Øhm, har OnePlus ikke lige lanceret OnePlus Nord CE 5G som opfølger til sidste års OnePlus Nord? Bare billigere, men med alle kernefunktionerne i behold?
Nej, du husker ikke forkert. Vi har endda også lige testet den og havde svært ved at få armene ned, for den var stort set lige så god som den oprindelige OnePlus Nord, men til en væsentligt billigere pris.
Men den kinesiske producent ligger ikke på den lade side, så selvfølgelig har OnePlus Nord også fået en “rigtig” efterfølger, OnePlus Nord 2, som firmaet netop har lanceret som en vaskeægte “flagship-killer”.
Tanken er, at mobilen skal kunne konkurrere med væsentlig dyrere modeller, for så vidt angår de mest centrale funktioner som kamera, skærm og ydelse.
Prisen er den samme som for sidste års OnePlus Nord, hvilket efterlader os med et par spørgsmål, som denne test skal forsøge at besvare: Er der nogen grund til at bruge de ekstra penge på OnePlus Nord 2, når nu den billigere OnePlus Nord CE 5G var mindst lige så god som forgængeren?
Og: Er OnePlus Nord 2 bedre end sin forgænger? Og hvis ja, er den så også bedre end andre smartphones i samme prisklasse, f.eks. Motorola Moto G100?
Svarene på disse spørgsmål – og meget, meget mere – kan du læse herunder.
Udseende og konstruktion
Mens man skulle have et par skarpe briller på for at se de fysiske forskelle på den oprindelige OnePlus Nord og den prisbillige OnePlus Nord CE, så har OnePlus Nord 2 faktisk en hel del mere tilfælles med topmodellen OnePlus 9 Pro.
Kameramodulet er således rektangulært og sidder placeret øverst til venstre set bagfra, når mobilen ligger med skærmen nedad. Rammen er præcist skåret i hård plastic, og ligesom på 9 Pro sidder tænd/sluk-knappen og den særlige OnePlus-knap – en lille skyder, som skifter mellem lyd, vibration og lydløs tilstand – på højre side, mens lydstyrken reguleres med knappen på den modsatte side.
Den dedikerede OnePlus-knap glimrede i øvrigt ved sit fravær på OnePlus Nord CE 5G, så det er dejligt at se, at den nu er tilbage.
I øvrigt er mobiltelefonen selvfølgelig både let og robust, men designmæssigt er der også gjort noget ud af detaljerne. F.eks. virker kameramodulet umiddelbart stort, men det stikker alligevel så lidt ud fra kroppen, at telefonen stort set ikke vipper, når den ligger på et bord.
Skærm og lyd
Præcis som sin forgænger (og OnePlus Nord CE 5G) kommer OnePlus Nord 2 med AMOLED-skærm i FHD+ opløsning, ligesom den både har HDR10+ og samme 90 Hz opdateringshastighed som forrige års flagskibe, f.eks. OnePlus 7 Pro.
Skærmopløsningen er egentlig Full HD, men fordi skærmen er designet i det lidt specielle 20:9-format, får man lidt flere pixels for pengene. Generelt får man til prisen en af de bedste og mest behagelige skærme på markedet lige nu med OnePlus Nord 2. Lysstyrken går i øvrigt op til hele 1.110 nit, så på dét punkt er OnePlus Nord 2 klar overlegen i forhold til førnævnte Motorola Moto G100, for hvem netop skærmens svage lysstyrke er den største akilleshæl.
Mobilen leverer også glimrende lyd. Talekvaliteten er i orden, og så er Nord 2 i øvrigt den første Nord-model, der kommer med indbyggede stereohøjttalere, hvilket gør lydoplevelsen, hvis man spiller spil eller ser video uden hovedtelefoner, SÅ meget bedre. Det er nærmest i sig selv grund nok til at foretrække Nord 2 frem for Nord CE, der nemlig – ligesom forgængeren fra sidste år (og i øvrigt også Motorola Moto G100) – måtte undvære stereolyd.
Kamera
OnePlus Nord 2 kommer med en 50 megapixel Sony IMX 766 kamerasensor med optisk billedstabilisering, og dertil kommer 119,7 grader 8 megapixel ultravidvinkel og en 2 megapixel monolinse, der skal skabe mere skarphed i billederne.
På telefonens forside finder vi en 32 megapixel IMX 615-sensor, der som en særlig funktion understøtter autofokus på op til fem ansigter. Det dobbelte frontkamera med ekstra ultravidvinkel, som OnePlus introducerede med den første Nord-model, må vi til gengæld sige farvel til.
Af hensyn til gældende Covid-anbefalinger har vi ikke lige testet gruppe-selfie-funktionen, men selv om frontkameraet tager glimrende selfies med bokeh-effekt, er det en streg i regningen, at det dobbelte frontkamera fra forgængeren har måttet lade livet. Det var en funktion, som var skræddersyet til en ung målgruppe, for hvem TikTok og Snapchat er de vigtigste apps på mobilen, og derfor kan det undre, at OnePlus ikke har bibeholdt det dobbelte frontkamera, når nu OnePlus Nord 2 tydeligvis vil gøre sine hoser grønne hos de lidt yngre brugere.
Nå, men derudover har vi ikke meget negativt at sige om kameraet. Hvis vi bliver hos de unge og hippe et øjeblik, så vil de formentlig sætte stor pris på funktionen ved navn “Video med dobbeltvisning”, der lader dig optage video med front- og hovedkameraet på én gang (se et eksempel herunder). Det er perfekt til føromtalte sociale medier, der i højere og højere grad lægger mere vægt på video end på billeder.
For så vidt angår de fleste andre kamerafunktioner, holder OnePlus Nord 2, hvad den lover. Mobilen tager således skarpe og meget dynamiske billeder – ikke mindst takket være førnævnte monolinse samt den indbyggede optiske billedstabilisering, som Nord CE måtte undvære – som bliver gode, uanset om man bruger det primære objektiv eller ultravidvinkel.
Selv om man må nøjes med digital zoom, forbliver billederne skarpe, så længe man ikke overdriver og holder sig under 5x zoom, hvis man vil tæt på sit motiv. Også mobilens natteindstilling leverer et godt resultat. Summa summarum leverer kameraet mere, end man normalt ville forvente til prisen.
Dog er det lidt af en gåde for os, hvorfor man også i år kan vælge ultravidvinkel-linsen i den dedikerede nattetilstand, for funktionen virker kun med det primære objektiv, mens dårligt belyste billeder fotograferet med ultravidvinkel forbliver mørke som en kulkælder. Vi pointerede præcis det samme i vores test af den første OnePlus Nord, men den er der åbenbart ingen hos den kinesiske producent, der har læst.
Ydelse og funktioner
Der var særlig én grund til, at vi var spændt på at teste OnePlus Nord 2, og den sidder under skærmen. Mobilen er OnePlus’ første uden Snapdragon-processor fra Qualcomm. I stedet er den udstyret med den såkaldte Dimensity 1200-AI processor fra firmaet MediaTek.
MediaTek stammer fra Taiwan, og virksomhedens processorer finder man oftest i mobiler i budgetklassen, f.eks. Nokia 2.4 og Samsung Galaxy A32, der begge koster under 2.000 kroner.
Med andre ord var det et åbent spørgsmål, om OnePlus Nord 2 ville kunne præstere på samme niveau som andre mobiler i prisklassen – eller for den sags skyld som sin egen forgænger, der kom med en Snapdragon 765G-processor under motorhjelmen – for man kunne frygte, at OnePlus primært havde valgt samarbejdet med MediaTek for at spare penge på bekostning af ydelsen.
Heldigvis gør MediaTek-processoren og OnePlus Nord 2 alle vores bekymringer til skamme. OnePlus har selv sammenlignet Dimensity 1200-AI med Snapdragon 870, der tilfældigvis sidder i Motorola Moto G100, og det stemmer meget overens med resultaterne af vores benchmark-tests, hvor OnePlus Nord 2 stort set yder på niveau med den kinesiske konkurrent. Og dermed også betydelig bedre end forgængeren samt OnePlus Nord CE 5G.
Også i daglig brug må vi tage hatten af for OnePlus Nord 2. Store apps kører helt flydende og uden afbrydelser, og mobilen hverken bliver varm eller mister pusten undervejs. Nok har OnePlus Nord 2 ikke trådløs opladning, men batteriet holder strøm i næsten ni timer i vores stresstest, og samtidig kommer mobilen med samme superhurtige 65 watt opladningsteknologi som den væsentlig dyrere OnePlus 9 Pro. Det betyder, at OnePlus Nord 2 kan oplades fra 0 til 100 procent på ca. 30 minutter, hvilket er usædvanligt for en mobil i denne prisklasse.
Konklusion
Lad os konkludere på spørgsmålene fra indledningen: Ja, OnePlus Nord 2 er bedre end sin forgænger. Den har højere ydelse, indbyggede stereohøjttalere, større batteri og vildt hurtig opladning. Eneste streg i regningen er det manglende dobbelte frontkamera. Nuvel, man kan ikke få alt her i verden.
Og ja, den er også pengene værd i forhold til OnePlus Nord CE 5G. Prisforskellen er præcis 700 kroner, og for de penge får man markant bedre ydelse, bedre kamera, hurtigere opladning, stereolyd og den ikoniske OnePlus-knap, som vi savnede, da vi testede den billigere Nord CE-model.
Spørgsmålet er så, om Motorola Moto G100, der sågar er et par hundrede kroner billigere, er et bedre valg end OnePlus Nord 2. Og hertil må vi svare, at det kommer lidt an på, hvad man prioriterer.
Hvad rå ydelse angår, er Motorola et mulehår foran OnePlus. Ikke mindst for så vidt angår batteriet, der på Moto G100 er på hele 5000 mAh og dermed holder endnu længere end batteriet på OnePlus Nord 2. Desuden kommer Moto G100 med den Samsung DeX-lignende Ready For-platform, som lader brugeren forbinde sin Motorola-mobil til TV’et, computerskærmen eller den bærbare, og her kan OnePlus ikke være med.
De to mobilers kameraer er nogenlunde på samme niveau, men OnePlus Nord 2 har en markant bedre skærm end Motorolas mobil, og det samme gælder lydoplevelsen. Og da OnePlus Nord 2 kommer med den hurtigste opladning, vi til dato har set i prisklassen, udgør Moto G100’s store batteri heller ikke længere den store fordel, man umiddelbart kunne tro.
Vi har allerede givet Motorola Moto G100 vores specielle anbefaling, men står valget direkte mellem den og OnePlus Nord 2, ville vi selv foretrække OnePlus Nord 2. For producenten har ikke lovet for meget. Her er der virkelig tale om en vaskeægte “flagship-killer”.
1 kommentar til “OnePlus Nord 2 5G”
Skriv din kommentar
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer
lidt skuffet over en upræcis og lidt smart-med-de-unge beskrivelse af kameraet. Jeg blev ikke meget klogere….