annonce
annonce
annonce
Tilbud: Fuld digital adgang til Lyd & Billede i 4 uger for 0 ,- Prøv Lyd & Billede
TEST:

Otte trådløse støjreducerende hovedtelefoner

annonce

Fri for larm og ledningsrod

De bedste hovedtelefoner på farten er dem, der ikke kræver ledning, og som lukker forstyrrende støj ude.

Det er længe siden, hovedtelefoner bare var hovedtelefoner. I dag er der masser af valgmuligheder, hvad angår form og farve, størrelse og indretning, og om de skal sidde i, rundt om eller på ørerne. Desuden er der funktioner som trådløs tilslutning for at slippe for sammenfiltrede ledninger og støjreduktion, der er som sendt fra oven, når man er ude at rejse, og der er meget larm omkring én.

Nu, hvor det er ved at blive almindeligt med en kombination af disse ting, er det så på tide med en sammenlignende test.

Trådløse hovedtelefoner bruger Bluetooth for at få forbindelse til din telefon, tablet eller computer. Bluetooth fungerer godt til at koble en lydkilde og en afspiller på kort afstand, hvilket gør det til en perfekt erstatning for ledninger.

Ulempen er, at båndbredden ikke er den bedste, hvorfor lyden normalt må komprimeres på en eller anden måde. Det giver dårligere lydkvalitet end med ledning. Fordelene er, at det er meget praktisk, og at mobiltelefonen kobles med hovedtelefonerne, så man kan detailstyre lyden med en app.

Støjreduktion – eller noise cancellation, som det mere præcist hedder på engelsk – betyder, at hovedtelefonerne dæmper støj. Enten mekanisk eller, som her, elektronisk med såkaldt Active Noise Cancellation. Mikrofoner i ørekopperne registrerer forstyrrende lyde og sender dem til en signalprocessor. Den skaber så en omvendt lydbølge og afspiller den i hovedtelefonerne. Summen af de to modsatrettede lydbølger er en slukket lydbølge, som resulterer i stilhed.

Eller næsten, i hvert fald. Der vil nemlig uundgåeligt opstå en tidsforskydning, når elektronikken skal nå at skabe modlyden. Jo hurtigere den udefrakommende lyd er, jo dårligere fungerer støjreduktionen. Det er grunden til, at hovedtelefoner er så gode til at “slukke” kedelige, monotone og konstante lyde som flymotorer, mens de har det sværere med skarpe smæld, højfrekvent støj og skiftende lyd såsom folk, der taler.

Den bedste kombination er derfor hovedtelefoner, der både dæmper lyden mekanisk og elektronisk.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Trådløst på flyet?

Der, hvor vi først og fremmest anbefaler støjreducerende hovedtelefoner, er på langdistanceflyvninger. Dels fordi brummen fra motorerne er meget trættende i længen. Og dels fordi det ellers er det rene mord på hørelsen at lytte til underholdningssystemet.

Man er nødt til at skrue lydstyrken op til tordnende niveauer, hvis man vil overdøve al anden støj. Og hvis man vil blunde lidt, er det en gave fra oven, at man bare kan lukke omgivelsernes lyd ude med et knaptryk.

Men spørgsmålet er, om det så rent faktisk er en fordel at have trådløse hovedtelefoner. Ganske vist er det altid rart at slippe for en ledning, men netop på flyet er den faktisk ikke særlig meget i vejen. Og det store problem er, om flyselskabet overhovedet tillader, at man bruger dem.

Vi har tjekket flere flyselskabers retningslinjer, og de varierer meget. De fleste henviser bare til reglen “ingen sendere og modtagere”. Men de flyselskaber, der tilbyder Wi-Fi om bord, har jo skippet den regel. Tjek, før du skal rejse, og tag ledningen med for en sikkerheds skyld.

 

Testkriterier

Vi har tidligere testet henholdsvis trådløse og støjreducerende hovedtelefoner, men i år er det første gang, der er nok modeller til, at vi kan kræve begge dele. Testen er en blanding af nye og ældre modeller, som tidligere har været med i den ene eller den anden kategori. Formålet er, at du skal få et godt overblik over udbuddet.

Hovedtelefonerne er blevet testet i støjende omgivelser som f.eks. tog, men også derhjemme i fred og ro. Desuden har vi taget mere hensyn til bærekomforten end normalt, da denne kategori jo er beregnet til at blive brugt i længere tid ad gangen. Den samlede karakter er ikke et gennemsnit, idet prisen også er taget i betragtning.

LÆS OGSÅ: https://lydogbillede.dk/test/hovedtelefoner/de-bedste-traadloese-propper/

LÆS OGSÅ: https://lydogbillede.dk/test/hovedtelefoner/10-traadloese-hovedtelefoner/

 • Vi tester
 • Beats Studio Wireless                               2.800 kroner
 • Bang & Olufsen BeoPlay H8                    3.700 kroner
 • Denon AH-GC20                                      2.200 kroner
 • JBL Everest Elite 700                               2.000 kroner
 • Plantronics BackBeat PRO                       1.900 kroner
 • Samsung Level On Wireless                      2.200 kroner
 • Sennheiser Momentum On-Ear Wireless   2.700 kroner
 • Sony MDR-ZX770BN                              1.300 kroner

Pris: kr
Bedste pris på Otte trådløse støjreducerende hovedtelefoner
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
Produkter i testen
Samsung Level On Wireless
Smarte og vellydende
Samsung er ikke ligefrem kendt for hi-fi hovedtelefoner, men med deres Level-serie sigter de faktisk efter premiumsegmentet. Og det afspejler sig i designet, der er sofistikeret snarere end cool, selv om de er på kanten af at se kedelige ud. I hvert fald de hvide og de sorte, mens de røde og de blå er sjovere at kigge på. [caption id="attachment_61373" align="alignleft" width="396"] (Foto: Producent)[/caption] Alting er i plast, hvilket er overraskende i denne prisklasse, men det er i det mindste af god kvalitet. De har hængsler, så de kan foldes sammen, men kan ikke gøres flade og fylder altså…...
Sony MDR-ZX770BN
Kompliceret kedsommelighed
Disse hovedtelefoner fra Sony vinder ingen priser for deres design, der virker meget business-agtigt og lidt trist. De virker heller ikke særlig eksklusive med meget plastic og synlige skruer. Funktionelt design, kan man måske kalde det. [caption id="attachment_61378" align="alignleft" width="460"] (Foto: Producent)[/caption] Holdbarheden på lang sigt forekommer lidt tvivlsom, så man skal nok passe godt på dem. Men desværre medfølger der kun en stofpose, så de er ikke beskyttet ved transport. Desuden kan de ikke foldes sammen, så de fylder en del i tasken. Fås enten helt sorte eller med blå detaljer. Der er ganske mange knapper, men de vigtigste…...
Denon AH-GC20
Solide og kraftfulde
Denons hovedtelefoner har en tendens til at klare sig godt i vores tests, og nu er det tid til at se, hvordan de håndterer denne udfordring. Som forventet er byggekvaliteten god, og den kraftige aluminiumbøjle virker pålidelig. De oplades med standard-USB, og batterilevetiden er rigtig god. Når de løber tør, kan man lytte videre med ledning. [caption id="attachment_61382" align="alignleft" width="460"] (Foto: Producent)[/caption] Et relativt fleksibelt rejse-etui medfølger, og hovedtelefonerne kan både lægges flade og foldes sammen. Man får også en flyadapter og en 6,3 mm adapter, så man kan koble dem til forstærkeren derhjemme. Takket være de store ørekopper bliver…...
JBL Everest Elite 700
Stilfuld tilpasning
JBL’s nye Everest-serie er trådløse hovedtelefoner i forskellige formater, og Elite 700 er topmodellen, som også har støjreduktion. Vi kan bestemt ikke klage over designet, som har rene linjer og virkelig får dem til at se dyre ud. [caption id="attachment_61357" align="alignleft" width="460"] (Foto: Producent)[/caption] Bøjlen kan tåle at bøjes og vrides, og hovedtelefonerne virker i det hele taget velbyggede. De kan foldes, men ikke lægges flade, hvilket betyder, at de fylder en del i deres bløde rejse-etui. Som de fleste andre oplades Elite 700 med et standard USB-stik, og hverken oplader eller andet tilbehør medfølger. Ørekopperne er ganske store og…...
Bang & Olufsen BeoPlay H8
Stilhed på første klasse
Da Bang & Olufsen udsendte deres første støjreducerende hovedtelefoner for et år siden, testede vi dem med et godt resultat. Men nu er det blevet tid til at sammenligne dem med resten af feltet. Hvad angår byggekvalitet og materiale, er BeoPlay H8 i en klasse for sig. Ørekopper og hovedbøjle er i børstet aluminium med okselæder på bøjlen og lammeskindslæder på kopperne. De oplades med et standard USB-kabel, og batterilevetiden er god, især hvis man bruger ledning. De kan lægges flade, men fylder stadig en del i tasken. [caption id="attachment_61354" align="alignleft" width="244"] (Foto: Producent)[/caption] Takket være den lave vægt, Memory…...
Sennheiser Momentum On-Ear Wireless
Kompakte og trendy
Sennheisers Momentum-serie har været en stor succes, og de kablede On-Ear fik gode karakterer i vores test. Denne gang er det tid til at se på deres trådløse søskende, der også har fået støjreduktion. [caption id="attachment_61376" align="alignleft" width="460"] (Foto: Producent)[/caption] Ved første øjekast ligner de meget med deres læderklædte metalbøjle og flotte farvede ørekopper. Men den trådløse model kan også foldes sammen, hvilket gør dem nemmere at tage med. Det praktiske rejse-etui er derfor relativt lille, men rummer alligevel både ledninger og flyadapter. Bøjlen er ganske hård, og selv om puderne er godt polstret, kommer vi ikke uden om, at…...
Plantronics BackBeat PRO
Klodsede, men mange funktioner
BackBeat PRO vinder nok ikke nogen designpriser. Det er nogle temmelig store hovedtelefoner i sort plast med masser af knapper af den ene og den anden slags. De virker ikke skrøbelige, men heller ikke særlig luksuriøse med alt det plast. [caption id="attachment_61363" align="alignleft" width="460"] BackBeat PRO Pouch[/caption] Det indbyggede batteri oplades med et standard USB-kabel, og batterilevetiden er middel. Hvis det løber tør, kan man lytte videre med ledning uden støjreduktion. Fordi de kun kan gøres flade, men ikke foldes sammen, optager de og den store transportpose, der medfølger, meget plads. Selv om BackBeat PRO sidder rundt om ørerne og…...
Beats Studio Wireless
Bastunge og seje
Vi har tidligere testet Beats Studio i den kablede version, med et godt resultat. Ligesom disse er Wireless en mere moderne variant af producentens tidligere hovedtelefoner med blødere og renere linjer og bedre byggekvalitet, og de sidder tættere om hovedet. Bøjlen er meget solid og kan tåle at blive bøjet og vredet. [caption id="attachment_61350" align="alignleft" width="460"] (Foto: Producent)[/caption] Der medfølger en oplader, men man kan også bruge andre USB-opladere. Desværre skal batteriet være opladet, for at man overhovedet kan lytte; det er ikke muligt at bruge ledning i nødstilfælde. I sammenfoldet stand fylder de ikke meget i bagagen. Med Memory…...
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Læs også

  Libratone Track Air+

  Libratone Track Air+

  Libratone Track Air+ sender dig direkte i stillekupeen eller forrest i flyet på Business Class, uanset hvor du i virkeligheden befinder dig.

  Tilføj som favorit
  Trådløse high-end-hørepropper fra Sennheiser

  Trådløse high-end-hørepropper fra Sennheiser

  Sennheiser IE 80S BT er trådløse hørepropper til dem, der kun vil have det bedste.Tilføj som favorit
  Bose Noise Cancelling Headphones 700

  Bose Noise Cancelling Headphones 700

  Med NC 700 har Bose denne gang gjort deres aller, aller… næstbedste.

  Tilføj som favorit
  Ollo Audio HPS S4

  Ollo Audio HPS S4

  Slovenske Ollo har lavet et sæt rustikke hovedtelefoner, der gør sig lige godt i lydstudiet og herreværelset.

  Tilføj som favorit
  RHA T20 Wireless

  RHA T20 Wireless

  RHA har klippet kablerne på deres bedste hørepropper. Resultatet er opsigtsvækkende godt.

  Tilføj som favorit
  RHA MA650i Lightning

  RHA MA650i Lightning

  De bedste hørepropper til iPhone er et røverkøb.

  Tilføj som favorit
  Sony WF-1000XM3

  Sony WF-1000XM3

  Sony nye ANC-propper får de fleste af kvaliteterne fra de fuldvoksne støjdæmpende hovedtelefoner med ned i det kabelfrie miniformat.

  Tilføj som favorit
  annonce
  Luk menu