Før sommeren testede vi Xiaomi 12 Pro, som vi kaldte for Xiaomis første ægte flagskib. Den var udstyret med Qualcomms på daværende tidspunkt hurtigste mobilprocessor, en lysstærk og højopløst skærm samt et lækkert strømlinet, nærmest skandinavisk design. Prisen var derefter, for Xiaomi 12 Pro var også den dyreste smartphone hidtil fra den kinesiske producent. Dog var den ikke i nærheden af at være lige så dyr som de helt dyre topmodeller fra Apple, Samsung og Sony. I stedet kostede Xiaomi 12 Pro præcis det samme – knap 8.000 kroner – som en anden kinesisk topmobil, nemlig OnePlus 10 Pro.
Og ligesom OnePlus, som i sensommeren lancerede OnePlus 10T – en nedgraderet og billigere, men også hurtigere efterfølger til deres topmobil fra tidligere på året – er også Xiaomi nu kommet på banen med en efterfølger til forårets flagskibsmodel. Der er tale om Xiaomi 12T Pro, som bl.a. leveres med en hurtigere processor og flere megapixel end forgængeren, men alligevel – præcis som OnePlus 10T – reelt er en slags nedgraderet opgradering.
Prisen er nu presset under 6.000 kroner, og når vi kigger nærmere på Xiaomi 12T Pro, opdager vi hurtigt, at mobilen i virkeligheden har mere til fælles med sidste års T-model, nemlig Xiaomi 11T Pro.
Xiaomi 12T Pro har en helt anden kameraopbygning end Xiaomi 12 Pro, og producenten har fravalgt de samme funktioner, som tilfældet var med Xiaomi 11T Pro. Således må den nye T-model f.eks. undvære trådløs opladning, ligesom skærmen er en almindelig AMOLED-skærm, hvor Xiaomi 12 Pro kunne bryste sig af LTPO-teknologi. Hvad det konkret betyder, vender vi tilbage til.
Udseende og konstruktion
I første omgang kan vi konstatere, at Xiaomi 12T Pro føles mere plastagtig end den dyrere Xiaomi 12 Pro. Bagsiden er egentlig holdt i matte farver, men samler alligevel godt og grundigt på fingeraftryk. Det rektangulære kameramodul virker optisk ikke så voldsomt, men hvis mobilen ligger på et bord, når man betjener den, vipper den kraftigt til den venstre side. Irriterende.
Desuden har producenten sparet på skærmbeskyttelsen ved at vælge den ældre version 5 af Gorilla Glass, der kan tåle fald fra halvanden meters højde. Det er en overraskende nedgradering – ikke blot sammenlignet med Xiaomi 12 Pro, men såmænd også Xiaomi 11T Pro, da begge de nævnte mobiler var udstyret med den aktuelle Gorilla Glass Victus-version fra 2020, der kan tåle længere fald og er mere modstandsdygtig mod skrammer og ridser.
I det mindste er Xiaomi 12T Pro IP53-certificeret, hvilket i praksis betyder, at mobilen er både støv- og stænksikker.
Skærm og lyd
Som nævnt savner Xiaomi 12T Pro LTPO-teknologi. Det samme gjorde sig gældende for Xiaomi 11T Pro, og konkret vil det sige, at nok har mobilen adaptiv opdateringsfrekvens, så skærmhastigheden justeres automatisk afhængigt af, hvad der foregår på skærmen. Men skærmfrekvensen kommer ikke helt ned på 10 eller sågar 1 Hz, hvis man f.eks. kigger på fotos eller stillbilleder, hvilket smartphones med LTPO AMOLED-skærm – f.eks. Xiaomi 12 Pro – er i stand til. Jo lavere opdateringsfrekvens, desto mindre strømforbrug.
For så vidt angår skærmstørrelsen på 6,67 tommer er Xiaomi 12T Pro magen til 11T Pro, men dette års model har en højere opløsning (2712 x 1220 pixels), mens skærmens lysstyrke til gengæld har fået et nøk nedad til maksimalt 900 nit.
Den højere opløsning bidrager til et lidt skarpere skærmbillede, men Xiaomi 12T Pro er end ikke i nærheden af Xiaomi 12 Pro, for så vidt angår opløsning og skærmens lysstyrke. I forhold til forårets topmodel oplever vi med andre ord skærmen på 12T Pro som klart dårligere. Det gælder også lysstyrken, hvilket bl.a. har stor indflydelse på, hvor anvendelig mobilen er udendørs, hvis solen skinner – den er ikke engang er på niveau med sin direkte forgænger fra 2021, Xiaomi 11T Pro. Vi undrer os.
Ligesom Xiaomi 11T Pro har 12T Pro i øvrigt indbyggede stereohøjttalere og lyd, som er udviklet i samarbejde med Harman Kardon. Lydbilledet er lidt tyndt, men heldigvis understøtter mobilen aptX fra Qualcomm, der optimerer lyden, når der streames trådløst via Bluetooth.
Kamera
Xiaomi 12T Pro har som nævnt en helt anden kameraopbygning end Xiaomi 12 Pro. Snarere ligner kameraet det på Xiaomi 11T Pro, selv om det primære objektiv på 12T Pro har fået vokseværk og nu er på hele 200 megapixel.
Ultravidvinkellinsen på 8 megapixel har 12T Pro til fælles med 11T Pro, mens telemakrolinsen er blevet nedgraderet fra 5 til 2 megapixel. Den har dog stadigvæk 2x optisk zoom, og den store vidvinkellinse har fået optisk billedstabilisering, hvilket Xiaomi 11T Pro ikke havde.
Vi har til dato kun testet én anden mobil med en kamerasensor på 200 megapixel, nemlig Motorola Edge 30 Ultra, men Xiaomi 12T Pro leverer bedre resultater end Motorolas mobil på alle punkter.
Højopløste billeder fotograferet med vidvinkelobjektivet på 200 megapixel bliver ekstremt detaljerede og skarpe, hvis de tages i god belysning, ligesom portrætbilleder taget med frontkameraet bliver flotte og naturtro uden for voldsom bokeh-effekt. Omvendt er Xiaomi stadig ikke helt i mål med makrofunktionen, hvilket også var et af vores kritikpunkter, da vi testede 11T Pro.
Derudover skal det nævnes, at Xiaomi 12T Pro som alle andre Xiaomi-smartphones selvfølgelig leveres med sjove ekstrafunktioner – som den såkaldte VLOG-funktion, der nemt lader dig skabe forudredigerede videosekvenser ved hjælp af skabeloner.
Ydelse og funktioner
Der er blevet hugget en hæl og klippet en tå for at få prisen ned på Xiaomi 12T Pro i forhold til forårets topmodel, ikke mindst må man som nævnt undvære trådløs opladning. Men til gengæld er der blevet plads til den nyeste Snapdragon 8+ Gen 1-processor fra Qualcomm, ligesom 12T Pro har samme vanvittigt hurtige 120 watt såkaldte HyperCharge-teknologi som Xiaomi 11T Pro og Xiaomi 12 Pro.
Teknologien muliggør 100 procent opladning af det 5000 mAh store batteri på kun 17 minutter, hvilket opnås gennem teknologier som dobbelte opladningspumper, dobbeltcelle-batteristruktur, MTW, grafenbelægning på litium-ion-batteriet og Mi-FC-teknologi. Det lyder kompliceret, men det virker i praksis – og det ovenikøbet uden at Xiaomi 12T Pro bliver brandvarm.
Udover lynhurtig opladning og den lynhurtige processor byder Xiaomi 12T Pro på 12 gigabyte LPDDR5-RAM og 256 gigabyte indbygget lager. Både i daglig brug og i benchmark-tests leverer mobilen varen og er – for så vidt angår rå ydelse – helt på niveau med sin forgænger, men også med dyrere konkurrenter som f.eks. Samsung Galaxy Z Fold 4.
Konklusion
Det er meget oplagt at sammenligne Xiaomi 12T Pro med OnePlus 10T. Begge mobiler kan siges at være nedgraderede opgraderinger i forhold til de respektive topmodeller, begge leveres med den hurtigste Qualcomm-processor, Snapdragon 8+ Gen 1, og de to mobiler koster nogenlunde det samme.
Med Xiaomi 12T Pro får man et bedre kamera, IP53-certificering og en højere opløst skærm, mens OnePlus 10T faktisk leveres med endnu hurtigere opladning, nemlig 150 watt, end Xiaomi 12T Pro. Utroligt, men sandt.
Men især kameraet gør, at vi anbefaler Xiaomi 12T Pro, hvis valget står mellem de to kinesiske T-modeller.
Til gengæld er det vildt, at Xiaomi 12T Pro skal koste hele 1.000 kroner mere, end 11T Pro gjorde for et år siden. På visse punkter er 12T Pro faktisk dårligere end sin direkte forgænger – f.eks. når det gælder skærmens lysstyrke, størrelsen på kameraets telemakrolinse samt valget af Gorilla Glass 5 som skærmbeskyttelse, hvor 11T Pro kom med Gorilla Glass Victus – så hvis man allerede ejer end Xiaomi 11T Pro er det bare om at beholde den.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer