TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

TEST: Samsung Galaxy Watch 6

Til Samsung-brugere

Samsung Galaxy Watch 6 opfylder måske ikke alle ønskerne, men det er en fantastisk kombination af smart, brugervenligt og stilfuldt design.

Af / 27/09/2023 - 09:23
Samsung Galaxy Watch 6

Home mener

  • Behageligt, stilfuldt og brugervenligt. Tydelig skærm, der brillerer selv i sollys.
  • Batteritiden. Bevægelsesfunktionen er lidt sløv i betrækket.

Der er løbet en del vand under broen, siden jeg sidst testede et Samsung Watch, og jeg bliver ekstra glad, da jeg opdager, at man har valgt at udskifte læderremmen med en mere træningsvenlig af silikone. Det betyder, at ikke kun uret, som er IP65-klassificeret, egner sig til lidt svedige aktiviteter. 

Samsung Galaxy Watch 6 er vældig stilrent, flot og faktisk lidt luksuriøst. Faktum er, at jeg slet ikke mærker, at jeg har det på. Lidt som Shokz-hovedtelefonerne, selv om de sidder på ørerne og ikke på håndleddet … Men du forstår sikkert, hvad jeg mener!  

Eftersom jeg har en Samsung-mobil, går det meget smertefrit at få gang i uret. Efter en opdatering af softwaren (naturligvis), er det bare ud over stepperne.   

Læs også Din bedste træningsmakker Vi har bedt seks producenter af træningsure om at finde deres storsællerter frem i netop det segment, så vi kunne lave en lille sammenligning. Spændende, synes vi!

Det er ikke et must at koble uret sammen med mobilen, men for at få mest muligt ud af investeringen synes jeg alligevel, at det er en god idé. For at ændre og personificere mit ur benytter jeg mig af app’en Samsung Wearable. Når jeg efterfølgende aflæser mine værdier og resultater fra træning, aktivitet og søvn, foregår det i app’en Samsung Health, som er vældigt overskuelig og brugervenlig. 

Samsung Galaxy Watch 6 Samsung Galaxy Watch 6_2 Samsung Galaxy Watch 6_3
<
>
Mit testeksemplar er den mindre model på 40 mm (den større er 44). Det er ikke ligefrem lille, men for mig er det lige tilpas. Trods sit stilige og gedigne udseende vejer det kun 28,7 gram og er det letteste trænings- sundhedsur, jeg har testet i flere år. Og jeg har alligevel testet en del. På urets ene side er der to fysiske knapper, som styrer visse funktioner. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Hvordan du vil bruge dit ur, er en yderst personlig sag, men jeg anbefaler, at du sætter dig ned i ro og mag og flytter ind. Især hvis Samsung Watch er et helt nyt bekendtskab. Der er mange forskellige urskiver at vælge imellem, så det er bare om at prøve sig frem. Udover det åbenlyse, såsom at vise tid, dato, antal skridt/aktive minutter mm. kan jeg endda tage billeder med Watch 6. Og takket være pay-løsning kan jeg efterlade tegnebogen derhjemme. 

Annonce

Smart losning
Jeg kan godt lide smarte løsninger, hvor der er tænkt over tingene. Ekstra glad bliver jeg naturligvis, når løsningen er god og tilfører noget positivt. Som i dette tilfælde, hvor snippen af armbåndet gemmes på undersiden af urremmen i stedet for at ligge udenpå. Dermed er den ikke i vejen eller hænger i tøjet. Genialt! (Foto: Åsa Warme Hallén) 
Lige mit eksemplar er ikke med LTE (LTE betyder indbygget eSIM, så du har forbindelse til mobilnettet med uret, uden at du har din mobil i nærheden), men en sådan variant findes. Men med Bluetooth skal mobilen bare være inden for rækkevidde for at jeg kan svare og tale via uret uden at finde mobilen i taskens dyb. Det ser godt nok fjollet ud, men man vænner sig til det. 

Always On Display (AOD) er en funktion, som har vundet indpas på det seneste, og som jeg også finder her. Funktionen indebærer helt enkelt, at displayet viser visse informationer, f.eks. hvad klokken er, selv når uret er i dvaletilstand. På en mobiltelefon kan jeg tilkøbe, at jeg ikke behøver at vække telefonen for at se tid eller notifikationer, men på et ur? Hvis bevægelsesfunktionen fungerer, som den skal, vil jeg mene, at AOD er fuldstændigt unødvendig. Desværre er det ikke helt tilfældet med Samsung Watch 6, så jeg skal vifte en del med armen i mine forsøg på at vække uret, og indimellem ender det med, at jeg er nødt til at berøre skærmen. Lidt irriterende. 

Skarm utomhus
Skærmen er klar, skarp og tydelig. Også i sollys. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Batteritiden

Som du kan se, jubler jeg ikke over AOD, og jeg slår den gerne fra til fordel for bedre batteritid, selv om jeg ikke er helt tilfreds med bevægelsesfunktionen. Bemærk, at jeg skriver bedre batteritid – for jeg synes virkelig ikke, at 40 timer er god batteritid! Apple Watch 8 er stadig bundskraberen med sine 18 timer. I toppen finder vi bl.a. Garmin Epix med 16 dage og Huawei Watch GT 3 SE, som med sin betydeligt mere humane prisseddel viser, at det er muligt at få 14 dages batteritid for under 2.000 kroner. 

Læs også Hold styr på dit helbred – det er nemmere end du tror Vi bliver ældre og ældre. Men hvad nytter det at blive ældre, hvis jeg ikke holder mig sund? Og hvordan ved jeg, om jeg bevæger mig nok i forhold til søvn og restituering?

Jeg kan sagtens se, at en multisportsudøver, som sætter pris på at tilbringe dage og nætter ude i skoven nok ikke er målgruppen for et Samsung-ur. Men det kan bevisligt lade sig gøre at få bedre batteritid, så hvorfor ikke bare løse det? Uanset om du er en betonperson, der sjældent er længere end 50 meter fra den nærmeste stikkontakt, er det alligevel bøvlet at skulle lade op i tide og utide. 

Søvn

Søvn er et varmt emne for mange, mens andre ingen bekymringer har. Naturligvis sover du ikke bedre, bare fordi du har et Samsung Watch 6 på håndleddet, men hvis du vil, kan det gennem søvncoaching hjælpe dig til at få bedre styr på både søvn og søvnmønstre og desuden give tips og råd om, hvad du kan gøre, hvis du (eller uret) føler, at der er plads til forbedring.   

Somn 1
Når jeg har valgt søvncoaching, fortæller uret mig i god tid, at vi nærmer os sengetid, og at det er tid til at slappe af. Er uret ved at løbe tørt for batteri, opfordrer det mig til at lade det op, så det kan klare sig natten over. (Foto: Åsa Warme Hallén)

For at bruge denne søvncoaching, som varer i tre til fire uger, skal du sove med uret på i mindst syv nætter, så det kan analysere dit søvnmønster. Før du går i gang, skal du også gennem en kort spørgeskemaundersøgelse.   

Bl.a. skal du oplyse, hvilke dage i ugen, du har fri. Netop den detalje kan være lidt tricky, hvis du arbejder på skiftehold eller har uregelmæssige arbejdstider. Men det er måske ikke relevant, når man arbejder hos Samsung? 

Sömn 2 Sömn 3
<
>
Efter at have brugt uret nat og dag i syv døgn, får jeg at vide, hvilken type sovedyr, jeg tilhører. Tilsyneladende er jeg en pingvin (!?!). Pingvin-sovere får tilstrækkeligt med søvn, men for at beskytte sine æg er dyret vagtsomt og beredt, selv når det sover. Med andre ord hævder uret, at jeg sover godt, men at jeg måske vågner lidt for ofte. (Foto: Åsa Warme Hallén)

 

Sömn 4 Sömn 5
<
>
Den pågældende nat måler uret, at jeg har været vågen i sammenlagt 16 minutter, og jeg må sige, at det virker rigtigt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Træning og sundhed

Det er meget enkelt at træne med Samsung Galaxy Watch 6. Jeg har omkring 90 forskellige træningsprogrammer at vælge imellem, og jeg kan endda sammensætte mine egne træningspas, hvis jeg vil. Min hukommelse er god, men kort, og jeg er taknemlig for, at uret selv opdager og starter et træningspas, når jeg selv har glemt det.   

Aktivitet 1
Efter afsluttet aktivitet kan jeg se resultatet med det samme. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Personligt sætter jeg pris på, at skærmen på et ur, jeg bruger til træning, er så stor og tydelig, at jeg ikke behøver at stoppe midt i et træningspas for at kunne se, hvad der faktisk står. Watch 6 fungerer absolut for både mig og mine øjne, som ikke er 25 år længere. 

Aktivitet-2 Aktivitet 3
<
>
Scroller jeg videre på skærmen, får jag bl.a. information om min puls … (Foto: Åsa Warme Hallén)

Som tidligere nævnt er uret IP68-klassificeret, hvilket betyder, at jeg kan skylle det af under rindende vand efter et svedigt træningspas og siden bruge det igen efter arbejde, uden at det føles nasset. 

Aktivitet 4
Har jeg gået, cyklet, løbet eller gjort noget andet, der bragte mig fra punkt A til B, kan jeg se min hastighed. (Foto: Åsa Warme Hallén)
Aktivitet 5
Og jeg kan endda se et kort over, hvor jeg har været. (Foto: Åsa Warme Hallén)
Pulszoner-1 Pulszoner 2
<
>
Jeg sætter pris på, at man ikke bare vælger at vise et tal eller en graf. Man forklarer også i detaljer, hvad det faktisk betyder. (Skærmbillede fra app)

 

Selvfølgelig kan et ur ikke erstatte et besøg hos lægen, men det kan hjælpe mig med at forstå, hvordan min krop fungerer og dermed også med at forstå, når noget ikke er, som det skal være. Uret kan måle mit blodtryk, men for at gøre det, skal jeg først kalibrere det med en rigtig blodtryksmåler med manchet. Sådan en har jeg ikke. Derimod måler den EKG og puls, og om natten også min hudtemperatur. 

EKG 1
Ved at holde en finger på den øverste knap på højre side af urskiven får man målt EKG. Det er dog vigtigt at vide og forstå, at dette ikke er medicinsk udstyr til at opdage f.eks. et hjerteanfald. Men hvis du bruger uret over længere tid, kan det give en indikation på, at noget ikke er, som det skal være, hvis dine værdier pludselig og uforklarligt ændrer sig. (Foto: Åsa Warme Hallén) 
EKG 2
I app’en kan jeg derefter få lidt mere detaljeret information. (Skærmbillede fra app) 

Konklusion

Samsung Galaxy Watch 6 er et lækkert og stilrent ur til dig, som ikke nødvendigvis vil skilte med, at du holder styr på aktive minutter, tæller skridt og gerne logger dine træningspas. Prisen er i den høje ende, men på den anden side får du et ur, der både kan bruges til hverdag og fest.

Bevægelsesfunktionen fungerer ikke helt hundrede, men hvis du kan leve med det – eller med at forkorte den ret elendige batteritid ved at bruge Always On Display, er dette et rigtig godt og brugervenligt sundheds- og træningsur.   

Karakter
Samsung Galaxy Watch 6
Premium
Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Årets basis-iPhone haler ind på Pro-serien

Tilbage på toppen

Det perfekte kompromis?

Foldbar magi?

For sent og for dyrt

Endnu nemmere at holde øje med helbredet

Denne iPhone kan du godt springe over

Kronen på værket

En god mobil du kan beholde længe

Virker Pixel-magien også på det foldbare format?

Lækkert og sejt træningsur

Flere forbedringer i samme pakke