TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

: Samsung Galaxy Note 3

Bedst til produktivitet

Samsungs hybrid af tablet og mobil er den mest finpudsede og praktiske hidtil.

Af / 13/04/2014 - 14:01
Samsung Galaxy Note 3

Lyd & Billede mener

  • Den enorme skærm er skarp og gengiver farverne korrekt. Pennen gør enheden mere brugervenlig, og ydeevnen er høj.
  • Kameraet er ikke det bedste i svagt lys, og kvalitetsfølelsen kunne være bedre, prisen taget i betragtning.

Bortset fra størrelsen er fronten meget lig Galaxy S4, mens siderne har fået et godt riflet greb i imiteret metal. Bagsidens imiterede læder med imiterede syninger skal give mindelser om en eksklusiv notesbog. Kvalitetsmæssigt er det mislykket, men det giver et godt, skridsikkert greb. Selv om de ydre dimensioner faktisk er skrumpet, er den i princippet umuligt at betjene med én hånd. Men der findes en enhåndstilstand, hvor knapperne flyttes ud til kanten af ​​skærmen.

På undersiden finder vi for første gang en USB 3.0 port til hurtig dataoverførsel.

S-AMOLED-skærmen på 5,7 tommer har rigtig godt sortniveau og god kontrast, men lidt for overdrevet farvemætning i standardindstillingen. Fordi den er kommet op i Full HD-opløsning, føles skærmen meget skarpere end forgængerens, og det er nemmere at læse lille tekst, når man har meget på skærmen samtidig.

Den medfølgende kamera-app ligner Galaxy S4’s til forveksling med nem adgang til kontrollerne. Hvis man ikke vil nøjes med autotilstanden, er der 12 motivprogrammer til rådighed. Desværre er de fleste af dem gimmicks eller beregnet til meget specifikke situationer som f.eks. golf. Man kan således ikke vælge “fest”, “indendørs” eller “mørke”, hvilket er et problem, da automatikken giver usle billeder i svagt lys. I normalt dagslys får man dog skarpe billeder med god hvidbalance.

Note 3 understøtter faktisk “HD-lyd” – 24 bit/192 kHz tabsfri FLAC – men står lidt i skyggen af LG G2 på den front. Måske fordi man ikke på nogen måde har markedsført den som en underholdningsmobil, og fordi de medfølgende høretelefoner som sædvanlig ikke er noget at råbe hurra for. Med bedre hørebøffer er lyden god, men ikke fantastisk.

Annonce

Det er blevet lettere at bruge flere programmer samtidig takket være muligheden for at køre udvalgte programmer i miniaturevinduer. Desuden kan visse apps køre på delt skærm. Andre funktioner omfatter hurtige noter, dokumenthåndtering, intelligent udklip og tegngenkendelse. Til forskel fra tidligere – og fra konkurrenternes løsninger – virker det faktisk rigtig godt takket være den medfølgende S-pen. Hurtigmenuen gør det let at finde funktionerne, og det går hurtigere og er mere præcist, hvilket betyder, at pennen reelt tilfører værdi.

Takket være den nyeste Snapdragon-processor er Note 3 virkelig hurtig trods de mange funktioner. Den satte næsten ny Geekbench-rekord med 933 (single-core) og 2.872 point (multi-core); kun Sony Xperia Z Ultra er hurtigere, og selv som browser klarede den sig godt med en score på 2.775 i Browsermark.

Konklusion
Hvis man vil have en stor mobil til at arbejde på, er der ingen tvivl om, at Samsung er konge af segmentet, og Note 3 er den mest fuldendte model hidtil. Ikke alene kan man have flere ting på skærmen samtidig, der er også masser af lettilgængelige funktioner til at lette arbejdet. Og den medfølgende pen gør, at man kan arbejde hurtigere og trykke mere præcist.

Det imiterede læder på bagsiden giver et godt greb, og Samsung Note 3 har en fremragende ydelse og en fantastisk skærm.

Også i denne test:

Sony Xperia Z Ultra

En kæmpe sejr for Sony

Testens største phablet er også den bedste. Og så er den sågar til at betale.

Lyden er fremragende, også når man telefonerer! Skærmen er decideret smuk at se på, og telefonen yder lynhurtigt. Det skader heller ikke, at prisen er absolut rimelig.
Den er virkelig stor, selv af en phablet at være. Og kameraet er middelmådigt.
Læs hele testen

Nokia Lumia 1520

Fotografens yndling

Nokia Lumia 1520 kræver måske tilvænning, hvis man ikke kender Windows Phone platformen, men ellers er vi tæt på at have fundet testens bedste phablet.

Skærmen byder på Full HD-opløsning og er virkelig flot, men kameraet tager endnu flottere billeder og giver brugeren masser af muligheder. Designet er robust, og kvaliteten høj.
Windows Phone platformen byder ikke på så mange apps som konkurrenterne Android og iOS.
Læs hele testen

LG G Flex

Buet teknisk opvisning

LG imponerer med ny teknologi, men G Flex er mere opsigtsvækkende end praktisk.

Stor skærm med gode farver, fremragende lyd. Ydelse i top og praktiske funktioner.
Lavopløst skærm, og kameraet mangler billedstabilisering. Noget stor, og den buede form giver ingen direkte fordele.
Læs hele testen

HTC One max

Alle gode gange tre

HTC One max er tredje inkarnation af det taiwanske firmas flagskibsmodel. Denne gang med både små og store forbedringer i forhold til originalen.

Man kan næsten blive afhængig af den store og flotte Full HD-skærm på 5,9 tommer, og da lageret nu endelig kan udvides med microSD-kort, har man også plads til alt sit indhold.
Beats Audio har droppet samarbejdet med HTC, og det kan høres på lydkvaliteten. Øv! Fingeraftryksscanneren er en god idé, men er upraktisk placeret og virker derfor ikke helt efter hensigten.
Læs hele testen

ASUS Fonepad

Ikke helt vellykket

Med Fonepad leverer ASUS en rigtig billig tablet, som du også kan bruge som mobiltelefon. Men det er faktisk ikke nogen særlig god idé.

Hukommelsen kan udvides via microSD-kort, og på grund af ASUS SonicMaster er medielyden fremragende.
Skærmen er lyssvag med elendig berøringsfølsomhed. Enheden er for langsom, og vi oplever netværksproblemer ved hand-over mellem Wi-Fi og 3G.
Læs hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce