TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

: Google Nexus 6

Googles nye flagskib

Motorola viser Android Lollipop frem i en superhurtig mobil med stor skærm.

Af / 16/02/2015 - 15:40
Google Nexus 6

Home mener

  • Velbygget, flot og vandtæt med en ydelse, der imponerer. Stor og knivskarp skærm. Fremadrettede, kraftige stereohøjttalere. Praktisk trådløs opladning.
  • Skærmen er lyssvag og trækker for meget strøm. Kameraet klarer sig dårligt i svagt lys. Man kan ikke skifte batteri, og man kan ikke bruge hukommelseskort.

Sammen med nye versioner af Android udsender Google altid en flagskibstelefon under navnet Nexus. Den skal fremvise alle de nye funktioner i operativsystemet og har alle de nyeste funktioner. Et ægte flagskib, altså. Tidligere er HTC, Samsung og LG blevet betroet at lave den, men i år er det det tidligere Google-ejede Motorola, der står bag Nexus 6.

Udseende og konstruktion
På grund af den enorme skærm er det ikke nogen lille mobil, men afgjort en phablet; størrelsesmæssigt er den på niveau med LG’s G Flex. På papiret ser den ud til at være meget tyk, men det er målt i midten. Ud mod kanterne er den meget tyndere og føles derfor ikke klodset i hånden. Sammenlignet med standard-smartphones er den tung, men i forhold til andre kæmper som Galaxy Note 4 er den helt normal.

Nexus-6-Blue-Back-web-460x847
Nexus 6 fås i hvid eller mørkeblå, hvilket er lidt sjovere end den sædvanlige sorte farve. Bagsiden er af mat, glidebehandlet plast og prydes af et Motorola-logo og et enormt Nexus-logo i relief. Alle vil kunne se, hvilken smartphone du har! Byggekvaliteten er rigtig god med et gedigent metalchassis, der ikke bøjer det mindste. Den er også “vandafvisende”, selv om det ikke er certificeret. Desværre betyder det, at man ikke kan komme til batteriet.

Skærm
Ligesom på LG G Flex får vi en skærm på hele 6 tommer, men med samme vanvittige QHD-opløsning som på LG G3. Det giver en pixeltæthed på 493 ppi, hvilket betyder fantastisk skarphed trods den store skærmstørrelse. Takket være AMOLED-skærmen får vi imponerende kraftige farver og en fremragende betragtningsvinkel, men stadig med god sort. Desværre er lysstyrken ikke på niveau med konkurrenterne, og skærmen kan være svær at læse i sollys. Virkelig ærgerligt på en ellers imponerende skærm.

Nexus-6-Blue-Angle-R-web

Annonce

Kamera
Kameraet i den forrige Nexus var ikke noget at råbe hurra for, men det er væsentlig forbedret i Nexus 6. Noget overraskende har Motorola fået hjælp af Sony, der står for sensoren med EXMOS RS-teknologi. Den er dog mindre end i Xperia Z3. Det har også optisk billedstabilisering for at mindske uskarphed ved lange eksponeringer. Usædvanligt nok er der desuden en ringblitz, som kan blødgøre de skarpe skygger, man ellers får fra mobilkameraer.

n6-camera-1200-460x396
Lollipops kamera-app er ganske vist ikke lige så avanceret som nogle af mobilproducenternes egne, men er dog blevet bedre. Under gode lysforhold gør automatikken et godt stykke arbejde med at finde fokus og hvidbalance, men den kan have problemer med eksponeringen i vanskelige situationer. Derimod er billeder i dårligt lys mere eller mindre ubrugelige trods den lysstærke optik. Selv om de ikke lyses specielt op, har de kraftig monokrom farvestøj.

Pænt resultat under gode lysforhold.
Pænt resultat under gode lysforhold.
Men meget mørkt og støjende i dårligt lys.
Men meget mørkt og støjende i dårligt lys.

Lyd
Som ventet har telefonen ingen ekstraordinære lydkredsløb, men anvender standardkredsløb. Dermed er lyden fra høretelefonerne ikke noget, vi behøver at bruge særlig meget plads på. Med gode hovedtelefoner lyder det, som man kunne forvente. Derimod kan vi godt lide, at Nexus 6 er udstyret med dobbelte fremadrettede højttalere ligesom HTC One. Det er praktisk, hvis man ikke vil bruge hovedtelefoner, og de lyder overraskende godt og kan spille højt uden at skurre.

I brug
Da mobiltelefonen er lavet for at vise Lollipop frem, så er det i bund og grund, hvor tilfreds man er med det nye operativsystem, der afgør, hvor godt man kan lide betjeningen. Alt føles renere og mere trimmet, både hvad angår udseende, og hvordan man får adgang til funktionerne (læs mere om vores indtryk af Lollipop i testen af Googles tablet Nexus 9). Og fordi det er en ren Android-installation, slipper man for unødvendige apps, der optager plads og sløver telefonen.

N6-purchaseflow-1600.0-460x265

Ydelse
Ligesom Samsung Galaxy Note 4 er Nexus 6 udstyret med den nyeste hardware, hvilket vil sige en 2,7 GHz Snapdragon 805 quad-core processor samt en generøs hukommelse på 3 gigabyte. Dermed præsterer den også til topresultater. En Geekbench score på 1.035 i single-core tangerer rekorden, og 3.304 i multi-core er faktisk ny rekord.

geekbench-nexus-6-460x509

 

En Browsermark-score på 1.454 er ikke lige så imponerende, men spilydelsen er glimrende. Trods et velvoksent batteri trækker den store skærm så meget strøm, at man nødt til at oplade den oftere, end man kunne ønske. Det kan dog ske trådløst via QI-standarden.

basemark-os-ii-nexus-6-460x669

Konklusion
Nexus-telefonerne plejer at imponere med den nyeste hardware og software, og Nexus 6 er ingen undtagelse. Den er en opvisning i gennemtænkt design og brugerflade med en ydelse, der giver baghjul til de fleste af konkurrenterne. Men den er ikke perfekt. Den store, superskarpe skærm har ganske vist god billedkvalitet, men er for lyssvag og dræner batteriet hurtigt. Og kameraet er ikke på niveau med konkurrenternes. Desuden er prisen usædvanlig høj.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Årets basis-iPhone haler ind på Pro-serien

Tilbage på toppen

Det perfekte kompromis?

Foldbar magi?

For sent og for dyrt

Endnu nemmere at holde øje med helbredet

Denne iPhone kan du godt springe over

Kronen på værket

En god mobil du kan beholde længe

Virker Pixel-magien også på det foldbare format?

Lækkert og sejt træningsur

Flere forbedringer i samme pakke