Smarte ure med lukkede økosystemer er sjældent det mest interessante at læse om – endsige teste og skrive om. Men er du på udkig efter et smart-ur med tracking-funktion til en rimelig pris, bør du alligevel læse videre og stifte bekendtskab med Xiaomi Watch S3. Trods en lukket softwareplatform – altså ingen mulighed for at installere flere apps – byder uret på nogle særdeles positive egenskaber, der for mange bør opveje den lukkede fest. At uret samtidig er ganske nydeligt at se på, taler også til dets fordel. Er man ikke så pjattet med standardfarverne, kan man købe ekstra urkranse og remme, der bedre matcher den ønskede stil.
Men lad os først adressere det største minus. En lukket softwareplatform betyder, at du køber en færdig, men til gengæld også fintunet pakke. Nogle vil måske savne muligheden for ekstra apps, ligesom man også må give afkald på stemmeassistenter, men personligt kan jeg godt lide simpliciteten og ikke mindst batterilevetiden. Det kommer jeg tilbage til.
En smooth oplevelse
Styresystemet hedder HyperOS og er Xiaomis egen platform. Fordelen ved dette er, at de har fuld kontrol over alle detaljer og let kan sikre, at batteriet udnyttes optimalt, samt at alt kører glat. Og det gør det. Uret reagerer lynhurtigt, når man bladrer rundt i menuerne på den 1,43 tommer store OLED-skærm, som for øvrigt står skarpt og farverigt. I højre side af urkassen sidder desuden to knapper, som fører tilbage og til træningsapp’en i mit tilfælde. Parring med din telefon sker via Mi Fitness-appen, som findes til både iOS og Android. Herfra får du et overblik over de indsamlede data, og du kan aktivere og deaktivere forskellige funktioner samt downloade og installere nye urskivedesigns.
Mere tracker end smartur
Graver vi lidt dybere og kigger på indmaden, ses det tydeligt, at her mere er tale om en fitness-tracker end et traditionelt smart-ur. Uret har ikke ikke indbygget port til simkort, og vi må nøjes med en trådløs Bluetooth 5.2-forbindelse til omverdenen. Jovist, der er blevet plads til NFC, men jeg er flittig bruger af Apple Pay på min telefon og ønsker ikke at give Xiaomi mine kreditkortoplysninger. Som med lignende ure er der også blevet plads til en indbygget højttaler, men jeg kan ikke helt se formålet med den. Jeg brugte den da også kun en enkelt gang, da lydstyrken er meget lav og kvaliteten ikke særlig god.
Træningsmakker
Heldigvis betyder hardwaren ikke så meget, hvis softwaren spiller. Og det gør den i store træk på Xiaomi Watch S3, som kan registrere ikke mindre end 150 forskellige aktiviteter. Så hvad enten du løber, dyrker yoga eller, som jeg, styrketræner, kan uret holde styr på din puls og kalorieforbrug. Desværre kan det ikke automatisk registrere, når du starter og stopper en aktivitet, hvilket jeg savnede. Jeg husker ikke altid at starte timeren, inden jeg går i gang med min træning, hvorfor jeg missede nogle træningssessioner i starten af min testperiode. Det er en mindre detalje, men dog noget som både Apple og Google kan finde ud af.
Lang batteritid
Som indledningsvist nævnt er der nogle ulemper forbundet med et lukket økosystem. Men fordelene er bestemt også til at få øje på. Den mest nævneværdige er batterilevetiden, som Xiaomi oplyser til at være på hele 15 dage. I sidste ende afhænger dette dog af, hvor mange funktioner du slår til og fra, samt hvor meget du bruger uret. Jeg valgte at køre med standardindstillingerne, og her viste de 15 dage sig at holde fint stik. Jeg forbarmede mig først over uret, da vi var under de 10 procent efter 14 dages brug. Opladningen er ligeledes fremragende og klarer fra 0-100 procent på under tre kvarter.
Hvis man er i tvivl om, hvorfor så lang batterilevetid er en god ting, vil jeg sige følgende. Jeg er typen, der sover med mit ur på, da jeg aldrig rigtig tager det af og gerne vil have det til at overvåge min søvn. Jeg kan desuden godt lide, at jeg ikke behøver gå og bekymre mig om batteritilstanden på endnu en smart dims. Det er irriterende nok, at min telefon konstant skal lades op. Dette er nok også den primære årsag til, at jeg aldrig rigtig har gået fast med et smart-ur, da jeg simpelthen blev for træt af daglige opladninger.
Konklusion
Xiaomi Watch S3 har trods sin lave pris meget at byde på, hvor især den lange batterilevetid bør fremhæves. Det er immervæk skønt ikke at skulle tænke på flere ugentlige, hvis ikke daglige, opladninger. Hvad softwaren angår, bør de fleste også være tilfredse. Den indbyggede skærm er farverig, skarp og reagerer hurtigt. Bliver savnet efter yderligere apps, stemmeassistenter og en dataforbindelse for stort, skal der flere penge op af lommen, ligesom opladeren altid bør være ved hånden. Om man foretrækker det ene fremfor det andet er naturligvis en smagssag. Personligt er jeg kæmpe fan af lang batterilevetid og kan fint leve med færre funktioner.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer