Tja, hvad skal jeg sige? OnePlus har sendt en ny mobil i den billige ende af mellemklassen på markedet, og den er ganske fin. Misforstå mig ikke. Jeg har været og er stadig begejstret for hele Nord-serien, som OnePlus præsenterede midt i corona-året 2020, men i min test af OnePlus Nord CE 5G – forgængeren til OnePlus Nord CE 2 5G, der er genstand for denne test – brokkede jeg mig i konklusionen også lidt over, at mobilen manglede noget af det unikke præg og designsprog, som ellers har kendetegnet OnePlus’ mobiler, siden den første af slagsen kom på markedet tilbage i 2014.
OnePlus blev nemlig oprindelig stiftet af svensk-kineseren Carl Pei sammen med Pete Lau, og af de to var det altid Carl Pei, der stod for det skæve og unikke, mens Pete Lau kom fra en stilling som Vice President for Oppo – en stor kinesisk mobilproducent, der spytter nye mobiler ud på samlebånd. Carl Pei forlod OnePlus i 2020 i samme åndedrag, som OnePlus lancerede Nord-serien og desuden begyndte et tættere samarbejde med Oppo omkring udvikling og produktion.
Carl Pei stiftede firmaet Nothing, der helt tydeligt fokuserer på at være anderledes og udfordre markedet – se f.eks. vores test af firmaets første produkt, Nothing Ear (1 ) – mens OnePlus bliver mere og mere integreret i Oppo.
Og det gør sig bemærket, specielt for så vidt angår firmaets billigere smartphones, som det kan være svært for alvor at adskille fra andre modeller i samme prisklasse. Også Motorola (ligeledes kinesisk) spytter mobiler en masse ud i prisklassen mellem 2.000 og 3.000 kroner, men vi tester dem sjældent, fordi der simpelthen er tale om metervare, som det er svært at sige noget meningsfyldt om uden at falde i søvn undervejs. Læs bare vores test af Motorola Moto G200, hvis du vil se, hvad jeg mener.
Og sådan kommer det nok også til at gå med kommende versioner af OnePlus’ billigste mobiler, for det er meget svært at sige noget fornuftigt om dem – og dermed også om OnePlus Nord CE 2 5G – ud over at man får, hvad man betaler for.
Konfiguration fra mellemste hylde
De fleste mobiler i denne prisklasse er gode nok til de fleste, men man kan selvfølgelig ikke regne med top-specifikationer for under 3.000 kroner. I stedet forsøger producenten typisk at give en sådan mobil en eller to funktioner fra øverste hylde, mens resten af konfigurationen er kedsomhed i metermål. Og det princip gælder altså også for OnePlus Nord CE 2 5G.
I forhold til sin forgænger kan Nord CE 2 således bryste sig af følgende forbedringer:
1) Hurtigere processor, der dog i denne omgang er fra firmaet MediaTek og ikke fra Qualcomm – hvad hastighed angår, er OnePlus Nord CE 2 5G bedst at sammenligne med Samsung Galaxy A52 5G, som vi testede sidste sommer.
2) 65 watt hurtigopladning i stedet for 30 watt, så man nu kan lade mobilen fuldt op på en halv time i stedet for kun op til 70 procent – det er samme opladningsteknologi, som producenten introducerede med OnePlus Nord 2 5G.
3) Understøttelse af microSD-kort op til 1 TB – det ser man ikke så tit mere. En af de sidste mobiler i samme prisklasse, vi har testet, som kan det samme, er Xiaomi Mi 11 Lite 5G.
4) Understøttelse af Wi-Fi 6.
Jeps, det var det. Listen ER ikke længere. Skærmen er præcis den samme som forgængerens, batteriet har samme størrelse, og faktisk kommer OnePlus Nord CE 2 5G med 4 gigabyte mindre hukommelse (RAM) end den første model.
Kameraet er der heller ikke sket nævneværdigt meget med. Billederne bliver stadig fine, så længe man ikke presser kameraet for meget.
Lyden er ikke noget at skrive hjem om. OnePlus Nord CE 2 5G har ingen indbyggede stereohøjttalere, hvilket irriterer, når man spiller spil, og tilslutter man hovedtelefoner, er lydbilledet underligt fladt og intetsigende. Selv når man bruger gode, kablede hovedtelefoner.
Til gengæld er prisen sat et par hundrede kroner ned. Indsæt selv party-emoji efter behov.
Konklusion
Hvis du skal bruge en ny smartphone til under 3.000 kroner, er OnePlus Nord CE 2 5G alligevel et udmærket valg. Bare du ikke forventer mere, end du betaler for. 65 watt hurtigopladning, 5G og Wi-Fi 6 er gode ting til prisen, og på de fleste andre punkter lever mobilen op til det, man kan forlange. Skærmen er god uden at være prangende, designet er generisk og intetsigende, men mobilen er robust og alligevel slank og let.
Bruger du kameraet som folk flest, bliver du sikkert også glad og tilfreds, og mobilen kører hurtigt nok til de fleste uden at blive brandvarm eller at gå i stå og crashe midt i det hele.
Der følger ikke meget lagerplads med i købet (128 gigabyte), men for en sjælden gangs skyld kan man udvide pladsen med op til 1 terabyte med et eksternt hukommelseskort.
Har du 500 kroner mere at bruge på en mobil, og kan du godt lide OnePlus, så bør du købe OnePlus Nord 2 i stedet. Det er nemlig den bedste OnePlus-mobil i mellemklassen, vi har testet til dato.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer