Hvis man lægger 5X med skærmen nedad, så ingen vil fatte mistanke om, at der er tale om en budgetmobil. Aluminiumhuset i ét stykke leder snarere tankerne hen på designtelefoner som HTC 10. Den ligger måske ikke lige så godt i hånden, men føles faktisk bedre end Huawei P9, som ellers er producentens topmodel.
På siden sidder en SD-kortplads, som er nødvendig i betragtning af, hvor lidt lagerplads der er indbygget, og – noget usædvanligt – en dobbelt SIM-kortplads.
Med sin enorme 5,5 tommers skærm er Honor oppe samme i phablet-størrelse som Galaxy S7 edge, men så hører sammenligningerne også op. Med standard Full HD-opløsning er detaljegengivelsen betydelig dårligere end på de andre i testen, og billedpanelet er selvfølgelig af standardtypen.
Når det er sagt, så er der egentlig ikke noget galt med skærmen, og den er faktisk meget bedre, end vi normalt må finde os i fra billige telefoner. Det eneste irritationsmoment er den relativt tykke sorte ramme omkring hele skærmoverfladen.
Derimod kan omkostningsbesparelserne mærkes på billedkvaliteten. Kameraet er tydeligvis en standardkomponent, som mange billige mobiler benytter.
Under gode forhold tager 5X rimelig gode billeder med naturlige farver, som er velegnede til sociale medier. Men så snart det bliver lidt vanskeligt, får den problemer. Den har svært at fokusere på tæt hold, skyggerne gror sammen i modlys, og ved store lysforskelle brænder lyse partier ud. Men frem for alt er det i bund og grund umuligt at fotografere i dårligt lys.
Processoren er faktisk ikke fra den allerlangsomste Snapdragon-serie, men fra mellemsegmentet. Men det er et ordentligt skridt ned i forhold til topmodellen. Her taler vi om en tredjedel eller endda en fjerdedel af målingsresultaterne i vores benchmark-tests. Hvilket er nogenlunde samme ydelse som en to-tre år gammel topmodel. Det gælder især spil, da den grafiske ydelse er ekstra ringe.
Også i daglig brug mærker man, at det f.eks. kan tage tid at åbne apps eller skifte imellem dem.
Konklusion
Det er svært ikke at blive imponeret over, hvor meget Huawei har formået at presse ind i deres budgettelefon. Skærmen er stor, og selv om opløsningen er ikke den bedste, så se det meste godt ud. Man får også luksusdetaljer som fingeraftrykslæser til at låse den op. Derudover ser den rigtig godt ud.
Dens svage punkt er kameraet, der kræver godt lys for at tage acceptable billeder. Og selvfølgelig er den ikke særlig hurtig. Men det kan man se igennem fingre med, for til denne pris har vi sjældent set en så vellykket smartphone.
Også i denne test:
HTC 10
Mobil med personlighed
HTC satser helhjertet, retter de fleste af forgængerens fejl og når næsten i mål.
Samsung Galaxy S7 edge
Imponerende lækker
Alt det, vi elskede ved Galaxy S7, og derudover en buet skærm, der får folk til at savle af besiddertrang.
LG G5
LG famler i blinde
LG G5 er en glimrende mobil, som du nok alligevel ikke vil købe. Mobilens store cirkusnummer er interessant, men ikke interessant nok.
Sony Xperia X
Mellemmodel med kompromiser
Lavere pris med alle fordelene og næsten ingen ulemper, siger Sony. Men hvor er vandtætheden?
Apple iPhone SE
En ulv i fåreklæder
Udvendig ser den ud som den gamle iPhone 5, men indvendig er den topmoderne.
Huawei P9
Ambitiøs kameratelefon
Huawei P9 er en kvalitetsmobil med en innovativ kameraløsning, men må trækkes med kompromiser på andre områder.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer