TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

: 5 tablets i mellemklassen

En tablet til hele familien

En tablet, som skal bruges af hele familien, også børnene, må helst ikke koste for meget, men skal stadig kunne levere varen. Vi har kigget på fem af slagsen.

Af / 18/09/2015 - 06:00
5 tablets i mellemklassen

Hvis der er én ting, som ikke forandrer sig i elektronikbranchen, så er det, at der sælges færre og færre tablets på verdensplan. De nyeste tal fra analyseinstituttet IDC viser, at der i første kvartal 2015 blev solgt 47,1 millioner tablets på hele verdensmarkedet, mens det tilsvarende tal for første kvartal 2014 var 50 millioner. Det er et fald på næsten 6 procent på et år, og alt tyder på, at tendensen fortsætter.

Spørgsmålet er så bare, hvorfor det er sådan. Salget af smartphones stiger jo konstant …?

Analytikere og eksperter – sådan nogle som os journalister på Lyd & Billede – gætter på, at netop smartphone-salget og især den kendsgerning, at såkaldte phablets (smartphones med meget stor skærm) er blevet meget populære, kan være en medvirkende årsag til den svindende interesse for tablets. Man behøver simpelthen ikke den store tablet-skærm, hvis man allerede har en enorm skærm i form af en phablet med i lommen til daglig.

Andre mener, at man som forbruger ikke knytter sig til sin tablet på helt samme måde, som mange ofte identificerer sig med deres smartphone, og at behovet for hele tiden at have det nyeste og det smarteste derfor ikke er til stede på samme måde.

 

Annonce

Babysitter

Og her er vi nok inde på noget af det rigtige. En smartphone er lige så personlig som en tegnebog, mens en tablet er noget, man ofte er fælles om i familien. Tablet’en bliver brugt som babysitter søndag morgen, når mor og far vil sove længe, og som beroligende pille, så ungerne holder mund på bagsædet, hvis der skal køres langt i bil.

Men har man virkelig lyst til at stikke ungerne sin møgdyre iPad Air 2 eller Samsung Galaxy Tab S blot for at se den få ridser i skærmen og fedtfingre overalt? Nej, vel?

Skal man have fat i en tablet, som hele familien – især ungerne – kan være fælles om, gør man klogt i at kigge på de lidt billigere modeller. Det gør ikke helt så ondt, at junior smadrer skærmen, hvis tablet’en kun har kostet et par tusind kroner, som hvis det var fars dyre iPad med 128 gigabyte lager og 4G til en pris på den forkerte side af 5.000 kroner.

 

Overraskende gode

Heldigvis kan man sagtens få en rigtig god tablet, som kan alt det, en tablet skal kunne, til en langt mere fornuftig pris. Det gælder dog om at være vågen, når der står “tablet til ungerne” på indkøbslisten, for der er meget stor forskel på, hvad man får for sine penge.

Alle fem tablets i denne test befinder sig nogenlunde i prislejet 1.500 til 2.500 kroner, men alligevel er der produkter imellem, som man helst skal gå i en stor bue uden om. Mens et par af de bedste tablets i testen præsterer som langt dyrere produkter og dermed virkelig giver meget for pengene.

Helt overordnet har vi i denne test haft familien i baghovedet og forsøgt at finde den eller de tablets, der giver den bedste oplevelse for pengene, samtidig med at den skal kunne holde til lidt af hvert.

 

Sådan testede vi

Ydelsen på alle tablets er testet med testprogrammet Geekbench 3 fra Primate Labs i en cross-platform version, der giver os resultater, som er sammenlignelige på tværs af operativsystemer. Geekbench 3 afvikler en række typiske brugeropgaver på maskinen. Testresultaterne måles med et pointsystem, hvis reference (en score på 2.500) er en Mac mini fra 2011 med en 2,5 GHz Intel Core i5-2520M processor. En score på 5.000 betyder altså, at den pågældende maskine er dobbelt så hurtig som referencemodellen.

Geekbench 3 leverer resultater, der skelner imellem antallet af processorkerner. Resultatet er således delt op i et single-core og et multi-core resultat, hvor sidstnævnte er processorens samlede ydelse, mens førstnævnte viser, hvor godt hver enkelt processorkerne yder. Endvidere benyttes Geekbench 3 til at teste og sammenligne produkternes batterilevetid.

Som supplement til Geekbench 3 er ydelsen på alle tablets også testet med programmet AnTuTu Benchmark.

Vi har endvidere vurderet enhederne ud fra følgende testkriterier: Internet- og browser-oplevelse, skærm (herunder opløsning, farver og touch-funktion), medier (herunder lydkvalitet og videoafspilning), specifikationer samt øvrige faktorer som brugeroplevelse og ydelse. Bl.a. har vi prøvet spil som Asphalt 8, Infinity Blade eller lignende tunge spil på alle tablet-computerne for at teste skærmopdatering, rendering, grafikeffekter samt kontrol via touch-skærmen.

Sidst, men ikke mindst spiller også design og byggekvalitet en afgørende rolle for den samlede vurdering.

Nettbrett_tabell_DK

Huawei MediaPad T1 10

Selv discount kan blive for billigt

Der er sparet for meget på Huawei MediaPad T1 10.

Kommer med 4G/LTE. Huaweis egen brugerflade vil være nemmere for nogle brugere.
8 gigabyte lager er bare ikke nok – heller ikke selv om hukommelsen kan udvides. I daglig brug er ydelsen så dårlig, at det bliver irriterende.
Læs hele testen

ASUS MeMO Pad 8 ME581C

Kompakt arbejdshest

ASUS MeMo Pad 8 leverer varen til små penge.

Glimrende skærm med høj opløsning og god billedkvalitet. Kombineret med god lyd, fremragende ydelse og robust design gør det MeMo Pad 8 til den optimale tablet for hele familien.
Bagsiden nærmest samler på fedtfingre, og ASUS skulle tage og droppe den unødvendige bloatware.
Læs hele testen

Samsung Galaxy Tab A

Av! Mine øjne gør ondt

Samsung Galaxy Tab A skæmmes af en helt utrolig ringe skærm.

Lang batterilevetid er det eneste deciderede plus, der er værd at fremhæve.
Lang batterilevetid er det eneste deciderede plus, der er værd at fremhæve.
Læs hele testen

Lenovo Yoga Tablet 2

Android-kongen

Lenovo Yoga Tablet 2 er den ideelle mellemklasse-tablet.

Unikt design med kvalitet i højsædet. Skærmen er god, lyden er endnu bedre, og den yder som et langt dyrere produkt.
Ikke noget særligt.
Læs hele testen

Apple iPad mini 2

Stadig bedst

iPad mini 2 har næsten to år på bagen, men alligevel kan den lære de yngre konkurrenter en ting eller to.

Uovertruffen højopløst skærm kombineret med fed lyd, lækkert design og masser af muskler.
4G/LTE-modellen bliver for dyr, og så fås den kun med 16 eller 32 gigabyte lager, der ikke kan udvides.
Læs hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Årets basis-iPhone haler ind på Pro-serien

Tilbage på toppen

Det perfekte kompromis?

Foldbar magi?

For sent og for dyrt

Endnu nemmere at holde øje med helbredet

Denne iPhone kan du godt springe over

Kronen på værket

En god mobil du kan beholde længe

Virker Pixel-magien også på det foldbare format?

Lækkert og sejt træningsur

Flere forbedringer i samme pakke