annonce

Panasonic TX-L55WT50

Panasonics topmodel

For dig, der er vant til plasmaskærme, men nu vil prøve noget nyt, er Panasonics topmodel blandt LED-tv’er et godt alternativ med fejende flot billedkvalitet.

annonce

WT50 er Panasonics decideret bedste LED-tv og kan prale af flot design, solid byggekvalitet og ikke mindst en billedkvalitet, som får tænderne til at løbe i vand! Udstyrslisten står der også respekt om. Foruden de almindelige indgange har dette smart-tv indbygget Viera Connect – Panasonics egen web tv-portal med smarte tjenester, som i dette tilfælde går ekstra hurtigt takket være en ekstra kraftig indbygget processor af typen dual-core. Det er også klar til 3D og kommer med Panasonics nye, superlette aktive 3D-briller med Bluetooth-teknologi. Hvis alt dette bliver for meget at fordøje, kan vi berolige med, at Panasonic også har gjort skærmen legende let at bruge.

LED-satsning fra Panasonic
Panasonic har, så længe vi kan huske, været forbundet med plasmaskærme, og for de af os, som er ekstra optaget af billedkvalitet, er det fortsat dem, der står vores hjerter nærmest. Alligevel skal det ikke stikkes under stolen, at en moderne LED-skærm er mere effektiv på flere punkter: Lavere strømforbrug, nul støj og rigelig lysstyrke er de største fortrin frem for plasma.

Plasmas trumfkort har traditionelt været billedkvalitet. Men også her kryber LED-skærmene stadig nærmere. Det har Panasonic nok været klar over, for efter at have været anonyme med deres LCD-skærme satser de nu kraftigt på LED ved siden af plasmaskærmene. Vi skal nok ikke blive overrasket, hvis vi får eksempler på OLED-baserede skærme at se fra japanerne allerede til næste år.

WT50
Årets topmodel, WT50, må nøjes med et mere almindeligt LED LCD-baseret billedpanel, men det er til gengæld et af de bedste i klassen: Et såkaldt IPS-panel (In-Plane Switching), som lover god betragtningsvinkel og farvegengivelse.

På ydersiden er Panasonic gået efter en meget slank indpakning, med en helt tynd ramme omkring skærmen fremhævet af en forkromet kant helt yderst. WT50 står også på en buet fod kontra den almindelige firkantede hos DT50. Designet virker inspireret af Samsung, men byggekvaliteten ligger et hak over efter vores mening. Hvor Samsung gør udstrakt brug af plast dér, hvor øjet ikke altid ser, bruger Panasonic stadig et skrog i metal og solide stålbeslag til foden. Om det er for at modstå japanske jordskælv, ved vi ikke, men det giver i hvert fald et mere solidt indtryk end Samsungs topmodel 55ES8005 for de af os, som interesserer sig for det.

Brugervenlighed
I modsætning til den koreanske konkurrent kan Panasonic-skærmen ikke styres med stemmen eller hænderne. Derimod kan den fjernbetjenes via smartphone med deres Viera Remote app til iPhone. Herudover har Panasonic finpudset deres allerede enkle, overskuelige og velfungerende menusystem. Menuerne har fået en lille ansigtsløftning, og det mærkes, at tv’et reagerer vældig hurtigt på kommandoer, når vi trykker os rundt med fjernbetjeningen. Som for øvrigt er ny i år, med tydeligt markerede taster og god ergonomi.

Foruden den almindelige fjernbetjening følger der en ekstra, trykfølsom fjernbetjening med, specialdesignet til de mange smart-tjenester, som skærmen byder på, når du kobler den til internettet. Du kan f.eks. bruge den til at styre cursoren rundt på websiden i Panasonics HTML5-baserede browser.

annonce

Billedkvalitet
Panasonics plasmaer er kendt for deres meget nuancerede og naturlige farvegengivelse. Dette er en kendt fordel ved plasmateknikken, som har bedre mulighed for at kontrollere farveintensiteten end en typisk LED-skærm. Alligevel må vi indrømme, at Panasonic er kommet et godt stykke ad vejen mod plasmareferencen med 55WT50.

annonce

Vi sætter Fast & Furious 5 på, en fartfyldt actionfilm med høj glamourfaktor, prangende biler og solbrændte skuespillere. Sådan en typisk Hollywood-film kan se forfærdeligt kunstig ud, hvis skærmen lægger mere farve på, end der allerede er. På den anden side ser den ganske heftigt ud på en opsætning, som fungerer, og det gør den virkelig i dette tilfælde: Billedet fra 55WT50 adskiller sig markant fra mange af konkurrenterne på markedet, ved at filmen ser påfaldende behageligt og naturligt ud, lige fra vi sætter den på. 55WT50 har fuld kontrol over farverne og gengiver filmens mange fartfyldte scener med imponerende skarpe detaljer, uden at overdrive nogen steder. Det er en egenskab, vi genkender fra Panasonics plasmaserier, og det kan virke, som om billedingeniørerne har skudt sig ind på det samme ideal her.

Panasonics bevægelseskompensering må også siges at fungere godt på denne skærm. Selv når Vin Diesel og The Rock brager sammen i det, der måske er filmhistoriens mest testosteronfyldte slagsmål, beholder den god fokus på billedet, uden rystelser eller ujævnheder. Sædvanligvis foretrækker vi at slå alt, hvad der hedder interpolering og bevægelseskompensering, fra, når vi ser film, men i Panasonics tilfælde foretrak vi faktisk at beholde det på i nogle tilfælde. Undtagelsen er, når man skal spille tv-spil: Da lønner det sig at slukke for funktionen for at holde forsinkelsen af billedsignalet (input lag) så lav som muligt.

Godt sortniveau
Panasonic WT50 kan – som de fleste LED-skærme – byde på en fabelagtig lysstyrke, som giver rigeligt med kontrast og “smæk” i billedet, selv når man ser tv i dagtimerne i lyse omgivelser. Samtidig har den det, vi vil betegne som et “overbevisende” sortniveau. Billedet kan være fuldstændig kulsort, når det kræves – ganske vist ikke helt på niveau med Panasonic 55VT50, men tæt på.

annonce

Vi kunne heller ikke se nogen tendenser til lyspletter på skærmen som følge af ujævnt baglys; derimod kunne vi skimte lidt strølys fra kantbelysningen nede i hjørnet af skærmen, når vi så spillefilm i biografformat med sorte striber oppe og nede. Totalt set oplevede vi ikke dette som noget stort problem, men det er værd at bide mærke i for dem, som udelukkende skal bruge tv’et til at se film på.

Avancerede indstillinger
Foruden de sædvanlige Standard- og Film-modi har Panasonic gjort det muligt at lave mere avancerede billedindstillinger i såkaldt Professionel modus. Her kan man ved hjælp af det rette måleudstyr finindstille farverne endnu bedre. 55WT50 har imidlertid ikke lige så mange justeringsparametre som sine plasmabrødre.

Lydkvalitet
På en topmodel forventes det, at producenten har gjort sig ekstra umage med lyden også, og det stemmer fint i dette tilfælde. 55WT50 har en mærkbart klarere og mere fyldig lyd end sin lillebror i DT50-serien og klarer sig rigtig godt i forhold til andre producenters topmodeller. Specielt dialogen i underholdningsprogrammer og nyheder fremstår klart og tydeligt. Men til mere omfattende film- og musikprogrammer bliver det som sædvanlig lidt anstrengende at høre på i længden.

Konklusion
Panasonics topmodel blandt LED-skærme, 55WT50, er bestemt en af de bedre LED-skærme på markedet netop nu. Det, den mangler af fancy kontrolmuligheder, vinder den ind igen gennem overbevisende billedkvalitet og byggekvalitet. Du betaler imidlertid en ganske høj pris for denne LED-topmodel, og en af de argeste konkurrenter er faktisk Panasonic selv: Til denne pris kan du nemlig også købe plasma-topmodellen 55VT50!

Bedste pris på Panasonic TX-L55WT50
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • 55" 3D LED LCD, 1920 x 1080
 • 4 HDMI, 2 USB
 • MPEG4-modtager
 • Smart Viera internetportal
Pris: 22950 kr
Plus Rigtig god farvegengivelse og kontrast Knivskarpt og detaljeret billede Glatte bevægelser
Minus Noget strølys i kanterne Mangler THX-modus

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  annonce

  Læs også

  LG 55UK6100

  LG 55UK6100

  Denne budgetmodel fra LG har ikke den vildeste kontrast, men kan prale af en rekordlav forsinkelse til spilfanatikerne.
  Bang & Olufsen BeoVision Eclipse 55

  Bang & Olufsen BeoVision Eclipse 55

  Bang & Olufsens seneste tv-kreation, BeoVision Eclipse, er et af de bedste fjernsyn, du kan købe for penge lige nu.
  Samsung QE55Q7F

  Samsung QE55Q7F

  Samsungs billigste high-end-model byder på flot brugervenlighed og farvestrålende billedkvalitet i en lækker indpakning.
  TV’er til jul – test af seks 55” 4K-tv’er med HDR til omkring 10.000 kroner

  TV’er til jul – test af seks 55” 4K-tv’er med HDR til omkring 10.000 kroner

  Disse seks topspækkede tv’er kan nok ikke være under juletræet, men de vil garanteret blive godt modtaget af hele familien. Kan du vente helt til juleaften?
  Philips 55POS9002

  Philips 55POS9002

  Philips har taget OLED og krydret det med deres eget Ambilight omgivelseslys. Resultatet er et tv, der giver billedoplevelser ud over det sædvanlige.
  LG OLED55B7V

  LG OLED55B7V

  LG’s prisgunstige OLED55B7V er et af de bedste tv-køb, du kan gøre lige nu.
  TCL U55C7006

  TCL U55C7006

  TCL’s nye 55C7006 frister med Android TV, 4K-opløsning og HDR til en overraskende lav pris. Aner vi et kinesisk comeback?
  Loewe Bild 7 55

  Loewe Bild 7 55

  Hvor meget luksus-OLED får man for 43.000 kroner, og er det smart nok?