Huawei har opdateret deres smart-ur GT2 og hæftet et ‘e’ på navnet, men bør du købe det? Svaret er, at det kommer an på …
Det beskedne bogstav antyder en minimal opdatering af smart-uret, men det er ikke tilfældet. Af ydre er de meget ens, men indvendig er GT2e blevet langt mere avanceret. Hvor forgængeren, der stadig er i salg, understøtter op til 15 forskellige aktivitetstyper, har GT2e understøttelse af 100 forskellige aktiviteter!
Tai chi? Jeps. Yoga? Selvfølgelig. Og meget, meget mere. Det har alt, hvad de fleste har brug for – og meget, som mange ikke har brug for – for det er et smart-ur, der prøver at favne så bredt som muligt.
Mange sensorer
Det lykkes det godt med. Huawei Watch GT2e er orienteret mod sport og motion, og har smarte funktioner som søvnovervågning og måling af iltoptagelse og hjerterytme.
Alt dette og meget mere er pakket ind i en kun 43 gram tung og 47 mm stor urkapsel i stål, der er vandtæt ned til 50 meter. Her finder man også GPS, aktivitetsmåling med tilhørende log, måling af kalorieforbrænding, skridttæller, indikation af stressniveau, antal trappetrin, man har taget, og sensorer såsom gyroskop, barometer og selvfølgelig accelerometer.
De fleste af urets funktioner findes også på træningsure fra Garmin og Fitbit, og bl.a. Apple Watch har desuden sensorer til måling af puls, hjerterytme m.m., men mangler integreret understøttelse af så mange aktiviteter.
Og ingen af dem slår Huawei-uret på batterilevetiden, som er opgivet til op til 14 dage.
Sådan er det i brug
Da jeg ikke giver mig af med hverken mavedans, parkour eller hulahopring, blev Huawei-uret prøvet med mere traditionelle aktiviteter. De fleste vil sandsynligvis bruge det som et almindeligt smart-ur med træningsfunktioner. Hvis man skal have et træningsur til specielle aktiviteter, der ikke er dækket af GT2e, såsom golf eller regattasejlads, findes der bedre valg.
Med knap 47 mm i diameter er uret ret stort. Det fylder godt på små arme, men gummibåndet er så godt integreret i urkapslen, at det er let at få det til at sidde godt.
Alle funktioner betjenes fra touch-skærmen og de to knapper på siderne. En urkrans (bezel) ville have gjort det endnu lettere at betjene. Svedige fingre kan have svært ved at scrolle på skærmen, og her kunne en drejelig krans eller en urkrone – som på Apple Watch – have forbedre brugervenligheden yderligere.
Den indbyggede GPS bruges ikke til aktiviteter som dans eller tai chi, men er aktiv på aktiviteter, hvor man typisk flytter sig. Såsom løb og cykling, men også klatring og svømning. Som uret fint kan tåle, da det er vandtæt ned til 50 meter. Det er nok til svømning og f.eks. triatlon, men ikke til al dykning.
I begyndelsen koblede jeg bare uret til Huawei Health-app’en på min telefon og skiftede urskive til en med mere traditionel, “analog” visning. Hver gang jeg begyndte at løbe, registrerede uret aktiviteten og foreslog at starte tracking, måling og tidstagning.
Man kan selvfølgelig vælge aktivitet selv, men uret har også 13 forskellige løbeindstillinger, så man kan vælge en, der f.eks. passer til let jogging.
Efter et stykke tid lagde jeg mærke til, at GPS’en ikke altid formåede at spore bevægelserne lige præcist. Det fungerer ikke helt nøjagtigt på alle træningsure, og GT2e er ingen undtagelse. Ikke at det er nogen dealbreaker.
Uret har godt tjek på skridt, puls og sensorbaseret tracking, og opleves som meget nøjagtigt, også når det gælder søvnovervågning, men måling af stressniveau synes jeg ikke virkede så godt, selv om man skal igennem en lille kalibrering med nogle spørgsmål for at gøre det så nøjagtigt som muligt. Det er muligt, at GT2e har en anden opfattelse af stress, end jeg har, men at man hamrer hurtigt på tastaturet, skyldes altså ikke altid stress.
Det har også måling af iltoptagelsen i blodet, men foreløbig er der ingen logning af dette i Health-app’en, så data må aflæses på urskærmen.
iOS og Android-app
De data, som uret registrerer, kan studeres i Health-app’en, men iPhone- og Android-brugere får ikke nøjagtig samme funktioner i app’en. Android-versionen er mere avanceret med flere funktioner og har f.eks. visning af stressniveau, hvilket iOS-app’en ikke har.
GT2e kan afspille musik i et par Bluetooth-hovedtelefoner eller hørepropper, men det understøttes kun fra Android-app’en. Der er heller ikke understøttelse af andre tredjeparts-apps end Apple HealthKit og MyFitnessPal, så Strava-brugere bør nok vælge et andet træningsur.
Men på en Huawei P40 Pro fik jeg et godt overblik over form og aktiviteter. Der er masser af data i app’en, og man kan nemt scrolle til status for træningen og få forslag til, hvor længe man bør restituere, hvor man er i forhold til at nå et defineret mål osv.
Konklusion
Der er virkelig ikke meget, Huawei Watch GT2e ikke kan bruges til. Bortset fra at det – med nogle få undtagelser – ikke understøtter tredjeparts-apps, er det præcist nok som træningsur til de flestes brug, og mange vil have stor nytte af de mange data, der kan indsamles i app’en.
Huawei-app’en til iPhone er mangelfuld i forhold til Android-app’en. Men at det er vandtæt og har klasseledende batterilevetid, er en kæmpe bonus. Læg hertil den gunstige pris, og det står klart, at GT2e er et rigtig godt køb for dem, der har brug for et nøjagtigt træningsur. Men altså ikke for iPhone-brugere.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer