Xiaomi er hurtigt gået fra primært at være kendt for mobiltelefoner i Skandinavien til at have alt fra elektriske scootere og robotstøvsugere til air fryers og foderautomater til kæledyr. Eller for den sags skyld luftrensere og ventilatorer. Deres sortiment omfatter alt fra traditionelle roterende ventilatorer til tårnventilatorer, fra billigere netdrevne ventilatorer til mobile ventilatorer med genopladelige batterier. I denne test kører vi med en diskret, smart tårnventilator til en konkurrencedygtig pris.
Konstruktion og installation
Det kræver en del montering, da foden kommer i to dele, som skal samles og skrues sammen. Vi anbefaler, at man faktisk læser instruktionerne, da det med det samme lykkedes os at gøre tingene i den forkerte rækkefølge og næsten sabotere det hele, da der ikke er nogen vej tilbage i samleprocessen. Det er dog værd at bemærke, at det forreste ventilatorgitter og ventilatorbladene faktisk kan fjernes for at blive rengjort. Meget praktisk!
Når den er samlet, skal du bare slutte blæseren til strøm og læse instruktionerne for at finde ud af, hvilke to knapper der skal holdes nede for at starte installationen. Når de rigtige lys blinker, skal du starte Mi Home-appen og bede den om at søge efter nye enheder. I indstillingerne kan du tildele den til et Xiaomi-smarthjem og rum. Der er også tidsplaner, så den ikke står unødvendigt og venter. Automatiseringen var dog helt ulogisk og uforståelig, så vi kunne ikke bruge den.
Brug og kølende effekt
App’en giver dig mulighed for at vælge ventilatorhastighed, en timer til at slukke, og om ventilatoren skal svinge og i så fald hvor mange grader. Meget fint. Derudover kan du vælge, om den skal have et konstant flow, simulere vind ved at variere det eller være så stille som muligt. Alt dette kan også vælges med et overskueligt kontrolpanel på toppen, men der er ingen fjernbetjening. Du kan dog stemmestyre den med Google Assistant, hvilket vi foretrak.
Både i dvaletilstand og ved minimumshastighed er blæseren meget diskret, så meget, at vi ikke hørte den i vores hverdag. Den generede os ikke engang i soveværelset, når vi skulle sove, selv om luftstrømmen faktisk er god nok. Ved den højeste hastighed blæser den meget, men så er støjniveauet også højt, selvom det ikke overdøver en samtale. Fordi der både er oscillation og variabelt flow, føles det faktisk rigtig behageligt, selv når ventilatoren kører på lav hastighed.
Konklusion
Xiaomis ventilator er en diskret tårnmodel, der kan stå i et hjørne uden at tiltrække opmærksomhed, og dens funktioner er lige så iøjnefaldende. Den har planlægning, men det lykkedes os aldrig at indstille de automatiseringer, som de andre har. Til gengæld er den støjsvag ved lavere hastigheder, og den køler faktisk godt. Især takket være oscillation og simulering af vind, som vi godt kunne lide. Alt dette til den laveste pris i testen.
Også i denne test:
Duux Whisper Flex Ultimate
Duux Whisper Flex Ultimate er virkelig fleksibel.
Hvis du vil have en ventilator, der kan bruges flere steder og flyttes rundt, er Duux den rette løsning.
Dyson Purifyer Cool Formaldehyde
Dyson ventilator med ren luft
Med en indbygget luftrenser bliver du ikke kun kølet ned, men kan også nyde ren luft.
Ledvance Smart+ wifi ceiling fan
Smart kombination i Ledvance-ventilator
Ved at kombinere loftventilatoren med en lampe kan den komme af vejen og er mindre synlig.
Læs videre med LB+
Black Week Tilbud
70% På LB+ Total i 12 måneder!
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer