LG har længe været først med den nyeste teknologi, men det er ikke lykkedes dem at få deres flagskibe til at føles eksklusive, ofte snarere irriterende indviklede. Men med LG G2 introduceredes knapper på bagsiden, hvilket virkelig var nyskabende. Og med denne efterfølger er de fortsat på rette spor og har tilføjet funktioner, der er nyttige, og skrællet dem væk, der ikke fungerede.
Udseende og konstruktion
På trods af den virkelig store skærm føles telefonen ikke specielt klodset i hånden. Det skyldes den afrundede bagside, og at den minimale ramme rundt om skærmen gør, at størrelsen ikke er øget meget. Vægten ligger et sted mellem Samsung Galaxy S5 og Sony Xperia Z2.
Knapperne på bagsiden er mere forsænket end før, så de ikke er i vejen. Men de er stadig lette at finde med fingeren, da de har fået rillet overflade, og vi synes endnu bedre om dem.
Bagsiden er ganske vist lavet af plastic, men med en metalfilm, som gør, at G3 føles mere luksuriøs end de førnævnte konkurrenter, omend ikke så lækker som HTC One. Materialet gør det også muligt at bruge trådløse opladere. Desuden er bagsiden aftagelig, så man i modsætning til på G2 kan skifte batteri samt indsætte microSD-kort for at udvide lagerpladsen.
Skærm
Ud over den velvoksne skærmstørrelse, som betyder, at telefonen havner i phablet-klassen, er det opløsningen, der skiller sig ud. Med fire gange så mange pixels som en 720p HD-skærm er den grotesk detaljeret. I forhold til dens 583 pixels pr. tomme føles Apples Retina-skærm med 326 pludselig ikke så imponerende. I praksis er det dog mest en blæreværdi. Jovist kan man se forskel, hvis man sammenligner side om side, men der er ikke nogen slående forskel i daglig brug.
Farvegengivelsen er naturlig snarere end imponerende som med AMOLED-skærme. Hvilket er godt til foto og film, mens den virker lidt bleg til gaming. Kontrasten er ikke den bedste, og sortniveauet kun godkendt. LG G3 er heller ikke optimal i sollys, da lysstyrken ikke er blandt de bedste. Klart dårligere end f.eks. Galaxy S5.
Kamera
Det mest opsigtsvækkende ved kameraet er den nye laser-autofokus. Takket være hurtigere afstandsmåling kan man ikke bare skyde sine postkort hurtigere, men også få skarpere billeder i svagt lys. Især da det har optisk billedstabilisering. Det gjorde, at vores testfotos i dæmpet belysning var blandt de bedste, vi har set. Tilpas oplyst med præcise farver og meget lidt billedstøj. I dagslys imponerer G3 med skarpe billeder og god hvidbalance. Topklasse!
Til gengæld kan vi ikke lide, at motivprogrammerne er fjernet. Ifølge LG fordi ingen brugte dem. De eneste, der er tilbage, er Auto, Magic Focus, Panorama og Double (som anvender begge kameraer). Vi ville i det mindste gerne have haft muligheden for at skifte mellem simpel og avanceret tilstand. I tilfælde, hvor automatikken svigter, eller man vil lave noget kreativt, har man ikke nogen alternativer.
Lyd
LG G3 byder ikke på nogen musiktjenester som mange af konkurrenterne, og den medfølgende musikafspiller har ikke noget særligt at tilbyde. Højttaleren er placeret på bagsiden, hvilket gør det umuligt at lægge telefonen ned, hvis man f.eks. ser film. Den rasler også, så det er svært at nyde musikken.
Med et par overkommelige hovedtelefoner bliver det dog meget bedre, men G3 kan stadig ikke konkurrere med de bedste musikmobiler på markedet.
I brug
Ligesom forgængeren har G3 KnockON, som betyder, at man kan tænde og slukke skærmen ved at banke to gange på den. Desuden har den fået Knock Code, hvilket vil sige, at man kan lære den et særligt bankemønster til at låse telefonen op. Meget fleksibelt.
I modsætning til tidligere tiders overbelastede brugerflader og snesevis af uinteressante apps er G3 er et vidunder af enkelhed og minimalisme. Ikonerne er tydelige, og kun apps med klar anvendelse er inkluderet.
Smart Notice tænker for dig og minder dig bl.a. om at ringe mistede opkald op eller medbringe en paraply, hvis der ventes regn. LG Health anvender telefonens sensorer til at tælle skridt og måle, hvordan du klarer dig i forhold til fastsatte mål. Quick Remote lader dig bruge mobilen som fjernbetjening i hjemmebiografen.
Tastaturet kan gøres så stort eller lille, som man vil, og man kan swipe mellem tasterne for at skrive hurtigere.
Ydelse
En ulempe ved den store skærm er, at der er flere pixels at flytte rundt på, og det påvirker ydeevnen negativt. I betragtning af sine specifikationer burde G3 have toppet målingerne, men den er “kun” lige så hurtig som konkurrenterne. Geekbench gav en score på 932 (single-core) og 2.311 (multi-core), den nye Browsermark gav 1.237.
Selv om LG har sat et stort batteri ind og fundet måder at reducere skærmens strømforbrug på, så er G3 mere tørstig end normalt. Regn ikke med mere end en dags brug, før den skal oplades.
Konklusion
G3 er ikke kun en forbedret G2, det er en helt ny telefon med unikke fordele og funktioner. Skærmen er den skarpeste, vi nogensinde har set, og kameraet er blandt de allerbedste og fokuserer lynhurtigt. Desuden føles den for en gangs skyld så luksuriøs som den premium-mobil, den er. Oven i hatten er den hurtig som bare fanden og nem i brug.
Normalt ville vi have afsluttet med et “men”, men G3 har næsten ikke nogen ulemper. En klar favorit til årets mobil.
Læs videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder!
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer