Xiaomi er braget ind på det danske mobilmarked med stormskridt. Fra at have været næsten ukendte er der nu flere og flere af de kinesiske mobiler i butikkerne, og danskerne skal til at vænne sig til at sige “Xiaomi” [shaw-mee], ligesom de i sin tid vænnede sig til at sige “Huawei”.
Vi har testet flere af Xiaomis nyeste modeller, herunder Xiaomi Mi 11 Ultra, Xiaomi Mi 11 og Xiaomi Mi 11 Lite 5G, hvoraf sidstnævnte sågar blev Bedst i Test i vores seneste gruppetest af smartphones i mellemklassen.
Men selv om Mi 11-serien kom til Danmark lige før sommerferien, er Xiaomi allerede klar med en opdatering. Mi-navnet er blevet droppet, så de nye modeller hedder ganske enkelt Xiaomi 11T og Xiaomi 11T Pro, og det er sidstnævnte, vi nu har på testbænken.
Lynhurtig opladning
Begge 11T-modeller har mest tilfælles med forgængeren Xiaomi Mi 11, selv om der er blevet hakket en hæl og klippet en tå for at få prisen ca. 1.300 kroner ned.
Som nævnt kigger vi på Pro-modellen i denne test, men det bør nævnes, at 11T Pro næsten er identisk med den almindelige Xiaomi 11T. Den afgørende forskel på de to er, at der sidder en anden og billigere processor under hjelmen – nemlig en MediaTek Dimensity 1200-Ultra, hvilket er stort set den samme type processor, som vi allerede har stiftet bekendtskab med i forbindelse med OnePlus Nord 2. Desuden må Xiaomi 11T “nøjes” med 67 watt hurtigopladning.
Og hvorfor sætter vi så “nøjes” i citationstegn? 67 watt er da ret vildt!
Fordi Xiaomi 11T Pros største fortrin er den helt vanvittig hurtige opladning, der sker ved hjælp af den såkaldte 120W Xiaomi HyperCharge-teknologi. Den nye teknologi muliggør 100 procent opladning af det 5000 mAh store batteri på kun 17 minutter, hvilket opnås gennem teknologier som dobbelte opladningspumper, dobbeltcelle-batteristruktur, MTW, grafenbelægning på litium-ion-batteriet og Mi-FC-teknologi. Det lyder kompliceret, men det virker i praksis – og det ovenikøbet uden at Xiaomi 11T Pro bliver brandvarm.
Til gengæld må mobilen undvære trådløs opladning, men det er et af de kors, man må bære for at spare de førnævnte 1.300 kroner, som der er op til prisen på den oprindelige Xiaomi Mi 11. Desuden holder det store batteri også strøm så længe, at pletvis opladning – hvilket reelt er det, man ofte bruger trådløs opladning til – overhovedet ikke er nødvendigt.
Skærm og lyd
Et andet kors er skærmen, som både er blevet mindre og har fået lavere opløsning. Mi 11 kom med en 6,81 tommers AMOLED-skærm med WQHD+ opløsning (3200 x 1440), hvilket svarer til en billedskarphed på hele 515 ppi. Desuden havde skærmen en adaptiv opdateringsfrekvens på 120 Hz og en maksimal lysstyrke på hele 1.500 nit. Til sammenligning må Xiaomi 11T Pro klare sig med 6,67 tommer, FHD+ opløsning (2400 x 1080) og en maksimal lysstyrke på 1.000 nit.
Skærmen er dog af typen AMOLED, ligesom den også kommer med en adaptiv opdateringsfrekvens på 120 Hz og skærmglas af typen Gorilla Glass Victus, så den er på ingen måde dårlig. Specifikationerne svarer stort set til dem for skærmen på en anden kinesisk mobil, nemlig Motorola Edge 20 Pro, der koster præcis det samme som Xiaomi 11T Pro, så man bliver ikke snydt på vægten.
Ligesom Xiaomi Mi 11 kommer 11T Pro i øvrigt med indbyggede stereohøjttalere og lyd, som er udviklet i samarbejde med Harman Kardon. Men denne gang er Xiaomi kommet bedre i mål med lydbilledet, som var lidt for tyndt på forgængeren.
Kamera
Ligesom forgængeren kommer også Xiaomi 11T Pro med et primært objektiv på hele 108 megapixel. Men både ultravidvinkellinsen og frontkameraet har fået færre megapixels, ligesom ingen af objektiverne længere kommer med optisk billedstabilisering. Til gengæld har telemakrolinsen nu fået 2x optisk zoom, hvilket Xiaomi Mi 11 ikke havde.
Kameraet kommer med de samme sjove ekstrafunktioner som både Mi 11 og Mi 11 Ultra – såsom den såkaldte VLOG-funktion, der nemt lader dig skabe forudredigerede videosekvenser ved hjælp af skabeloner – og har også dedikeret natindstilling, ligesom kunstig intelligens skal hjælpe dig med at tage bedre billeder.
På nogle punkter leverer 11T Pro varen over al forventning. Højopløste billeder fotograferet med vidvinkelobjektivet på 108 megapixel bliver ekstremt detaljerede og skarpe, hvis de tages i god belysning, ligesom portrætbilleder taget med frontkameraet bliver flotte og naturtro uden for voldsom bokeh-effekt.
Omvendt er makrofunktionen ikke så god som på forgængeren, og natindstillingen skal man ikke forvente sig for meget af.
Ydelse og funktioner
Xiaomi har som nævnt sparet hist og pist for at få prisen ned på 11T Pro, men for så vidt angår processor, lager og hukommelse, er der ikke sparet på noget.
Xiaomi Mi 11 var den første smartphone i verden, som kom på markedet med Qualcomms Snapdragon 888-processor under hjelmen, og den lynhurtige CPU har også fundet vej til 11T Pro, der derudover byder på op til 12 gigabyte LPDDR5-RAM og 256 gigabyte indbygget lager. Vores testeksemplar kom med 8 gigabyte RAM og understøtter som alle modeller i serien selvfølgelig både 5G og Wi-Fi 6.
Både i daglig brug og i benchmark-tests leverer mobilen varen og er – for så vidt angår rå ydelse – helt på niveau med sin forgænger, men også med dyrere konkurrenter som OnePlus 9 Pro, Samsung Galaxy S21 og Sony Xperia 1 III.
Konklusion
Er Xiaomi 11T Pro en bedre smartphone end sin direkte forgænger, Xiaomi Mi 11? Det korte svar er nej. Men er den god til prisen? Hertil er svaret ja.
Xiaomi havde ikke tidligere nogen mobil i 11-serien i prisklassen omkring 5.000 kroner. Mi 11 kostede som nævnt 6.290 kroner, og den næste model i rækken, Xiaomi Mi 11 Lite 5G, var helt nede i 2.990 kroner, så kineserne har helt sikkert set et hul i markedet i prisklassen 4.000-5.000 kroner, hvor Xiaomi 11T Pro passer perfekt ind.
Hvis 5.000 er netop dit budget til en ny smartphone, bør du så straks rende ned i butikken for at købe 11T Pro? Vi siger klart ja, men indskyder, at du også kan vælge Motorola Edge 20 Pro, der som nævnt koster præcis det samme. Den må undvære Xiaomis lynopladning, men har til gengæld 5x optisk zoom, så det kommer i sidste ende an på, hvilke funktioner du prioriterer højest.
Til prisen får du i hvert fald (næsten) et flagskib, hvis du er villig til at gå lidt på kompromis.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer