TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

TEST: Samsung Galaxy S20 FE

Samsungs folkemobil

Samsung Galaxy S20 FE er tæt på at være den perfekte kombination af specifikationer og pris.

Af / 08/11/2020 - 13:47
Samsung Galaxy S20 FE

Home mener

  • Virkelig flot skærm med 120 Hz opdateringsfrekvens, god byggekvalitet og mat bagside, godt allround-kamera, høj ydelse og generelt ekstremt meget mobil for pengene.
  • Skærmopløsningen er ikke så høj som på de andre modeller i Galaxy S20-serien. Kommer kun med 15 watt oplader i æsken, selv om 25 watt opladning understøttes.

Hvordan ved teknologivirksomheder egentlig, hvad forbrugerne gerne vil have? Tja, blandt de hyppigst anvendte værktøjer finder vi algoritmer, som baseret på tidligere adfærd vurderer, hvad den enkelte bruger eller hele målgrupper vil synes om f.eks. Netflix – eller fokusgrupper, hvor udvalgte forbrugere stilles dybtgående spørgsmål om nye produkter, og deres svar og følelsesmæssige reaktioner observeres, måles og vejes i mindste detalje.

Eller … man kan også bare spørge dem direkte, hvad de godt kunne tænke sig, og det er, præcis hvad Samsung har gjort, da den sydkoreanske elektronikgigant udviklede den såkaldte Fan Edition af Samsung Galaxy S20.

Det er sket på diverse sociale medier, og resultatet er blevet en smartphone med de mest populære funktioner fra Galaxy S20-serien, men til en mere overkommelig pris.

“Galaxy S20 FE er en del af S20-familien og en ægte premium-smartphone, men til en pris, der gør den tilgængelig for flere mennesker. Vi har lyttet til vores Galaxy-brugere og inkluderet de mest værdsatte funktioner i S-serien som tredobbelt kamera, 5G, skærm med 120 Hz og et stort batteri, som du kan regne med hele dagen. Derudover kommer den i seks forskellige eksklusive farver, så alle kan finde en model, der passer til dem,” siger Claus Holm, Director IM & Country Manager Denmark, om den nye smartphone, som vi har haft til test de seneste par uger.

Udseende og konstruktion

Samsungs nye mobil fås ganske rigtigt i seks farver: Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavendel, Cloud Mint, Cloud Navy og Cloud White. Ligesom alle Galaxy Note 20-mobiler kommer Samsung Galaxy S20 FE med mat bagside, så man slipper for fedtfingre, og med svagt buet bagkant er mobilen også behagelig at holde i hånden, selv om skærmen er flad som en pandekage.

Annonce

Det rektangulære kameramodul sidder øverst til venstre på bagsiden, men selv om det ser markant ud ved første øjekast, kan mobilen mere eller mindre ligge på en overflade uden at vippe, ligesom den matte overflade betyder, at den ikke får sit eget liv og begynder at glide ned af bordet.

Samsung Galaxy S20 FE kommer i hele seks farver, herunder Cloud Red, Cloud Orange og Cloud Lavendel som vist på billedet. Bagsiden er fremstillet af hård plastic, men den matte overflade gør mobilen nem og behagelig at holde om. (Foto: Peter Gotschalk)

Samsung Galaxy S20 FE har en bagside af plastic, mens skærmen er af typen Gorilla Glass 3 og dermed ikke helt så robust som på de andre mobiler i Galaxy S20-serien. Til gengæld er mobilen IP68-certificeret og dermed både støv- og vandtæt.

Skærm og lyd

På papiret har Galaxy S20 FE en lidt dårligere skærm end de dyrere modeller i S20-serien, men det drejer sig her primært om FHD+ opløsningen, som kun er på 2400 x 1080 pixel. F.eks. har den langt dyrere Samsung Galaxy S20 Ultra QHD+ opløsning, som dog ikke understøttes ved den høje opdateringsfrekvens på 120 Hz.

Har man imidlertid først prøvet at bruge sin smartphone med 120 Hz opdateringsfrekvensen slået til, er det virkelig svært at vende tilbage til 60 Hz, fordi den højere opdatering simpelthen gør brugeroplevelsen langt mere blød og lækker. Og eftersom også de dyre modeller i Galaxy S20-serien kun kan køre med FHD+ opløsning, hvis opdateringsfrekvensen er sat til 120 Hz, er der i praksis ingen ulempe ved den lidt billigere skærm på Galaxy S20 FE.

Billedkvaliteten er nemlig knivskarp, og skærmen er temmelig lysstærk. Farverne er kraftige, og det er en fornøjelse at se indhold i høj kvalitet (f.eks. på Netflix) på skærmen, også selv om den ikke er HDR-certificeret.

Lydkvaliteten, når man bruger Galaxy S20 FE som lydkilde til musik-streaming, er rigtig god, og der sidder også et sæt gode stereohøjttalere i mobilen, så den med god samvittighed kan bruges til at se korte videoer, spille spil eller samtale håndfrit uden hovedtelefoner.

Selv om skærmen på Galaxy S20 FE blot kommer med FHD+ opløsning, understøtter den en opdateringsfrekvens på 120 Hz, hvilket giver en pelsblød og rålækker brugeroplevelse, ligesom billedkvaliteten er knivskarp og lysstærk. (Foto: Peter Gotschalk)

Kamera

Selvfølgelig er mobilens kamera heller ikke helt på niveau med de nærmest absurde specifikationer for f.eks. Galaxy S20 Ultra, men mindre kan også gøre det. Således er Galaxy S20 FE udstyret med tre objektiver (12 megapixel ultravidvinkel, 12 megapixel primært og 8 megapixel tele), optisk billedstabilisering samt 3x optisk zoom og 30x hybridzoom.

Og selv om der altså ikke er tale om topspecifikationer, leverer kameraet gode billeder i de fleste situationer. Det gælder både billeder taget med det primære objektiv og med ultravidvinklen i dagslys, men så sandelig også vanskeligere motiver som nærbilleder og indendørsbilleder med kunstigt lys, mens telefonens natindstilling ikke er helt så overbevisende.

Frontkameraet på 32 megapixel bør fremhæves, for med det kan man tage særdeles gode selfies, også med bokeh-effekt.

galaxys20FE_vidvinkel galaxys20FE_ultravidvinkel Galaxys20FE_3xzoom galaxys20fe_selfie galaxys20fe_kunstigtlys galaxys20FE_makro galaxys20fe_ nat
<
>

Ydelse og funktioner

Samsung Galaxy S20 FE kommer i to versioner med hhv. LTE og 5G. Den dyrere 5G-version – som er den, vi har testet – er udstyret med Qualcomms Snapdragon 865-processor, mens den rene LTE-version kommer med Samsungs egen Exynos 990-processor.

I praksis skal man virkelig stå tidligt op, hvis man skal finde på noget at bruge Samsung Galaxy S20 FE til, som presser mobilen ud over sine grænser. Den er lynhurtig i daglig brug – også når man spiller store, tunge spil som f.eks. Asphalt 9 – og det indtryk bekræftes af vores benchmark-tests, hvis resultater faktisk på alle punkter vidner om en præstation, der er markant bedre end Samsung Galaxy S20 Ultra, forårets absolutte topmodel.

Kameramodulet sidder øverst til venstre på bagsiden, men selv om det ser markant ud ved første øjekast, kan mobilen mere eller mindre ligge på en overflade uden at vippe. (Foto: Peter Gotschalk)

Vores testeksemplar havde godt nok kun 128 gigabyte indbygget lager at gøre godt med, men her er det også værd at notere sig, at Galaxy S20 FE understøtter brug af eksternt hukommelseskort på op til 1 terabyte.

Batterilevetiden er også mere end godkendt, og eneste kritikpunkt på den front må være, at selv om Galaxy S20 FE faktisk understøtter 25 watt hurtigopladning, så leveres den blot med en 15 watt oplader i kassen. 15 watt trådløs opladning understøttes dog også.

Konklusion

Det var klogt af Samsung at lytte til sine brugere, for det korte af det lange er faktisk, at Samsung Galaxy S20 FE er den bedste mobil i Galaxy S20-serien til dato. I hvert fald hvis man kigger på forholdet imellem pris og ydelse.

Den er markant billigere end de større modeller i S20-serien, men leverer høj kvalitet og gode præstationer på alle de punkter, der virkelig tæller.

Karakter
Samsung Galaxy S20 FE
Premium

Også i denne test:

OnePlus 8T

Flagskib på slankekur

OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.

Lynhurtig opladning og lang batterilevetid trods lysstærk skærm med 120 Hz opdateringsfrekvens. Blandt de hurtigste mobiler til prisen, og kameraet tager gode billeder i bredformat samt i mørke, eller når man kommer helt tæt på sit motiv.
Mangler trådløs opladning og IP-certificering. Elendigt frontkamera, og det primære kamera mangler optisk zoom. For mange Google-apps forringer OxygenOS.
Læs hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Årets basis-iPhone haler ind på Pro-serien

Tilbage på toppen

Det perfekte kompromis?

Foldbar magi?

For sent og for dyrt

Endnu nemmere at holde øje med helbredet

Denne iPhone kan du godt springe over

Kronen på værket

En god mobil du kan beholde længe

Virker Pixel-magien også på det foldbare format?

Lækkert og sejt træningsur

Flere forbedringer i samme pakke