TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: OnePlus 10T

Hurtigt budgetflagskib mangler det sidste

OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.

Af / 03/08/2022 - 17:30
OnePlus 10T

Home mener

  • Hurtig Snapdragon 8+ Gen 1-processor og endnu hurtigere 150 W opladning. God skærm og glimrende lydkvalitet.
  • Mangler trådløs opladning og IP-certificering. Kameraet har ikke optisk zoom.

OnePlus har længe haft en ujævn kadence, når det gælder lanceringen af nye modeller. I foråret 2019 fik vi både en OnePlus 7-model og en OnePlus 7 Pro, mens den kinesiske mobilproducent om efteråret samme år præsenterede såvel OnePlus 7T som OnePlus 7T Pro.

I foråret 2020 lancerede firmaet OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro, mens der kun kom én OnePlus 8T-model om efteråret. Sidste år blev T’et smidt på møddingen, og OnePlus lancerede kun to nye mobiler i premium-segmentet, nemlig OnePlus 9 og OnePlus 9 Pro, der begge så dagens lys i det tidlige forår.

I år har OnePlus igen blandet kortene på en ny måde. I foråret lancerede firmaet således den imponerende OnePlus 10 Pro, mens vi måtte kigge i vejviseren efter en almindelig 10’er. Den er så dukket op nu i form af OnePlus 10T, der ikke kommer i en Pro-udgave, men til gengæld er T-modellen tilbage efter et års fravær.

Den rodede produktportefølje kan være svær at finde hoved og hale i, især fordi konceptet for T-modellen altid har været, at den i bund og grund skulle være den samme mobil som forgængeren, men i en forbedret udgave. Så det er tilladt at blive forvirret.

OnePlus 10T
OnePlus 10T fås i to farver, Jade Green og Moonstone Black. (Foto: OnePlus)

Annonce

Den første T-model fra OnePlus var OnePlus 3T. Da efterfølgeren, OnePlus 5T, blev lanceret i 2017, forklarede Carl Pei (medstifter af OnePlus, som senere forlod firmaet for at stifte konkurrenten Nothing, der bl.a. står bag Nothing Phone (1)), at idéen med T’et var opstået for sjov. Flere mobilproducenter brugte på det pågældende tidspunkt bogstavet S til at navngive opgraderede modeller. F.eks. Apple med iPhone 4S, iPhone 5S og iPhone 6S. Og så tænkte de hos OnePlus … hvad er 1 + S? Altså One plus S? Netop, det er T. 1 + S = T.

Og det er ikke engang løgn.

Og vi er da også en smule forvirrede over den nye OnePlus 10T, der formår at være en opgradering og en nedgradering af OnePlus 10 Pro på samme tid.

OnePlus har nemlig satset ret specifikt på ydelse, ydelse og mere ydelse med OnePlus 10T, mens andre specifikationer og funktioner har fået knap så meget kærlighed i denne omgang.

Vi forsøger os med et overblik.

På disse punkter er OnePlus 10T bedre end OnePlus 10 Pro

Først og fremmest er OnePlus 10T udstyret med en ny og opgraderet Snapdragon 8+ Gen 1 processor, der er en hurtigere udgave af den processor, som sad i OnePlus 10 Pro. Vores testeksemplar er den dyreste udgave af OnePlus 10T med 256 gigabyte indbygget lager og hele 16 gigabyte RAM, hvilket er 4 gigabyte mere end selv den dyreste OnePlus 10 Pro havde.

OnePlus 10T
Blandt mobilens største fortrin er den lynhurtige 150 W-opladning, der lader batteriet fra 0 til 100% på blot 19 minutter. (Foto: OnePlus)

Desuden understøtter OnePlus 10T vanvittige 150 W hurtigopladning, hvor forgængeren måtte nøjes med 80 W. I praksis betyder det, at OnePlus 10T kan oplades fra 0 til 100% på blot 19 minutter, hvor OnePlus 10 Pro skulle bruge 32 minutter.

På disse punkter er forgængeren bedre end OnePlus 10T

Nok har OnePlus 10T hurtigopladning på speed, men til gengæld må mobilen undvære trådløs opladning (OnePlus 10 Pro har 50 W trådløs opladning), ligesom batteriet med 4800 mAh mod 5000 mAh også er en smule mindre end forgængerens. OnePlus 10T er desuden både bredere, tykkere og tungere end OnePlus 10 Pro. Den lille skyder, som skifter mellem lyd, vibration og lydløs tilstand og normalt er en fast bestanddel af OnePlus’ design, glimrer i øvrigt ved sit fravær.

OnePlus 10T
OnePlus 10T er nærmest identisk med sin forgænger. Den har således samme kvadratiske kameramodul, der også i denne omgang går i ét med aluminiumsrammen, der omgiver hele mobilen. (Foto: OnePlus)

Skærmstørrelsen på 6,7” har de to modeller til fælles, men OnePlus 10T har en lavere opløsning (2412 x 1080 pixels mod forgængerens 3216 x 1440), ligesom OnePlus 10T ikke har samme type dynamisk skærmopdateringsfrekvens som OnePlus 10 Pro, der som bekendt var forsynet med LTPO-skærm. Hvor OnePlus 10 Pro altså kunne tilpasse opdateringsfrekvensen helt glidende fra 1 Hz op til 120 Hz afhængigt af indholdet på skærmen, kan OnePlus 10T blot skifte trinvist mellem 60 Hz, 90 Hz og 120 Hz, hvilket alt andet lige forbruger mere strøm.

Begge modeller beskyttes af Gorilla Glass 5 på bagsiden, men OnePlus 10 Pro har det stærkere Gorilla Glass Victus på forsiden. Her må OnePlus 10T også nøjes med Gorilla Glass 5.

Sidst, men ikke mindst, er der stor forskel på kameraet. OnePlus 10 Pro var udstyret med kamerasoftware udviklet i samarbejde med Hasselblad samt med 48 megapixel Sony IMX789-optik, et 50 megapixel 150 graders ultravidvinkelobjektiv samt et teleobjektiv på 8 megapixel med 3,3x optisk zoom. OnePlus 10T er uden Hasselblad-software, og ultravidvinkelobjektivet er på blot 8 megapixel og 119,9°. Optisk zoom byder kameraet heller ikke på.

Design

Der er altså store forskelle på de to OnePlus-mobiler, selv om det ikke er til at se med det blotte øje. For så vidt angår det grundlæggende design er OnePlus 10T nemlig nærmest identisk med sin forgænger. Den har således samme kvadratiske kameramodul, der også i denne omgang går i ét med aluminiumsrammen, der omgiver hele mobilen.

OnePlus 10T
I denne omgang må OnePlus-mobilen undvære den traditionelle skyder, som skifter mellem lyd, vibration og lydløs tilstand og normalt er en fast bestanddel af OnePlus’ design. (Foto: OnePlus)

Vores testeksemplar havde en blank grøn farvetone (af OnePlus kaldet Jade Green), men mobilen findes også i en slags mat sort (som OnePlus kalder Moonstone Black). Desværre samler den blanke version på fingeraftryk, som hi-fi-entusiaster samler på kabler, og den har også tendens til at glide af sig selv, hvis den ikke ligger på en helt plan overflade. Irriterende.

oneplus10t selfie
Frontkameraet på 16 megapixel leverer fine selfies med god bokeh-effekt. (Foto: Peter Gotschalk)

Et andet irritationsmoment er, at OnePlus 10T ikke er IP-certificeret. Det var OnePlus 10 Pro heller ikke, og det er lidt af en mangel, når vi er oppe i den halvdyre prisklasse. Problemet er bl.a., at uden en officiel certificering er man dårligere stillet som forbruger i forhold til garanti og evt. forsikringer, hvis telefonen skulle ryge i toilettet el. lign.

Skærm og lyd

Selv om OnePlus 10T som nævnt ikke kan måle sig med forårets Pro-model, når det gælder skærmen, er billedkvaliteten på ingen måde dårlig. Den maksimale lysstyrke er 950 nits, hvilket absolut er i den høje ende for prisklassen, og skærmen understøtter desuden HDR10+ samt 10-bit farvegengivelse, så skærmbilledet står skarpt med dynamiske farver og masser af dybde.

Hvad angår lyden, er mobilen udstyret med aptX fra Qualcomm, der optimerer lyden, når der streames trådløst via Bluetooth, og de integrerede højttalere har Dolby Atmos, så lyden også er klar og tydelig med masser af detaljer, hvis man bruger mobilen til at se video eller game uden hovedtelefoner.

Kamera

Som nævnt har OnePlus 10T et helt andet kamera-setup end OnePlus 10 Pro. Hvor sidstnævnte nok er den bedste kameramobil, OnePlus har leveret til dato, leverer OnePlus 10T jævnt gode billeder, omend vi oplever problemer med skarphed, hvis man kommer for tæt på motivet (til trods for mobilens dedikerede makrolinse).

OnePlus 10T kæmper også med at producere gode resultater, hvis der er for meget kontrast i billedet, ligesom mobilen som nævnt må undvære optisk zoom.

oneplus10t makro
Helt skarpt bliver nærbilledet altså ikke, selv om man bruger den dedikerede makrolinse. (Foto: Peter Gotschalk)

Derimod er farvegengivelsen naturlig og varm, og frontkameraet på 16 megapixel leverer fine selfies med god bokeh-effekt.

Ydelse og funktioner

Men nu er det jo ydelsen, som er OnePlus 10T’s vigtigste fortrin. Mobilen er den tredje, vi tester med Qualcomms nyeste Snapdragon 8+ Gen 1-processor – efter Asus ROG Phone 6 Pro og Asus Zenfone 9 – og der skal ikke herske nogen tvivl om, at OnePlus 10T har fået ekstra hestekræfter i forhold til sin forgænger.

Den slår således OnePlus 10 Pro i stort set alle benchmark-tests (f.eks. 1.031 / 3.488 point mod 984 / 3.445 point i Geekbench 5, 794.384 point mod 700.165 point i AnTuTu 9 og 11.319 point mod 10.403 point i PCMark Work 3.0). Og selvfølgelig går alting også lynhurtigt i daglig brug, næsten uanset hvor mange apps, man har åbnet på én gang.

Men sammenlignet med f.eks. Asus Zenfone 9, som kun koster en smule mere, trækker OnePlus 10T alligevel det korteste strå. I hvert fald for så vidt angår resultaterne af vores benchmark-test. Og sågar mobiler med Snapdragon 8 Gen 1, altså forgængeren til Qualcomms nyeste top-processor, klarer sig bedre end OnePlus 10T. Det gælder f.eks. Xiaomi 12 Pro og Motorola Edge 30 Pro, som begge blev testet i foråret.

Med andre ord er OnePlus 10T ikke helt det muskelbundt, vi havde forventet, men der er dog stadig tale om en pæn forbedring i forhold til OnePlus 10 Pro.

oneplus10t galleri1 oneplus10t galleri2 oneplus10t galleri3 oneplus10t galleri4
<
>
Oneplus 10T leverer jævnt gode billeder, og farvegengivelsen er naturlig og varm. (Foto: Peter Gotschalk)

Også når det gælder strømforbruget, idet OnePlus 10T faktisk klarer sig bedre i vores batteritest end sin forgænger, selv om batteriet med 4800 mAh er en smule mindre.

Konklusion

Selv om OnePlus 10T er en efterfølger til forårets fremragende OnePlus 10 Pro, er den nyeste mobil fra den kinesiske mobilproducent både billigere og på flere punkter dårligere end sin forgænger.

Den må undvære trådløs opladning, ligesom skærmen med sin lavere opløsning og knap så avancerede OLED-panel heller ikke er på niveau med forgængerens.

Mest markante forskel på de to mobiler er dog kameraet. OnePlus 10T har et middelmådigt kamera, der på ingen måde kan leve op til Hasselblad-systemet i OnePlus 10 Pro.

Fokus er udelukkende på ydelse, ydelse og mere ydelse, og her leverer OnePlus 10T til gengæld varen. Mobilen er måske ikke den hurtigste knallert på molen, men til prisen præsterer den overbevisende, og den er i hvert fald hurtigere end sin forgænger. Især når det gælder opladning, hvor batteriet i OnePlus 10T med 150 W kan oplades fra 0 til 100% på blot 19 minutter.

Karakter
OnePlus 10T
Premium
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Apple iPad mini 7 har masser af kræfter, men savner innovation

Årets basis-iPhone haler ind på Pro-serien

Tilbage på toppen

Det perfekte kompromis?

Foldbar magi?

For sent og for dyrt

Endnu nemmere at holde øje med helbredet

Denne iPhone kan du godt springe over

Kronen på værket

En god mobil du kan beholde længe

Virker Pixel-magien også på det foldbare format?

Lækkert og sejt træningsur