Soundbaren fra Samsung er både længere og højere end den fra Philips for at gøre plads til større højttaler-enheder. 11 styk er der i alt i HW-K960, hver med sin egen forstærker. To Atmos-kanaler på toppen af soundbaren peger op mod loftet, hvor lyden så reflekteres ned mod lytteren igen og skaber et indtryk af højde.
Men hvor både Philips Fidelio B8 og Yamaha YSP-5600 skaber surround-effekten fra selve soundbaren, bruger Samsung et par dedikerede trådløse baghøjttalere, som placeres bag sofaen. Ægte surround-sound med andre ord! Også disse har indbyggede Atmos-højttalere, hvilket giver i alt fire Atmos-kanaler mod Philips’ og Yamahas to. Men af en eller anden mærkelig grund understøtter Samsung ikke DTS-lydspor i mere end to kanaler.
Ud over ægte surround-lyd har anlægget netværkstilslutning og kan indgå i et trådløst Samsung multirumssystem. Dermed kan du streame fra Spotify, Tidal, Apple Music, eller hvad du nu vil, via den brugervenlige app Samsung Multiroom.
Trådløs tilslutning af subwoofer og baghøjttalere sker automatisk, når man tænder for soundbaren. Du skal bare sørge for, at alt er sluttet til strømnettet, før du tænder for anlægget med fjernbetjeningen.
At koble K960 til tv’et gøres nemt med HDMI via lydretur; du kan også tilslutte videokilder direkte til en af de tre HDMI-indgange. Da disse understøtter de nyeste formater inklusive HDCP 2.2, sænker det ikke opløsningen på 4K Ultra HD-video fra en kompatibel Blu-ray-afspiller.
Brugervenlighed
Ligesom med Philips er Samsungs soundbar nem i brug. Bare sørg for, at baghøjttalerne er symmetrisk placeret i forhold til lyttepositionen, da der ikke er mulighed for at indstille individuel lydforsinkelse i forhold til afstand. Man kan dog indstille individuel lydstyrke for samtlige kanaler.
Fjernbetjeningen er enkel at forholde sig til, og et overskueligt display på soundbaren gør, man har god kontrol.
Lydkvalitet
Film i surround, især dem med Atmos-lydspor, imponerer med åben og klar lyd, der aldrig bliver skarp. Filmen Pan får et langt større og mere åbent lydbillede end med Philips, og Samsung giver bedre indtryk af tredimensionel lyd i højden.
Der er desuden meget bedre greb om dynamikken: Hvad enten det er kanoner, der brager, eller arbejdere, der synger en a cappella-version af Nirvanas “Smells Like Teen Spirit”, så har Samsung god kontrol. Langt bedre end Philips. Subwooferen følger godt med, og det bedste af det hele: Dialogerne lyder klokkerent. Alt lyder så uanstrengt og naturligt, at man skulle tro, man havde med en meget dyrere sag at gøre.
Men også Samsung har sine begrænsninger. Anlægget kan ikke hamle op med et rendyrket hjemmebio-anlæg bestående af separate komponenter; der er simpelthen ikke forstærkerkraft eller kabinetvolumen nok. Men indtil Samsung når sin grænse, er det virkelig fedt at høre på. Det gælder også musik, hvad enten det er i to eller flere kanaler. Især sangstemmer og strengeinstrumenter lyder fint.