Nok ånder den fremadstormende kinesiske mobilproducent Huawei de store, etablerede firmaer som Samsung i nakken, men der er også firmaer, som til gengæld ånder Huawei i nakken. Et af de mest fremadstormende af slagsen er OnePlus, der også er fra Kina, og hvis nyeste topmodel, OnePlus 2, kun kan købes online, og kun hvis man har en invitation.
Den trussel har Huawei set komme, hvorfor de forsøger sig med en model meget lig konkurrenten og sjovt nok til præcis samme pris.
Udseende, konstruktion og skærm
Sat direkte op mod hinanden er Honor 7 en smule mindre end OnePlus 2, og ikke mindst er skærmen mindre med sine 5,2 tommer. Den er fremstillet i aluminium uden større dikkedarer, og på bagsiden sidder en fingeraftrykslæser placeret samme sted som på HTC One max og Huawei Ascend Mate 7.
Skærmen kommer med samme Full HD-opløsning som OnePlus 2, og da skærmen er mindre, gør det faktisk pixeltætheden en smule højere. Der er dog ingen åbenlys forskel på billedkvaliteten mellem de to telefoner.
Som en sjov detalje har Huawei gjort det muligt for brugeren at få vist den aktuelle datahastighed øverst i skærmbilledet.
Kamera
Med imponerende 20 megapixel slår Honor 7 ikke blot OnePlus 2, som kun kan byde på 13 megapixel, men også en del dyrere topmodeller, hvad angår kameraet. I hvert fald hvis vi udelukkende snakker kvantitet og antal billedpunkter i billedet.
Honor 7 har i modsætning til OnePlus 2 nemlig ikke optisk billedstabilisering, og den kan heller ikke optage video i 4K. Til gengæld har Honor 7 en kameralinse af safirglas, hvilket ikke er helt uvæsentligt, da et par fede ridser i linsen kan være en del værre for billedkvaliteten end en smule rysten på hånden.
Lyd
Til gengæld er lyden ikke noget at skrive hjem om. OnePlus 2 har forbandet god lyd, og det har Honor 7 ikke. Tværtimod. Hvis lyden fra OnePlus 2 er en sublimt tilberedt asiatisk ret med både sødme, surhed og heftige stærke momenter, så er lyden fra Honor 7 mest bare vandgrød. Uden saft og kraft og med absolut ingen personlighed.
I brug og ydelse
Der er ikke ret meget indbygget hukommelse i Honor 7, men den kommer med en slæde, som enten kan holde to SIM-kort eller et SIM-kort og et microSD-kort. OnePlus 2 understøtter ikke microSD, men har mere hukommelse og kan også bruges med to SIM-kort på én gang.
Fingeraftrykslæseren sidder på bagsiden, mens den på OnePlus 2 sidder på forsiden. Det må være et spørgsmål om smag og behag, hvad man foretrækker.
På venstre side sidder en lille ekstraknap, af Huawei kaldet en Smart-tast, som brugeren selv kan programmere. Man kan f.eks. bruge den til at tænde for lommelygten med ét tryk, tag en skærmkopi med to tryk og starte Google Now, hvis man holder den inde. Eller også kan den bruges til at starte bestemte apps. En god idé, der ville have været en smule bedre, hvis Huawei havde tænkt på at gøre det muligt at gøre telefonen lydløs med et tryk på knappen.
Hvad angår den rå ydelse, er Honor 7 en smule langsommere end OnePlus 2 i begge vores benchmark-tests. Den scorer således 922 point (mod 1.002 point til OnePlus 2) i single-core testen og 3.502 point (mod 4.246) i multi-core delen. I AnTuTu kommer Honor 7 op på 45.504 point, hvor OnePlus 2 imponerede med 61.115 point.
Konklusion
Alt i alt er Honor 7 en rimelig smartphone, som giver næsten lige så meget for pengene som OnePlus 2 – hvis man kan leve med den rædsomme lydkvalitet. Er der alligevel en grund til at købe Honor 7 frem for OnePlus 2? Ja, fordi man kan få lov! OnePlus 2 kan jo kun erhverves, hvis man har en invitation, og i øjeblikket er der over fire millioner kunder på venteliste. Honor 7 er måske ikke den bedste mobil af de to, men det er den, man kan få!
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer