TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Xiaomi Mi Note 10

Imponerende kamerarekord

Mi Note 10 jorder konkurrenterne med hele fem kameraer og 108 megapixel opløsning.

Af / 22/11/2019 - 12:24
Xiaomi Mi Note 10

Home mener

  • Meget imponerende hovedkamera. Stort batteri. Stor skærm og luksuriøst kvalitetsindtryk.
  • Ingen hukommelseskortplads. Ikke beskyttet mod vand. Ingen trådløs opladning. Langsom mellemklasseprocessor.

Med Xiaomi på vej ind i Skandinavien og med egen butik i Stockholm på vej er Mi Note 10 på en måde deres premieretelefon. Vi har tidligere testet den eksperimentelle Mi Mix 3 og den stærkt prisgunstige Mi 9. Xiaomi Mi Note 10 er et rigtigt kameramonster med hele fem kameraer og sætter ny rekord i opløsning med et 108 megapixel hovedkamera! En Pro-version er også på vej med mere hukommelse og lagerplads.

Udseende og konstruktion

Mi Note 10 er flot afrundet med en ramme af børstet aluminium. Både for- og bagside er dækket af Gorilla Glass 5, som har god ridsemodstand, men alligevel betyder, at man bør bruge et cover. Imponerende nok buer den store AMOLED-skærm rundt om kanterne, som Samsung introducerede det på Galaxy S6 Edge.

Telefonen virker velbygget og robust, men selv om den mangler SD-kortplads, er den desværre slet ikke vandtæt. I hvert fald har den ingen IP-certificering.

Skærm

Som nævnt er skærmen buet rundt om kanterne og har kun en minimal udstansning til selfie-kameraet. Det betyder, at skærmen dækker hele 88 procent af forsiden.

Med et AMOLED-panel får vi som sædvanlig et bundløst sortniveau og uendelig kontrast. Opløsningen er normal for årets topmodeller og tilstrækkelig høj til at gøre selv små detaljer skarpe. Hvis man vælger den rigtige farveindstilling, er farvegengivelsen god. Den maksimale lysstyrke er derimod ikke rigtig på niveau med de bedste af konkurrenterne, hvilket kan være et problem i sollys.

Annonce

Kameraer

Det er helt klart pga. kameraerne, at de fleste vil være interesseret i Mi Note 10. Opsætningen er da også imponerende. Til at begynde med har hovedkameraet Samsungs nye 108 megapixel HMX-sensor, som forventes at sidde i Galaxy S11. Det suppleres af to teleobjektiver, et med 2x zoom og et med 5x. Der er også en 13 mm ultravidvinkel samt et af de stadig mere populære makro-objektiver til ekstreme nærbilleder.

Macro Xiaomi Mi Note 10 64512
Så tæt på motivet er det yderst usædvanligt, at man kan komme med mobilkameraet. Foto: Jonas Ekelund

Hovedkameraet giver normalt “kun” 27 megapixel billeder ved at slå fire sensorpunkter sammen, hvilket giver mindre billedstøj end fuld opløsning. Detaljegengivelsen er fremragende, farvegengivelsen er fin, og billederne har et stort dynamisk omfang.

I fuld opløsning får man nærmest latterligt god detaljegengivelse, selv om spørgsmålet er, hvornår man har brug for det, medmindre man skal printe store plakater.

Makrokameraet er sjovt, og ultravidvinklen er usædvanlig god. Den korrigerer forvrængning godt og kan fokusere på relativt kort afstand sammenlignet med konkurrenterne.

2x teleobjektivet tager okay billeder uden at skille sig ud. 5x teleobjektivet er derimod lidt mærkeligt. Det er nemlig ikke 5x optisk zoom, men en 8 megapixel sensor, der beskæres til 5 megapixel og derefter opskaleres til 8 megapixel. Altså en slags digital zoom, hvilket er lidt snyd, at man ikke siger i klartekst. Når det er sagt, så er resultatet faktisk bedre, end man kunne forvente.

Hovedkameraet tager rigtig gode billeder i svagt lys; så gode, at man ofte kan springe den særlige natindstilling over. Den er nemlig meget langsom og mister lidt skarphed, selv om lyse partier gengives bedre. Det er ikke helt på niveau med Huawei P30 Pro, men Mi Note 10 koster også kun en brøkdel.

Med 2x-objektivet får man acceptable natbilleder, mens 5x-kameraet overraskende nok giver rigtig gode natbilleder. Faktisk bedre end de fleste konkurrenter med denne brændvidde.

Xiaomi Mi Note 10 cameras 64510
Fem kameraer, fra 108 megapixel over 5x tele til makro. Foto: Xiaomi

I brug

Xiaomi anvender deres egen brugerflade, MIUI 11, der tilfører en række smarte funktioner. Hvis man er vant til en stilren Android-brugerflade, tager det et stykke tid at vænne sig til alle forskellene.

Som mange nye smartphones har Mi Note 10 fingeraftrykslæseren indbygget i skærmen. Det tager usædvanlig lang tid at registrere sin finger, men det lønner sig, idet oplåsningen er både hurtig og præcis.

Lidt trist, at vi kun får en monohøjttaler i en så stor telefon, men i det mindste har den acceptabel lydkvalitet. Derimod er det rart, at Xiaomi har fået plads til en rigtig hovedtelefonudgang.

Xiaomi Mi Note 10 megapixel 64511
Nu kan man tale om højopløste billeder fra mobilen! Foto: Jonas Ekelund

Ydelse

Xiaomis navngivning af deres telefoner er lidt bagvendt, hvis man er vant til Samsung, hvor Note er den dyreste model. Mi Note 10 har faktisk en dårligere processor end Mi 9, nemlig mellemklassemodellen Snapdragon 730G mod topmodellen Snapdragon 855.

Af den grund yder Mi Note 10 sig ikke specielt godt sammenlignet med andre telefoner i prisklassen. Xiaomi har tydeligvis måtte gå på kompromis for at få så gode kameraer, uden at prisen eksploderede. Snapdragon 730G er dog gaming-optimeret med bedre grafikydelse end den almindelige Snapdragon 730. Det hjælper bare ikke, når konkurrenters topmodeller yder dobbelt så godt.

Mi Note 10 Geekbench 5 64513
Geekbench: Xiaomi kunne vel have sat en lidt hurtigere processor i?

Konklusion

Xiaomi fortsætter med at udfordre med avancerede telefoner til yderst attraktive priser. På Xiaomi Mi Note 10 er det kameraerne, der er glansnummeret. Det er den første mobil med et 108 megapixel kamera, og det holder faktisk meget høj kvalitet. Dertil kommer en vidvinkel, to teleobjektiver og en makro – i alt fem kameraer!

Telefonen er velbygget og har en rigtig flot skærm og et gedigent batteri. De eneste egentlige klagepunkter er, at ydelsen ikke er i top, og at den ikke er beskyttet mod vand. Hvis ydelse er vigtigt, kan man i stedet vælge OnePlus 7T, Huawei P30 eller Xiaomis egen Mi 9.

Karakter
Xiaomi Mi Note 10
Premium
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Læs videre med LB+

50%

Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 12 måneder!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

30% på LB+ Total i 6 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder

54,- / mnd
49,- / for 1 måned
75.60,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer

Apple iPad mini 7 har masser af kræfter, men savner innovation

Årets basis-iPhone haler ind på Pro-serien

Tilbage på toppen

Det perfekte kompromis?

Foldbar magi?

For sent og for dyrt

Endnu nemmere at holde øje med helbredet

Denne iPhone kan du godt springe over

Kronen på værket

En god mobil du kan beholde længe

Virker Pixel-magien også på det foldbare format?

Lækkert og sejt træningsur