Sidste år kårede vi forgængeren, OnePlus 7 Pro som Årets Premium Smartphone 2019-2020.
Det kommer ikke til at ske for OnePlus 8 Pro, for efterfølgeren har fået så mange nye funktioner, herunder 5G og trådløs opladning, og er blevet forbedret på så mange punkter, at prisen er steget tilsvarende.
Om OnePlus 8 Pro til gengæld ender som Årets High-End Smartphone 2020-2021, vil tiden vise, men indtil videre ser det lovende ud for den nyeste smartphone fra den lille kinesiske producent.
Udseende og konstruktion
Ved første øjekast ligner OnePlus 8 Pro sine forgængere, OnePlus 7 Pro og OnePlus 7T Pro McLaren, ret så meget. Også i år er skærmen svagt kurvet langs kanterne, ligesom den er fremstillet af robust 3D Corning Gorilla Glass. Bagsiden er mat og dermed ikke så glat, at den begynder at glide som et stykke våd sæbe, hvis man lægger mobilen på en overflade, der ikke er helt plan.
Men selvom OnePlus 8 Pro faktisk kommer med en større skærm end forgængerne, så er den både lettere, smallere og slankere. Kun i højden er den vokset et par millimeter, ligesom kameramodulet også fylder en smule mere.
Vores testeksemplar kom i farven Ultramarine Blue, men OnePlus 8 Pro fås også i farverne Onyx Black og Glacial Green. Det kommer dog lidt an på konfigurationen, hvilke farver man kan vælge.
Skærm
Ligesom Samsung Galaxy S20 Ultra kommer den nye OnePlus-topmodel med muligheden for at indstille skærmens opdateringsfrekvens til 120 Hz, hvilket giver en ekstremt flydende og hurtig brugeroplevelse. Allerede med OnePlus 7 Pro opjusterede OnePlus opdateringsfrekvensen til 90 Hz, men med 120 Hz vises der endnu flere billeder i sekundet – bl.a. i alle menuer og animationer – og resultatet er en endnu mere flydende, men alligevel klart hurtigere brugergrænseflade, end forgængeren kunne levere.
Og i modsætning til Samsung Galaxy S20 Ultra klarer OnePlus 8 Pro også at understøtte den høje QHD+ opløsning, når opdateringsfrekvensen er sat til 120 Hz. Med Samsungs topmodel var det umuligt at få det bedste af to verdener, da den højeste opdateringsfrekvens ikke understøttede den højeste opløsning. I stedet var man nødt til at vælge mellem 60 Hz og QHD+ eller 120 Hz og FHD+.
Fordi OnePlus 8 Pro ikke har den udfordring, leverer mobilen et knivskarpt og højopløst skærmbillede med en nærmest fløjlsblød brugeroplevelse, som vi ikke har set magen til nogensinde. Dertil kommer en heftig lysstyrke på op til 1.300 nit, hvilket i praksis betyder, at skærmen kan bruges problemfrit udendørs, selvom solen skinner fra en skyfri himmel.
Ud over den høje opdateringsfrekvens kommer OnePlus 8 Pro også med bevægelsesudjævningsteknologien MEMC (motion estimation and motion compensation), som er en metode, vi kender fra de dyreste TV’er. MEMC er designet til at få videoer til at se bedre ud ved at øge antallet af “frames” i billedet. Dermed optimeres videoindhold, som originalt er optaget med 24 fps eller 30 fps, så det kan afspilles med mindst 60 fps, og skærmens høje opdateringsfrekvens dermed udnyttes bedre. Vi har testet bevægelsesudjævningen med videoer fra både Netflix og YouTube – og med en iPhone 11 liggende ved siden af som reference – og resultatet er en subtil, men alligevel tydelig forbedring af videoindholdet. HDR 10+ teknologi sørger herudover for, at videoerne fremstår med bedre kontrast samt mere dybde og realisme.
Summa summarum, så har OnePlus 8 Pro den bedste skærm, vi nogensinde har set på en smartphone.
Kamera
Først og fremmest er det slut med pop-op-kameraet, der fungerede som frontkamera på både OnePlus 7 Pro og efterfølgeren OnePlus 7T Pro McLaren. I stedet har OnePlus 8 Pro fået et helt almindeligt frontkamera, som kigger ud gennem et udstanset hul øverst til venstre i skærmen. Det er præcis samme billedsensor med samme 16 Mp opløsning som før, nemlig Sony IMX471, der sidder i det nye frontkamera, så der må have ligget andre overvejelser til grund for at afskaffe pop-op-løsningen. Muligvis har det været et pladsspørgsmål.
Til gengæld har det primære kamera fået en markant opgradering, og det er både fornuftigt og tiltrængt af flere grunde.
For det første har kameraet længe været OnePlus’ store svaghed, selv om OnePlus 7T Pro McLaren kom med markante forbedringer, og for det andet er OnePlus 8 Pro nu oppe i en prisklasse, hvor den skal konkurrere med vilde mobilkameraer fra bl.a. Huawei og Samsung. Ikke mindst kameraet i Samsung Galaxy S20 Ultra har så mange funktioner, at vi har skrevet en hel artikel om det.
Således består det primære kamera på OnePlus 8 Pro af fire objektiver: En 48 Mp f/1.78 hovedlinse med Sony IMX689-sensor, en 48 Mp f/2.2 120 graders ultravidvinkel, en 8 Mp f/2.44 tele samt et 5 Mp f/2.4 såkaldt Color Filter kamera. Kameraet har 3x optisk zoom, 10x hybrid zoom og 30x digital zoom samt både optisk og elektronisk billedstabilisering.
Alle de nye funktioner, som kom med OnePlus 7T Pro McLaren, er selvfølgelig stadig på plads, herunder makrotilstanden, som lader dig tage helt skarpe billeder på 2,5 cm’s afstand, samt muligheden for at bruge ultravidvinkel-objektivet både i nattilstand og til portrætfotos.
OnePlus 8 Pro tilføjer så en væsentligt bedre billedsensor til ligningen samt muligheden for klarere og mere skarpe ultravidvinkel-billeder. Her anvendes bl.a. pixel binning til at kombinere fire pixels til én pixel, hvilket bl.a. producerer billeder med bedre dynamisk interval.
Det korte af det lange er, at OnePlus 8 Pro har det bedste mobilkamera til dato fra den kinesiske producent. Vi er stadig ikke på samme niveau som Huawei P40 Pro og Samsung Galaxy S20 Ultra, men for langt de fleste forbrugeres vedkommende tilbyder OnePlus 8 Pro alle de kamerafunktioner og den kvalitet, man har brug for. Og lidt til.
Lyd
Der er absolut ingen forskel på OnePlus 8 Pro og forgængeren 7T Pro McLaren, når det gælder lydoplevelsen. Men den indbyggede teknologi har nu heller ikke ændret sig på lydfronten siden sidste år.
Dermed får man med OnePlus 8 Pro en lydoplevelse, der er noget helt for sig selv. Mobilen har i overført betydning fået indbygget en ghettoblaster fra 1980’erne. Så godt lyder OnePlus 8 Pro, når man spiller spil eller ser video uden brug af hovedtelefoner.
Også med hovedtelefoner bliver ørerne forkælet. Den indbyggede Dolby Atmos-teknologi gør et godt stykke arbejde, og mobilen leverer et bredt lydbillede med masser af detaljer, hvor både de høje toner og bassen står knivskarpt.
5G
Som de fleste andre nye topmobiler kommer OnePlus 8 Pro med 5G. Hidtil har vi testet Huawei P40 Pro og Samsung Galaxy S20 Ultra på Deutsche Telekoms kommercielle 5G-netværk i Berlin, og dermed er OnePlus 8 Pro nummer tre på listen.
Med OnePlus 8 Pro har vi samtidig også testet 5G-modemmer fra tre forskellige chipproducenter. Samsung Galaxy S20 Ultra kom med Samsungs egen Exynos 990 5G-processor, mens Huawei bruger sin egen Kirin 990 5G-processor i P40 Pro. Med OnePlus er en tredje producent kommet til, nemlig Qualcomm, som leverer den Snapdragon 865-processor, der driver værket i OnePlus 8 Pro.
Kun Kirin 990 kommer med integreret 5G-modem, mens både Exynos 990 og Snapdragon 865 er afhængige af et eksternt modem for at levere 5G-funktionalitet. I OnePlus 8 Pro er det således Qualcomms nyeste X55-modem, der står for 5G-forbindelsen, og det indebærer bl.a., at 8 Pro understøtter den såkaldte stand-alone tilstand (5G SA), hvor 5G-netværket også kan bruges til f.eks. taleopkald. Dog er de fleste eksisterende kommercielle 5G-netværk (og det gælder også for Deutsche Telekoms netværk i Tyskland) af typen non-standalone (NSA), hvilket betyder, at 5G-funktionaliteten begrænser sig til ren datatrafik, mens alle andre opgaver bliver varetaget af 4G/LTE-netværket.
Den nye mobile netværksteknologi er en efterfølger til og udvidelse af det eksisterende 4G/LTE-netværk. Kort fortalt er der tre store fordele ved 5G: Større båndbredde (teoretisk op til 100 gange hurtigere end 4G), større kapacitet og mindre (nærmest ikke-eksisterende) forsinkelse, med deraf følgende lynhurtige svartider (ned til 1 ms). Det betyder, at (mange) flere enheder kan være forbundet til netværket på samme tid. Og at enhederne kommunikerer lynhurtigt og uden nogen form for forsinkelse med hinanden og med servere på netværket.
Til gengæld er dækningsområdet for hver 5G-antenne meget begrænset, hvilket er en væsentlig årsag til, at 5G-netværket vil blive langt mere finmasket end tidligere mobilnetværk. Det er simpelthen en nødvendighed for at sikre den nødvendige dækning.
Mange eksperter mener, at 5G vil betyde en fuldstændig transformation for mange brancher og virksomheder. Smartere hospitaler, fabrikker og selvkørende biler (herunder mere intelligent trafikafvikling og øget trafiksikkerhed) er blot nogle af perspektiverne ved det nye 5G-økosystem.
Teknologien bag 5G
Nye frekvenser: 5G vil anvende nye frekvensområder, hvilket svarer til at føje nye spor til en motorvej. Det betyder langt højere hastighed og kapacitet – og ikke mindst stabilitet.
Flere antenner: 5G vil i sin fulde udrulning være baseret på et finmasket netværk af flere og mindre antenner end f.eks. 4G-netværket. Ydermere kan signalet fra 5G-masterne koncentreres ved retningsbestemmelse, hvilket betyder, at man med 5G kan opnå ekstremt hurtige hastigheder og høj kapacitet.
Selvstændige netværk: 5G er ikke blot “et hurtigere 4G” – der er mange andre forskelle i måden, netværket fungerer på. Bl.a. er det muligt at etablere selvstændige, private netværk, som kan konfigureres til kundens særlige behov. Det private netværk deles ikke med andre, og derved opstår der ikke flaskehalse for den grundlæggende kapacitet, hastighed mv. – ligesom selvstændige netværk betyder øget kontrol med sikkerhed og stabilitet.
Kilde: Telia
Med andre ord begrænsede vores 5G-test sig igen til primært at måle datahastigheden, hvilket vi har gjort dels ved at teste med benchmark-værktøjet Ookla Speedtest og dels ved at tage tid på downloads af store filer. Og OnePlus 8 Pro præsterer godt i begge henseender.
I Ookla Speedtest opnåede mobilen således en download-hastighed på 944 Mbit/s som bedste resultat, mens upload-hastigheden toppede ved 55,4 Mbit/s. Et spil som Asphalt 9, der fylder over 1,8 gigabyte, blev downloadet på knap 31 sekunder.
Til sammenligning nåede Huawei P40 Pro en maksimal download-hastighed på 822 Mbit/s og skulle bruge 42 sekunder på at downloade Asphalt 9. Samsung Galaxy S20 Ultra opnåede pænt over 1 Gbit/s i hastighedsmålingen og var også en lille smule hurtigere end OnePlus 8 Pro, når det drejede sig om at downloade store filer.
Med andre ord placerer OnePlus 8 Pro sig midt imellem de to andre 5G-mobiler, vi hidtil har haft på testbænken, hvad angår rå ydelse på 5G-netværket, omend der er et godt stykke ned til konkurrenten fra Huawei.
Ydelse og funktioner
Forgængerne OnePlus 7 Pro og OnePlus 7T Pro McLaren blev kritiseret for ikke at tilbyde trådløs opladning, hvilket ellers er blevet standard for de dyreste Android-modeller på markedet. OnePlus har hele tiden forsvaret sig med, at man først ville indbygge trådløs opladning, når teknologien kunne levere samme resultat som almindelig opladning via lader og kabel.
Og det er netop, hvad OnePlus 8 Pro tilbyder. Ligesom tidligere modeller kommer mobilen med såkaldt Warp Charge 30T, der kan oplade mobilen fra 0 til 50 procent på 23 minutter. Præcis samme 30 watt ydelse kan man nu få fra trådløs opladning. Dog skal den trådløse lader bruge 30 minutter til at oplade mobilens batteri til 50 procent, og OnePlus’ egen trådløse ladestation må købes separat (koster 549 kroner).
En anden nyhed er, at OnePlus 8 Pro er blevet IP68-certificeret, hvilket betyder, at den er både støv- og vandtæt.
Nyt er det til gengæld ikke, at OnePlus 8 Pro er et monster, når det gælder rå muskelkraft. Vores testeksemplar kom med hele 12 gigabyte LPDDR5-RAM, hvilket er den hurtigste RAM-type på markedet, og den store hukommelse kommer til sin ret via RAM Boost, som OnePlus kalder deres teknologi, der holder øje med din daglige adfærd og prøver at forudse, hvilke apps du starter hvornår.
En given app loades på forhånd til hukommelsen, så f.eks. et stort spil, du spiller ofte, starter med det samme. Dertil kommer den såkaldte Fnatic-tilstand, som forbedrer spiloplevelsen ved at lukke ned for unødvendige funktioner og optimere både CPU, GPU og RAM til at yde maksimalt. Resultatet er en gaming-oplevelse, som man ellers er nødt til at vælge en dedikeret gaming-mobil for at finde.
Udover den store hukommelse kommer OnePlus 8 Pro med Qualcomms Snapdragon 865-processor med integreret GPU (Adreno 650). Med andre ord er det markedets måske kraftigste CPU, som driver værket sammen med en dedikeret grafikchip, og det kan mærkes både i daglig brug, og når vi kigger på resultaterne fra vores benchmark-tests. Her præsterer OnePlus 8 Pro på næsten alle punkter bedre end nogen anden smartphone, vi har testet. Vel at mærke uden at man behøver at bekymre sig voldsomt meget om strømforbruget. Selv ikke med 120 Hz skærmopdatering aktiveret. Bemærk i øvrigt, at resultatet af vores benchmark-test af batteriets levetid er målt ved 120 Hz. Hvis man kan nøjes med en opdateringsfrekvens på 60 Hz, kommer batterilevetiden op på imponerende 14 timer og otte minutter!
Konklusion
OnePlus 8 Pro er den bedste smartphone, man kan købe for penge i skrivende stund. Den er selvfølgelig ikke helt perfekt. Et par andre smartphones på markedet har kameraer, der er en smule bedre på visse punkter, ligesom Samsung Galaxy S20 Ultra viste sig at være et mulehår hurtigere end OnePlus 8 Pro for så vidt angår hastigheden på 5G-netværket.
Men med den bedste skærm, vi nogensinde har set på en smartphone, samt en ydelse, som slår alle andre på markedet med flere længder, fik OnePlus 8 Pro os til at spærre øjnene op. Og nu, hvor der endelig er styr på detaljer som trådløs opladning og vandtæthed, er det svært at komme på en grund til at anbefale nogen anden smartphone lige nu end OnePlus 8 Pro, hvis man er ude efter det bedste af det bedste. Vi siger ikke, at det ikke kan gøres bedre. Vi siger bare, at der ikke er nogen producenter, som har gjort det bedre end OnePlus indtil videre, og OnePlus 8 Pro er de kommende måneder den nye standard, de andre skal slå.
1 kommentar til “OnePlus 8 Pro”
Skriv din kommentar
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer
Fremragende test 😎😎😎 velskrevet og fyldt med gode input 😎😎