner hurtigt, navigationen rundt i operativsystemet glider fint, og vi oplever ikke, at telefonen fryser eller bliver langsommere med tiden.

Også Huawei har tweaket Android
Huawei Ascend P6 kommer med en særlig tilpasset brugerflade, som kineserne kalder Emotion UI. Den ændrer på et par punkter temmelig radikalt på det sædvanlige Android-design, primært ved at trække alle apps frem på startskærmene. Det skal man lige vænne sig til, når man er vant til at hente de mest relevante apps og widgets fra programoversigten ud på startskærmen, men i virkeligheden synes vi, det er en forbedring. Det gør i hvert fald brugerfladen mere brugervenlig, og bemærk, at det kun gælder for apps. Man kan stadig selv vælge, hvilke widgets der skal vises på startskærmene.

ascend-p6-emotion-ui

Herudover har Huawei tilføjet sjove detaljer som muligheden for at skifte udseende på overgangen mellem startskærmene. Alt i alt virker Android med Emotion UI en smule mere overskueligt, hvilket især kan være godt for de lidt mere uerfarne brugere.

Lyd & Billede
Virkelig skuffede blev vi over lyden, der simpelthen er så middelmådig, at der ikke er andet at skrive, end at den trods alt er til at leve med.

Så er skærmens billedkvalitet noget mere overbevisende med et skarpt billede og gode farver (også selvom opløsningen kun er HD og ikke Full HD som på de fleste af markedets topmodeller), og man føler at ikoner og indhold er helt tæt på fingrene, hvilket ikke er helt uden grund. Huawei bruger nemlig samme in-cell teknologi, som sidder i Apples nyere iPhone-modeller. Det vil sige, at der er ikke er et separat touch-lag i skærmens opbygning. I stedet er touch-funktionaliteten bygget ind i selve LCD-laget. Intet under, at Ascend P6 kan holde den slanke linie.

Når vi alligevel ikke kan dele ud af de højeste karakterer på billedsiden til Huawei Ascend P6, så skyldes det kameraet, der både er godt og skidt på samme tid.

Denne "selfie" taget med Huawei Ascend P6 beviser, at frontkameraet tager gode billeder men også, at "forskønnelses-softwaren" ikke kan udføre mirakler...
Denne “selfie” taget med Huawei Ascend P6 beviser, at frontkameraet tager gode billeder men også, at “forskønnelses-softwaren” ikke kan udføre mirakler…

Det er en fed detalje, at frontkameraet er på hele 5 MP. Med Ascend P6 kommer dine ”selfies” op i en helt anden liga – især fordi kamerasoftwaren også byder på et såkaldt forskønnelsesfilter, der kan tage livet af de værste rynker og hudorme. Til gengæld er hovedkameraet ikke tilsvarende godt. Helt almindelige billeder taget i dagslys afslører for mange uskarpheder, når man zoomer helt ind, og helt galt går det for Huawei Ascend P6, når vi prøver at tage billeder af mørke omgivelser, hvor mørket brydes af lyskilder. Det er især pinligt, fordi Huawei selv blærer sig med, at Ascend P6 kommer med en såkaldt IMAGESmart Engine, der skal forbedre billeder taget netop i mørke omgivelser.

Problemet er, at teknologien slet ikke er spor smart. Det eneste, der sker, er til vores store irritation, at billederne bliver overeksponerede.

Det ser man tydeligt i galleriet nedenfor. De første tre billeder er taget med Huawei Ascend P6, mens de samme tre motiver derefter er fotograferet med iPhone 5, som ikke overeksponerer billederne og dermed får bogstavernes markante farver helt frem i billederne.

ipp ipp ipp iphone5_cam3 iphone5_cam4 kopi iPhone5_cam5 kopi
<
>

Konklusion
Huawei Ascend P6 er en klassisk mellemklasse-telefon, men den ser ud som en luksusmodel. Den yder fornuftigt – især til prisen – og brugeroplevelsen er upåklagelig. Huaweis egen Emotion UI-brugerflade gør Android lettere tilgængeligt, og skærmen reagerer hurtigt og byder på en glimrende billedkvalitet. Til selvportrætter er Ascend P6 med et frontkamera på 5 MP og nyttig software nærmest uovertruffen, men til gengæld er det primære kamera langt fra det bedste, vi har set. Almindelige billeder i dagslys kan blive en smule uskarpe, og kameraet har store problemer i mørke omgivelser.

Lyden er knap nok middelmådig, så dette er ikke den telefon, man skal vælge, hvis man går meget op i at kunne bruge den som musikafspiller.

Alt-i-alt er Huawei Ascend P6 dog en positiv overraskelse. Især hvis man gerne vil have en Android-smartphone i lækre materialer og et smart design.

Home mener

Design og materialer 5 MP frontkamera Verdens slankeste smartphone Mildest talt middelmådig lyd Halvdårligt kamera

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Scroll to Top