TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Nothing Phone (2a) Plus

Lidt mere ekstra af ingenting

Udenpå ligner Nothing Phone (2a) Plus stort set forgængerne, men hardwaren har fået lidt mere råstyrke. Lyden er dog stadig skrækkelig.

Skrevet af / 18/09/2024 - 09:03
Nothing Phone (2a) Plus
Natasja Broström

For knap et halvt år siden lancerede britiske Nothing deres Nothing Phone (2a). Nu er firmaet klar med en opgradering, Nothing Phone (2a) Plus. Familiens nye medlem får næppe nogen nem start, for markedet savner ikke ligefrem Android-alternativer.

Derfor må Nothing vel have noget nyt og særligt at byde på med Nothing Phone (2a) Plus? Frisk fra æsken er der dog ikke synlige forandringer i forhold til forgængeren. Skærmen er stadig på 6,7”. Opløsningen (2.412 x 1.084 pixel), den fysiske størrelse og mobilens vægt på 190 g er også den samme.

Nothing OS har skalerbare ikoner og widgets. Du kan tilmed farvetone ikoner med ellers hvide baggrunde, så de matcher skærmens baggrund. (Foto: Nothing)

Mobilen følger (2)-seriens udseende. De diskrete, rundede gummikanter gør Nothing Phone (2a) Plus nem at håndtere og holde på. Forfra ligner (2a) Plus en iPhone, hvilket vi har bemærket før. Blandt andet i vores anmeldelse af Nothing Phone (2a).

Annonce

Bagpå er designet mere Nothing end Apple. Ligesom (2) og (2a) er den karakteristiske bagside gennemsigtig og understøtter Nothings særlige Glyph Interface. Kameramodulets to ”øjne” sidder på midten, ligesom hos forgængeren (2a).

Læs også Massiv opgradering af Pixel Watch En bunke nye imponerende funktioner, der dog kræver månedsabonnement.

Firmaet har dog benyttet lanceringen til at komme lidt mere i pakken. Nogle opgraderinger mærkes i praksis, andre vil mest interessere talfikserede skeptikere. Hvad der ser fint ud på specifikationerne, giver nemlig ikke altid bonus, når Nothing Phone (2a) Plus skal vise, hvad den kan.

Design og udseende

Nothing Phones gennemsigtige bagside er ikke kun en gimmick, men bruges af seriens førnævnte Glyph-brugerflade. Glyph er fælles-betegnelsen for de lige og rundede lys på bagsiden.

Ligesom forgængeren er de tre lys rykket sammen i øverste del omkring kameramodulet. På Nothing Phone (2) var der flere lys, herunder også et lys til markering af batteriets status. Det må vi undvære i denne omgang.

Mobilen afslører dine opkald, inden du har set på skærmen. Ligesom du med bestemte ringetoner kanindstille Glyph-lysene til at lyse op i særlige mønstre og knytte dem bestemte telefonnumre. Så du bliver advaret, når svigermor ringer.

Stil, farver og udseende følger Nothings design-skabelon fra inderst til yderst. Aktuelt fås Nothing Phone (2a) Plus kun i grå og sort. (Foto: Nothing)

Nothing Phone (2a) Plus bygger på Android 14. Oven på ligger Nothings eget styresystem, Nothing OS i version 2.6. Det skrabede, sort-hvide Nothing OS bringer minder om gode gamle Pong, mens Android i vanlig stil er lystig krydret med farverige ikoner.

Du justerer brugerfladen alt efter smag. Du kan gå fuld farvelade og balalajka i Android-style eller indstille en brugerflade med sort-hvide Nothing-ikoner i et minimalistisk design. Selv app-teksten i Nothing OS er afdæmpet og ligner udskriften fra en Matrix-printer.

Nothings designvalg spiller også ind i udvalget af versioner. I skrivende stund kan du få en grå version og en sort version af Nothings Phone (2a) Plus.

Mikset mellem de to styresystemers stilart er delvis vellykket. Android-apps vil gerne blande sig. For eksempel vejr-app’en, som giver daglige notifikationer om vind og vejr i typisk (farverig) Android-stil. Bruger du Nothings vejr-app, for eksempel som widget på skærmens forside, er indholdet noget mere afdæmpet at se på.

Den ujævne blanding kan jeg bedst sammenligne med Windows 8, hvor ”levende” fliser blandede sig med det klassisk Windows-udseende.

Widgets og apps er gennemtænkt designet og intuitive at bruge. Nothings version af en app, her vejret, afviger fra farverige Android-udgaver. (Screenshot: Nothing OS)

Omvendt kan du stort set designe brugergrænsefladen, som det passer dig. Fra ringetoner til ikoner, widgets og deres eventuelle navne, farver og størrelse på skærmens forside.

Processor og generel ydelse

Skiftet fra (2a) til generation (2a) Plus har medført opgraderinger. På processor-fronten er vi gået fra MediaTek 7200 Pro til en 7350 Pro. Frontkameraet har fået 15 megapixel mere at gøre godt med, og batteriets hurtigopladning er gået fra 45 watt til 50 watt. Ifølge Nothing giver det en 10 procent hurtigere opladning i forhold til Nothing Phone (2a)

Alt sammen lyder det jo vældig fint, men i praksis havde jeg en blandet oplevelse. For eksempel mistede mobilen 25 procent på batteriet i løbet af et døgn med én sms + foto og ét opkald på seks minutter.

Opladningen er dog kvik (under 30 minutter). Vil du have udbytte af Nothings 50 W Fast Charging, kræver det Nothings eget grej. Det vil sige opladerkablet, som følger med i pakken. Det er lidt bøvlet, at mobilen skal have sit eget udstyr med, når du er på farten.

Brugeroplevelser er i sagens natur en subjektiv størrelse, så selvfølgelig har vi også kørt Nothing Phone (2a) Plus gennem en række benchmark-tests. Modsat min (enlige) lunkne oplevelse, viser vores batteritest, der stresstester mobilen med tændt skærm ved maksimal lysstyrke, at et fuldt opladt batteriet holder til 18 timers blandet forbrug. Kapaciteten på 5.000 mAh er for øvrigt Nothings største til dato for et batteri.

Nothing Phone (2a) Plus ligger fint i mellem-segmentet, men imponerer med over 18 timers batterilevetid ved blandet brug. (Screenshot: Nothing)

I vores benchmark-tests ligger (2a) Plus i det pæne gennemsnit for Android-mobiler i et mellemdyrt prisleje. Altså mobiler med en prisseddel omkring 3000 kroner.

I Geekbench 6 ligger Nothing Phone (2a) Plus på 3.918 målt på GPU’en. Det er i liga med Google Pixel 7 Pro og Google Pixel 7 og deres Tensor G2 processor. Begge mobiler er fra 2022 og havde en noget højere pris.

Jeg vurderer, at det nok mest siger noget om den tekniske udvikling, hvor indmaden med tiden bliver billigere at producere. Ser vi bort fra alderen, scorede begge Pixel-mobiler dog topkarakter og en stor buket roser, da vi testede dem, så Nothing Phone (2a) Plus har ikke noget at skamme sig over i det selskab.

Læs også OLED-trekantdrama i premium-klassen OLED er ofte garant for god billedkvalitet, men hvilket af disse tre OLED-TV'er er det allerbedste køb?

I PCMark Work 3.0 scorede Nothing Phone (2a) Plus 13.819, hvilket overhaler blandt andre Samsung Galaxy A35 og Google Pixel 8a. Sidstnævnte gjorde os ret begejstrede, da vi havde den forbi redaktionen tidligere på året.

Væk fra den digitale testbænk (også kaldet virkeligheden) serverer Nothing Phone (2a) Plus indhold i 4K uden hak. Generelt fungerer skiftet mellem video, fotos og apps smidigt og uden forsinkelse.

Kamera og skærm

Nothing har opgraderet på kamerafronten med blandet andet flere megapixel, Ultra XDR (en avanceret Android-udgave af HDR) samt AI.

Generelt gør Nothing Phone (2a) Plus et godt optagearbejde. 4K er i godkendt kvalitet, og du kan yderligere få efterbehandlet resultatet i Nothings foto-app. Optager du med Ultra XDR, bliver der taget 8 ”skud” i RAW-format, som bearbejdes automatisk til et endeligt resultat.

Jeg fik mindre gode resultatet i optagelser med vidvinkel og zoom. Her bliver motivet let forvrænget og grynet.

Hovedkameraet (Samsung GN9) har 10x digital zoom. Resultatet bliver noget grynet. Retfærdigvis skal det siges, at motivet blev optaget fra en båd i bevægelse. (Foto: Natasja Broström)

Kameraets AI Vivid Mode skanner motivet, før du trykker på udløseren, og optimerer det med smæk på farvetoner (hue) og øget kontrast. På en aftentur mødte jeg en solnedgang, jeg ikke kunne dy mig for at forevige. Resultatet blev imponerende. Især, da jeg blot skød ”fra hoften”, altså uden først at pille i indstillingerne.

Solnedgangen blev optaget med Nothings foto-app uden først at justere indstillingerne. Du kan dog indsætte forskellige filtre før optagelse. (Foto: Natasja Broström)

Til mindre belyste motiver kan du bruge Glyph-lysene som et blødt ”hjælpelys” i stedet for blot flash. De såkaldte udfyldningslys virker godt. Især, når motivet er i halv- og helmørke. Jeg fotograferede et maleri, som hang i halvmørke. Med udfyldningslysene slået til fik jeg både et skarpt motiv og penseldetaljerne i maleriets overflade med.

Kamerapakkens vidvinkel (Ultra Wide Samsung JN1) på 114° kan give et let forvrænget motiv. For eksempel ved gengivelse af den lyse lagerbygning. (Foto: Natasja Broström)

I fuld dagslys er skærmens 1.300 nit også en fornøjelse. Video, sms og fotosøgning mm. blev gengivet klart. Dog bliver mobilen til tider varm under afvikling af 4K-video.

Lyd og ringetoner

Vi har nævnt det før og må gøre det igen: Lyden i og fra Nothing-mobiler er ringe. Selv om du kan indstille forskellige toner og melodier (for eksempel til opkald fra svigermor), så lyder det stadig som toner fra bunden af en dåse.

Opkaldslyden er heller ikke i top. Udgangsporten til lyd sidder i kanten foroven ude i højre side. Du må holde mobilen i forskellig vinkel, alt efter om du sætter den ud for højre eller venstre øre. Lyden er sær og ulden, og det hjælper intet at slå den over på højttaler.

Godkendte farver og detaljer, men nære motiver er svære optage, da Nothings foto-app ikke viser, hvor kameraet lægger sit fokus. (Foto: Natasja Broström)

Ved video er lyden skarp og unuanceret. Jeg følger bestemte finans-guruer på Youtube og kender deres stemmer i forvejen. På Nothing Phone (2a) Plus bliver selv dybe eller bløde stemmer skarpe og trættende at lytte til i længden.

Jeg prøvede lidt frem og tilbage i forhold til opkaldstonerne, men endte med at give op. Ingen af dem lød behagelige eller markante nok. Ofte var jeg i tvivl om, hvorvidt mobilen ringede, eller mit køleskab peb eller brummede (ja, det skal snart skiftes).

Konklusion

På næsten alle parametre er Nothings Phone (2a) Plus en forbedring i forhold til forrige generationer. Du får mere råstyrke, en fremragende kamera-trio på 3 x 50 megapixel (så længe du holder dig fra zoom), lang batterilevetid og et ydre, som bestemt ikke grimt at se på.

Blandingen mellem de to styresystemer kunne godt være mere gennemtænkt, men i det daglige brug er det til at leve med. Nothing OS er logisk og nemt at gå til. Du kan justere og designe udseende og funktioner fra småtingsafdelingen til de større opgaver såsom tilstande ved fotografering.

Nothing Phone (2a) Plus leverer fint i forhold til sin prisklasse, så det er bare ærgerligt, at lyden stadig er så ringe. Var dét hår i suppen fisket op inden serveringen, ville vi ende på en topkarakter.

Karakter
Nothing Phone (2a) Plus
Premium

Home mener

Gummibelagt kant med godt greb. Justerbart design for styresystemet. Lysstærk skærm og generelt godt front-kamera. Ringe zoom og tyndt lydbillede ved opkald og video. Lidt design-forvirring mellem to styresystemer. Ingen trådløs opladning.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

For godt til at være sandt?

Massiv opgradering af Pixel Watch

Fremragende software i OK mobil

Pixel 8 ½ Pro XL

Her får du mest tablet for pengene

Et robust Wear-OS ur med lang batterilevetid

Flagskibsambitioner til fornuftig pris

HMD har droppet Nokia og vil nu stå på egne ben

Samsung Galaxy Z Fold 6 er en smartphone til de få

Metalmobilens genkomst

Kongen af prisvenlige mobiler er tilbage

Foldbar (næsten) uden at gå på kompromis

Scroll to Top