Sidste års LG G Flex stod virkelig ud fra mængden med sin store buede skærm, bøjelige krop og selvreparerende skal. Men den havde middelmådig ydelse, og skærmen var relativt lavopløst. Så det føltes, som om man måtte betale overpris for det usædvanlige format.
Efterfølgeren G Flex 2 er en langt mere interessant smartphone med mere praktiske dimensioner, bedre skærm samt den nyeste hardware. Og formatet får man så at sige med i købet.
Udseende og konstruktion
Det mest anderledes er selvfølgelig den buede form, og at den kan trykkes helt flad uden at lide overlast. Det er ikke bare en gimmick, men gør faktisk telefonen meget behagelig at holde i hånden og at have i bukselommen.
At knapperne sidder på bagsiden, er der mange, der ikke kan lide, men det er en smagssag. Bagsidens selvreparerende funktion er nyttig mod småskader, men den bliver stadig ridset med tiden. Og materialet virker ikke specielt luksuriøst for prisklassen.
Skærm
I forhold til forgængeren er skærmen både blevet mindre og mere højopløst. Det giver meget bedre skarphed og detaljerigdom. På papiret ser det måske lidt småt ud sammenlignet med konkurrenternes QHD-opløsning, men i praksis er det bestemt fint nok.
Plastic OLED-panelet giver rigtig god betragtningsvinkel, fint sortniveau og god kontrast. Vi oplever også skærmen som lysere end forgængerens. Derimod er farverne noget overdrevne i standardindstillingen.
Kamera
G Flex 2 fokuserer lynhurtigt takket være laserautofokus. Og ganske rigtigt får man oftere skarpe billeder end med konkurrenterne, især ved bevægelige motiver og i dårlig belysning. I svagt lys var vi derfor usædvanlig tilfredse med resultatet, selv om man får lidt mere billedstøj og færre detaljeret end med LG G3.
Udendørs bemærkede vi også, at G Flex 2 ikke når helt op på siden af topmodellen, men generelt får man veleksponerede billeder med gode farver.
I brug
Ligesom Samsung og HTC har LG lagt deres egen brugerflade oven på Android. Men den føles mindre raffineret og anvendelig, og desuden virker det, som om den gør telefonen langsommere. Vi kan dog godt lide, at man kan skræddersy tastaturet, samt muligheden for at se ur og notifikationer uden at låse telefonen op.
Den buede skærm gør ikke filmkiggeri mere behageligt, men gør det snarere sværere at undgå refleksioner.
Konklusion
En buet smartphone er først og fremmest et spørgsmål om bekvemmelighed, da den er rar at holde på og have i lommen. Og er man fristet, behøver man ikke længere at gå på kompromis. LG G Flex 2 kan fint måle sig med konkurrenterne, både hvad angår ydelse og funktioner. Den tager også usædvanlig gode billeder, og skærmen er god.
Hvis man kan leve med lidt lavere opløsning og mindre hukommelse, så gør den lidt lavere pris G Flex 2 til et attraktivt valg.
Også i denne test:
Motorola Nexus 6
Googles nye flagskib
Motorola viser Android Lollipop frem i en superhurtig mobil med stor skærm.
Samsung Galaxy S6 edge
Endelig en luksusmobil
Galaxy edges bøjede skærm føles lækker, og telefonen overgår alle forventninger.
HTC One M9
Lynhurtig luksusmobil
HTC One er stadig en ikonisk telefon, men lider af (nye) børnesygdomme.
Apple iPhone 6
En ny start for iPhone
Med de sidste ulemper ryddet af vejen kan iPhone 6 lokke desertørerne tilbage.
Huawei P8
Maksimal værdi for pengene
Huawei viser igen, at de kan lave en premium-telefon, der også gør tegnebogen glad.
Læs videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 1 år!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer