TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

TEST: Samsung Galaxy Buds Live

Når funktionerne er vigtigere end oplevelsen

Galaxy Buds Live er proppet med funktioner, men holder ikke, hvad de lover.

Af / 10/12/2020 - 12:35
Samsung Galaxy Buds Live

Lyd & Billede mener

  • Glimrende som headset. Trådløs opladning af etuiet.
  • Overfølsom touch-funktion. Stemmestyring med Bixby. Lyd lækker både ind og ud. Ikke særlig støjreducerende. Svag basgengivelse.

Samsung har gjort mange forsøg udi hørepropper gennem årene, med varierende succes. Indtil sidste års Galaxy Buds, der ramte rigtigt på de fleste punkter. De var lette og behagelige, og havde god batterilevetid og smart betjening.

Da vi hørte om en ny model med støjreduktion, så vi et par Galaxy Buds for os med endnu mere avanceret teknologi. De kunne måske blive AirPods Pro-dræbere til Android-verdenen?

Samsung galaxy buds live mysticblack dynamic combination scaled 1
Lade-etuiet er lille, men det er let at lade hørepropperne op. (Foto: L&B)

Konstruktion og udseende

Det, vi i stedet har fået, er hørepropper, der af en eller anden grund er redesignet fra bunden. De er det, man kalder øresnegle, så de har ikke silikonedutter, som man skal trykke ind i øregangene, men sidder overfladisk i det ydre øre. Der findes dem, som synes, at det er ubehageligt med propper, så de kan være et alternativ for dem.

Den bønneformede snegl skal derfor mingeleres på plads i øret og forhåbentlig ikke falde ud. I modsætning til Apple AirPods, der ikke har noget til at hjælpe dem med at blive siddende, har Galaxy Buds Live dog små silikoneringe, som griber fat i det ydre øre.

Det fungerer overraskende godt i daglig brug. Men man skal nok ikke udfordre skæbnen og løbe i terræn med dem. Ellers burde det gå fint at træne med dem, da de er IPX2-certificerede. Det betyder, at de kan tåle dryppende væske såsom let regn eller måske sveddråber. Til sammenligning er Apple AirPods Pro IPX4-certificerede.

Annonce
Læs også Dem alle vil have Forbrugerne afskrækkes ikke af det mærkelige design, men flokkes omkring Apples AirPods. Og Pro-udgaven er endnu bedre – på alle måder.

I betragtning af størrelsen, og fordi der ikke er noget, der rager ud af ørerne, kunne man tro, at de var diskrete. Men de er blanke, og nogle af farvevalgene suger ligefrem opmærksomhed til sig. De fås i hvid, sort, blå og bronze, hvoraf sidstnævnte matcher Galaxy Watch 3, Galaxy Note 20 og Galaxy Tab S7.

Samsung galaxy buds live mysticwhite dynamic scaled 1
Mængden af porte og mikrofoner er overvældende. (Foto: L&B)

Opsætning og betjening

Med Samsung Wearable-app’en er det nok at åbne lade-etuiet i nærheden af sin Galaxy-mobil, så kommer der en notifikation og spørger, om man vil parre dem med telefonen. Lige så fleksibelt som med Apple-gadgets, hvilket er en god ting. Ellers er det selvfølgelig muligt at bruge Bluetooth-menuen på samme måde som med andre mærker. Ekstra plus til Samsung, fordi de faktisk har lavet en Galaxy Buds-app til iOS!

I App’en kan man se batteriniveauet for både hørepropperne og etuiet. Når alle funktioner er slået fra, rækker en opladning til otte timers lytning, hvilket er rigtig godt. Hvis man derimod tænder for støjreduktionen og stemmestyringen, falder batterilevetiden til fem en halv time.

Fem minutters hurtigopladning giver yderligere en times lyttetid, og man kan oplade etuiet trådløst, endda fra en Galaxy-mobil i nødstilfælde.

Med app’ens EQ-indstillinger kan man tilpasse lyden, som man vil. Hvis man ikke kan finde øresneglene, kan man se i app’en, hvor de var sidst, og afspille en høj lyd, så man kan finde dem. Her slår man også den aktive støjreduktion til og vælger, om stemmeassistenten altid skal lytte efter kommandoer.

Desværre er denne stemmeassistent Bixby, den mindst anvendelige af alle stemmeassistenter. Hvorfor kan man ikke bruge Google Assistant, hvis man foretrækker den?

Afspilningen styres med touch-kontroller på øresneglene. Tryk én gang for at pause musikken eller besvare telefonopkald, to gange for at gå til næste sang og tre gange for at gå til den forrige. Hvis man holder trykket, kan man aktivere støjreduktionen, starte Bixby, skrue ned for lydstyrken eller åbne Spotify.

I app’en kan man vælge, hvad der skal styres på den ene eller den anden øresnegl. Her kan man også slå touch-kontrollerne helt fra. Og det får man hurtigt lyst til, for hver gang man justerer Buds Live i ørerne, registreres det som et tryk. Også når man sætter dem i eller tager dem ud. Temmelig irriterende i det lange løb!

Samsung Wearable app scaled 1
Der er mange indstillinger, men når det gælder touch-betjeningen, ville man gerne kunne justere noget mere. (Foto: L&B)

Samtaler og musik

Hvad angår opkald, er Buds Live mere avancerede end de fleste andre hørepropper, vi har set. De har to udvendige mikrofoner og én indvendig. Men de har også en sensor, der registrerer bevægelser i din kæbe for at afgøre, hvilke lyde der er din tale, og hvilke der kommer fra omgivelserne. Det betyder, at de ikke alene opfanger din stemme godt; den person, du taler med, kan også høre dig, selv om du befinder dig i støjende omgivelser.

Så skulle man måske tro, at det betød, at støjreduktionen også var i top. Men da propperne ikke slutter tæt, spiller det ikke rigtig nogen rolle, hvor meget de dæmper. Det er umuligt at undgå, at støj fra omgivelserne lækker ind i ørerne. Man kan ganske vist godt høre en vis forskel på den lavfrekvent larm med og uden støjreduktion, når man sidder i et tog, men ikke så meget, at man vil betale ekstra for det.

Også når man spiller musik, mærker man, at de ikke slutter tæt, for det går ud over basgengivelsen. Bassen er der ganske vist, men den mangler dybde og punch. Ellers er lyden åben og dynamisk, og fungerer fint til mere simpel pop og rock på farten. De har dog problemer med mere kompleks musik, så de duer ikke til at sidde og nyde musik hjemme i lænestolen.

Samsung galaxy buds live inside
Imponerende, så meget man kan klemme ind i så små hørepropper. (Foto: Samsung)

Konklusion

Samsung Galaxy Buds Live er nogle af de mere avancerede hørepropper, vi har set. De er proppet med funktioner, lige fra at kunne opfange din stemme i støjende omgivelser, som fungerer godt, til aktiv støjreduktion, som nærmest ikke kan mærkes overhovedet.

Selv om de ikke går langt ind i ørerne, hvilket mange godt kan lide, sidder de fint. Det betyder dog, at basgengivelsen er svag, og at de lækker lyd. Desuden er det nærmest umuligt at røre ved dem uden at aktivere touch-kontrollerne. Vi ville ønske, at Samsung i stedet havde holdt fast i designet fra Galaxy Buds og bare tilføjet støjreduktion.

De virker som et eksempel på, at man laver et produkt, fordi man kan, i stedet for at spørge sig selv, om det tilfører noget nyt.

 

Karakter
Samsung Galaxy Buds Live
Premium
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Pi8: Den nye konge af trådløs lyd

Her er DALI’s bud på en hovedtelefon, du har råd til

AirPods har aldrig været bedre

Google kan godt lave hi-fi

De smarteste hørepropper fra JBL

Vi har testet de vildeste hovedtelefoner fra B&O

Her får du meget for pengene

Åbne er bare bedre – men også dyrere

Lukket design møder åben lyd

Dåseåbneren

Skarpt skyts i premiumklassen

Seks førsteklasses hovedtelefoner: Hvem snupper tronen?