Philips er kendt for deres ekstravagante tv’er med farvelys, som bader væggen i alle regnbuens farver og skifter i takt med handlingen på skærmen. Vi taler selvfølgelig om Ambilight, der har været deres patenterede specialitet i årevis.
Philips tilbyder teknologien på en lang række modeller, fra flagskibene med OLED-panel og ned til ganske overkommelige varianter. Den model, vi tester her – 55PUS6503 – må dog klare sig uden den slags kuriositeter. Her taler vi om en forholdsvis minimalt udstyret model, der til gengæld leverer gangbar billedkvalitet.
Philips-skærmen er langtfra nogen “showstopper”, hvad angår design. Byggekvaliteten er enkel og rimelig, omtrent som man kan forvente i denne prisklasse. Selve chassiset er i sort plast med en relativt tyk ramme rundt om skærmen.
Tv’et er heldigvis let at sætte op. Fødderne er nemme at montere og står med ca. 60 cm’s afstand på tv-møblet.
Brugervenlighed og funktioner
Philips anvender i dag et Android-baseret operativsystem på de fleste af deres modeller. Her er de imidlertid gået en anden vej: 55PUS6503 benytter nemlig et Linux-baseret system kaldet SAPHI, som er resultatet af et samarbejde mellem Philips og Smart TV Alliance.
Dette egenudviklede system har uden tvivl en lidt mere simpel opbygning end Android, for ikke at nævne LG’s og Samsungs proprietære systemer. Når det er sagt, så er tv’et ret nemt i brug.
Førstegangsopsætningen går relativt gnidningsløst, efter at man har downloadet de seneste opdateringer. Systemet har et begrænset udvalg af apps, men de vigtigste – såsom YouTube, Netflix og Viaplay – ligger klar. Tv’et reagerer hurtigt på kommandoer fra fjernbetjeningen og tager os nemt til de vigtigste funktioner.
Fjernbetjeningen er også ganske simpel, men har hurtigknapper til de vigtigste funktioner, inklusive en genvej til Netflix. Philips giver adgang til en række tilpasningsmuligheder, deriblandt en separat spiltilstand, hvor vi målte forsinkelsen til kun 16,4 millisekunder, hvilket burde være nok for selv konkurrence-mindede gamere.
Billedkvalitet
55 tommers udgaven af PUS6503 anvender et LCD-panel af typen IPS (In-Plane Switching), som er kendt for at give en bred betragtningsvinkel uden stor forskel på farverne i forhold til, hvor man sidder.
Det oplevede vi også i praksis: Skærmen er lysstærk og farverne koncise, uanset om vi sidder lige foran den eller godt ude til siden. Det er værd at tage med, hvis man har en stor stue med mange siddepladser (og ikke har råd til et OLED-tv!).
Philips har også rigtig god skarphed: Der er ingen tvivl om, at vi har med en vaskeægte 4K-skærm at gøre. PUS6503 får virkelig detaljerne frem i en 4K-serie som Breaking Bad og bringer os så tæt på personerne, at vi kan spotte mindre flatterende detaljer i deres hud!
PUS6503 må klare sig uden Philips’ heftige P5-processor. Her er det i stedet den noget enklere Pixel Precise Ultra HD Engine, der håndterer billedprocesseringen. Ikke desto mindre oplevede vi, at tv’et har god støjreduktion med meget lidt grums eller komprimeringsartefakter at se.
Der, hvor 6503 kommer lidt til kort i forhold til dyrere Philips-skærme, såvel som nogle af konkurrenterne, er på bevægelser. Mens vi er vant til at se glatte og sømløse bevægelser fra Philips, har PUS6503 en mere staccato-agtig billedgengivelse, der er præget af rykken og hakken, når kameraet panorerer hurtigt.
På den positive side har Philips-skærmen god kontrast. PUS6503 understøtter HDR-videoformatet og skifter automatisk til den rigtige tilstand, når vi ser Netflix-serier med HDR. Den kontrastrige Star Trek: Discovery ser imponerende ud med stor spændvidde fra mørkt til lyst.
Som de fleste LCD-skærme har PUS6503 visse udfordringer med HDR: For at få brugbar lysstyrke må panellysstyrken/bagbelysningen knaldes op på maksimum, og det medfører, at det, der normalt skal være sort, fremstår temmelig gråt! Her havde Ambilight-lyset afgjort hjulpet på oplevelsen af farver og kontrast, tænker vi.
Alt i alt leverer 55PUS6503 klart godkendt billedkvalitet, men det er så også det.
Lydkvalitet
Philips 55PUS6503 har et relativt standard lydsystem: Stereo fuldtonehøjttalere monteret på undersiden og 2 x 10 watt udgangseffekt. Den lyd, der kommer ud, er temmelig tynd, uden særlig meget knald på bastonerne. Musik og film lyder tamt, men stemmegengivelsen er fin, og tv’et kan spille højt og klart uden for meget forvrængning.
De, der vil have mere fyldig lyd, gør klogt i at overveje en separat soundbar med subwoofer.
Konklusion
Her får du et brugbart budget-tv fra Philips, som desværre mangler lidt af “Philips-identiteten”. Det farverige Ambilight-lys mangler, og det samme gør de superglatte bevægelser, vi kender fra dyrere Philips-modeller. Skarphed, farver og kontrast ser fint ud, men PUS6503 mangler det “lille ekstra” for at skille sig markant ud i prisklassen.
Læs videre med LB+
Nytårstilbud 2025 - 50% Rabat!
50% På LB+ Total i 12 måneder!
Prøv LB+ Total i 1 måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr
30% på LB+ Total i 6 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 6 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer