Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Test: Samsung Galaxy S10+

Den komplette pakke

Med Galaxy S10 får du alle de nyeste teknologiske innovationer i samme mobil.

Skrevet af / 25/02/2019 - 14:50
Samsung Galaxy S10+
Jonas Ekelund

Det seneste halve års tid er Galaxy S9 begyndt at virke træt og forældet. Alle konkurrenterne har udsendt telefoner med flere og bedre kameraer, bedre ydelse og en lang række interessante funktioner, og Samsung begyndte at miste markedsandele til aggressive rivaler som Huawei.

Før lanceringen af Samsung Galaxy S10 var forventningerne derfor høje. For at vise, hvem der bestemmer, skulle de ikke bare matche konkurrenterne, de skulle komme med noget stort set fejlfrit. Noget, der vakte besiddetrangen hos forbrugerne.

En meget flottere bagside (S10/S9). (Foto: Lyd & Billede)

Og det har de gjort. Galaxy S10 er simpelthen sexet med sin buede form og sin farveglinsende bagside. Den har den største og lækreste skærm, og med det skjulte selfie-kamera får man indtryk af, at skærmen virkelig går fra kant til kant. At fingeraftrykslæseren er gemt under glasset, bidrager også til, at den virker som en lækker smartphone uden distraktioner.

Den har endda klasseledende ydelse, væsentlig mere hukommelse end før og fås med op til 1 terabyte (!) lagerplads. Men så løber prisen også op i 12.700 kroner, hvilket er på niveau med Apple XS Max, hvis pris blev kritiseret som værende bizar for en mobiltelefon.

En skærm, der dækker hele forsiden (S10/S9). (Foto: Lyd & Billede)

Udseende og konstruktion

Med Galaxy S7 edge begyndte Samsung deres afvikling af skærmkanterne ved at bøje skærmen ud over siderne. Med Galaxy S8 blev top- og bundkanten skrumpet betydeligt. Og med den nye Infinity-O-skærm er selfie-kameraet gemt i et udstanset hul i stedet for i et “hak” som på iPhone. Noget, vi ganske vist allerede har set på Honor View 20.

Ved yderligere at reducere kanterne har vi næsten fået til en mobil, der ikke har nogen kanter. Man har virkelig indtryk af, at skærmen dækker hele fronten.

Udstanset selfie-kamera (Infinity-O) i stedet for “hak”. (Foto: Jonas Ekelund)

Bagsiden er forfriskende fri fra distraktioner med kun det nye tripelobjektiv til kameraet og et diskret logo. Det skyldes, at vi slipper for fingeraftrykslæseren, som i stedet sidder under skærmglasset. Ud over sort fås S10 i perlemorsblank hvid og – hvis man køber en af de mere veludstyrede modeller – også med en endnu flottere keramisk bagside i hvid eller sort. Og selvfølgelig har Galaxy bevaret sin IP68 støv- og vandtæthed fra før.

Skærm

Takket være de skrumpede kanter er skærmen blevet lidt højere, hvilket giver et skærmforhold på 19:9. Praktisk til at scrolle på sociale medier eller læse lange tekster. Men det er film- og billedvisning, den gør allerbedst. Med en HDR 10+ certificering har skærmen et dynamisk farveomfang, der siger spar to. Den har også forbedret gengivelse af korrekte farver, hvilket er vigtigt ved fotografering.

Takket være hele 1200 nit lysstyrke er kontrasten fabelagtig og skærmen læsbar i sollys. Og det hele er dækket af endnu stærkere Gorilla Glass 6.

Kameraer

Ud over vidvinkel- og teleobjektivet fra Galaxy S9+ er S10 forsynet med et ultravidvinkelobjektiv. Det har et lige så bredt synsfelt som det menneskelige øje, så man virkelig kan fange det, man ser, når man har en spektakulær udsigt.

Ligesom på konkurrenterne bruges der nu en “neural processor”, som analyserer motivet bedre, vælger imellem et udvidet antal motivprogrammer og tilpasser indstillingerne. Den kan nu også give dig forslag til, hvordan du kan komponere billedet bedre.

Vidvinkel-, ultravidvinkel- og teleobjektiv. (Foto: Samsung)

Under normale forhold bliver billederne rigtig godt eksponeret, farvegengivelsen er meget bedre end før, og den fokuserer fremragende. Man kan også se flere detaljer i skygger takket være bedre HDR-bearbejdning. I svagt lys får man omtrent samme lysstyrke som før, men med mere naturlige farver, bedre skarphed og flere bevarede detaljer. Verdensklasse!

Det kan mærkes, at billedprocesseringen har taget et stort skridt i den rigtige retning og nu er på niveau med vores hidtidige favorit, Huawei P20 Pro.

I brug

Fingeraftrykslæseren bag glasset anvender – i modsætning til OnePlus 6T og Huawei Mate 20 Pro – ultralyd. Dermed får man en 3D-læsning, som ifølge Samsung gør det væsentlig sværere at snyde den. Den er ikke så hurtigt som traditionelle aflæsere, men ikke generende langsom.

Fingeraftrykslæseren under glasset. (Foto: Lyd & Billede)

Hvis en vens mobil er ved at miste pusten, kan man bruge Galaxy S10 som trådløs ladeplade. En funktion, som vi tidligere har set på Huawei Mate 20 Pro. Wireless Power Share er nok ikke noget, man vil bruge hele tiden, men stadig en fin funktion.

Læg en vens mobil på bagsiden for at oplade den. (Foto: Lyd & Billede)

Den nye brugerflade One UI er ikke unik for S10, men findes også på S9 efter opgradering til Android Pie. Den gør mobilen nemmere at bruge med én hånd, hvilket er velkomment med så store skærme, og mere overskuelig. I det hele taget mindre i vejen end før og faktisk rigtig rar.

Mindre rart er, at man insisterer på en knap på siden til Samsungs digitale assistent, Bixby. Da den ikke er tilgængelig på skandinaviske sprog, er det ret irriterende, når den popper op i tide og utide og spørger, om man vil prøve den. Nej tak.

Ny i førertrøjen på ydelse. (Foto: Lyd & Billede)

Ydelse

Vi har ganske vist endnu ikke set tallene for den kommende Snapdragon 855, men Samsungs egen Exynos-processor er væsentlig hurtigere end både den nuværende Snapdragon 845 og Huaweis Kirin-processor. Vi taler om 15-20 procent hurtigere beregninger, 33 procent hurtigere grafik og – takket være mere og hurtigere hukommelse – op til 40 procent hurtigere end Galaxy S9. Den understøtter også det nye Wi-Fi 6 og den hurtigste 4G LTE-klasse.

Batteriet er større, men det er skærmen også, så i praksis oplever vi, at batteriet holder lige så længe som før. Hvilket er helt okay.

Konklusion

Samsung har haft meget at bevise, men lever op til forventningerne. Galaxy S10+ har plukket rosinerne ud af konkurrenternes cookies og leveret et flagskib med alle deres funktioner i ét apparat. Du behøver ikke at vælge, om du vil have mange gode kameraer, en fremragende skærm eller hurtig ydelse. Den skjulte fingeraftrykslæser fungerer glimrende, og omvendt trådløs opladning er smart. Alt sammen i en stilfuld indpakning med en skærm, der virker, som om den dækker hele fronten.

Det bliver dog voldsomt dyrt, hvis man vælger maksimal lagerplads. De, der gerne vil spare en skilling, kan i stedet se på den billigere Galaxy S10e.

Karakter
Samsung Galaxy S10+

Home mener

Fremragende tripelkamera, imponerende skærm og lynhurtig ydelse. Meget dyr med maksimale specifikationer. Stemmeassistenten Bixby og dens knap irriterer.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Scroll to Top