TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

TEST: Philips Sonic DiamondClean 9000 / HX9911/88

Elegant og højlydt tandbørstning

Rolls Royce-modellen DiamondClean 9000 er nydelig, men lyder som en skærebrænder inde i munden. Måske er larmen det hele værd, for Philips lover hvidere tænder på blot tre dage.

Af / 26/04/2024 - 09:36
Philips Sonic DiamondClean 9000 / HX9911/88

Home mener

  • Fire indstillinger for børstning, som er nemt tilgængelige på fronten. Er sikret, så børsten kan bruges i badet. Hurtig at sætte op i app’en.
  • Bliver fedtet og får synlige pletter af vand og tandpasta. Plastikagtigt børstehoved, som bryder med det ellers pæne design.

Philips er et kendt brand, når vi taler om tandbørster. Du får (som regel) design, kvalitet og et synligt og mærkbart resultat. Især det sidste er til glæde for dig og din pengepung, og til ærgrelse for din tandlæge, hvis vedkommende elsker at udskrive regninger.

Philips har et større udvalg af modeller at vælge imellem. Fra enkle typer af tandbørster til avancerede med app og interaktiv front med mere. Philips Sonic DiamondClean 9000 hører klart til i sidste kategori. Vi har tilmed at gøre med en Special Edition.

Philips er derfor heller ikke bleg for at prale med, hvad modellen leverer og præsterer. På fronten af æsken med DiamondClean 9000 bliver du kort og godt lovet ”Whiter teeth in just 3 days”. Det er en påstand med modifikationer.

Philips brug
DiamondClean har et lækkert og enkelt design. Desværre gør det også tandbørsten fedtet at holde på, og den bliver nemt synlig plettet. (Foto: Philips)

Manualen, som følger med, er eksemplarisk enkel. En lille folder på to sider med tegninger frem for lange forklaringer med ord. Du henter app’en ”Philips Sonicare” i App Store eller i Google Play. Derefter synkroniserer du med tandbørsten over Bluetooth, og så er du ellers klar til at få hvidtet bisserne.

Design og rengøring

Da jeg pakkede DiamondClean 9000 ud af æsken, blev jeg positivt overrasket. Tandbørsten har en vis tyngde i hånden, men på en solid, lækker måde. DiamondClean er ikke ubehagelig tung at holde om, når den er i brug.

Annonce

Smag er personligt, ja, men jeg synes, at tandbørstens blåsorte farve med diskret oplyste menupunkter er pæn at se på. Nærmest som om, der har været en designafdeling ind over. Tandbørsten findes også i en hvid-lyserød udgave. Farverne med glidende overgang er det særlige for denne specialudgave af DiamondClean.

Desværre er overfladen meget modtagelig for pletter. Vandet fra mit kommunale vandværk er målt til at være noget af Danmarks hårdeste. Selv små dryp efterlader en let optegnet kalkplet. Det samme sker med dryp efterladt af tandpasta.

Læs også Lad et lys gå op for dine tænder Be Lucent Prism byder på simple smarte funktioner, der ikke kræver mobil, men gør din tandbørstning bedre.

Philips’ løsning på de drilske pletter er vist i manualen. Ifølge tegningerne skal du tage børstehovedet af, rense skaftet i vand og aftørre med en klud. Ikke ligefrem en nem og enkel metode.

Min første tanke var, at skaftets mørke farve er årsagen til, at DiamondClean let samler på synlige pletter. Ingen af gruppetestens to andre deltagere, Oral-B og Oclean, fik pletter på skaftet. De har skafter i henholdsvis lyserød og lysegrøn farve.

Jeg tjekkede modellerne fra Oral-B og Oclean nærmere, men fandt ingen pletter eller klatter på skafterne. Altså må det være overfladen på DiamondClean, der nemt bliver plettet. At Philips i sin manual ligefrem råder til, at du tørrer skaftet af, kunne tyde på det.

En anden ærgrelse er, at Sonicare DiamondClean 9000 leveres med et børstehoved, der slet ikke passer til modellens udseende. Mens skaftet er pænt og diskret, virker hovedet nærmest billigt på en plastikagtig måde.

Jeg kunne heller ikke få børstehovedet til at gå helt på plads i skaftet. En lille åbning opstod rundt om halsen. Det betød intet for tandbørstens ydelse, men det ser bare ufærdigt ud. Yderligere samler det så også vand (og pletter).

App og indstillinger

Når tandbørsten er inden for rækkevidde af din smartphone, bliver din børste-historik synkroniseret via Bluetooth i app’en Sonicare. Klik på ”View dashboard” eller på ikonet af tre søjler i app’ens bund for at få en oversigt på uge- eller månedsbasis.

philips app
App’en Philips Sonicare er basalt designet. Du får tips, tricks og mulighed for at synkronisere med kalenderen, så du ikke misser en tid hos tandlægen. (Screenshot: iOS)

Oversigten afslører også, om du har tilstrækkelig tryk på. Den slags bliver nemlig også registreret via børstehovedets sensor. App’en har en række af tips og forslag til børstning, for eksempel hvilken vinkel du bør bruge.

C3-børstehovedet, der følger med i æsken, er af typen Premium Plaque Control. Ifølge Philips er det designet til dybderensning med bløde, fleksible sider og børstehår. I kombination med de fire indstillinger på skaftets front, skulle du være godt kørende.

De fire indstillinger er: clean, white+, gum health og deep clean+. Du skifter ved at trykke på den indlejrede knap placeret under skaftets tænd-sluk-knap. Vælger jeg White+ skulle magien altså ske: hvidere tænder på blot tre dage.

Effekt og funktioner

Når nu Philips lover det, må det selvfølgelig testes, om tandrækkerne blev hvidere. Jeg indtager kaffe, the og rødvin. Ikke de bedste sager, hvis tænderne skal forblive hvide, men nok et godt udgangspunkt for en test.

Modsat et W3 Premium-børstehoved fra Philips vil et C3-børstehoved ikke automatisk synkronisere med skaftets indstilling White+. Det gør jeg så selv. Når jeg tænder, giver C3 soniske vibrationer med 62.000 bevægelser i minuttet. Det kan både mærkes og høres.

Læs også Hvad er det der vejer? Vægt er egentlig bare et tal. Det virkelig interessante er, hvad der faktisk vejer i vores kroppe.

Vibrationerne skal bekæmpe plak mellem tænderne og langs tandkødsranden. Børstehovedet er livligt at bevæge rundt inde i munden og sender nemt sprøjt af tandpasta ud på spejlet. Især på grund af den aflange udformning med forhøjede hår i begge ender af børstehovedet.

Jeg lærte at holde munden lukket om børstehovedets hals for at undgå sprøjtene. Lyden, derimod var lidt mere udfordrende. C3-børstehovedet høres nemlig som en skærebrænder inde i mundhulen.

Konklusion

Sonicare DiamondClean 9000 er en af de pæneste tandbørster, jeg har haft stående. Den er lækker at bruge, har en vis tyngde og gør sit arbejde med at rense tænderne.

De fire grund-indstillinger er diskret gemt i skaftet sammen med en måler i tre trin for intensiteten. Et tryk på skaftets indlejrede knap vækker indstillingerne til live, så de lyser op, og du kan vælge mellem dem.

Philips lader
Det medfølgende rejseetui er en uskøn plastik-sag uden features. Opladerens øverste, gennemsigtige del kan tages af. Formentlig så den er nemmere at rengøre. (Foto: Philips)

App’en er fin, men giver ikke meget andet en tips og tricks, historik og opmuntringer i stil med en app til motion. Børstehovedet virker unødigt ”billigt” i forhold til det ellers elegante indtryk.

DiamondClean 9000 leverer en god indsats. Tænderne mærker glatte mod tungen, hvilket bestemt ikke er utilfredsstillende. Det er bare ikke det samme som hvidere tænder på tre dage. Tilmed larmer DiamondClean temmelig meget. Lydniveauet til trods, bliver tænderne rene, og det er vel det primære formål med en tandbørste. At den så også er pæn at se på løfter DiamondClean 9000 et niveau højere.

Karakter
Philips Sonic DiamondClean 9000 / HX9911/88
Premium

Også i denne test:

Oral-B iO 3S

Renere tænder på en uge

Oral-B-familiens nye lillebror er et upersonligt, men effektivt bekendtskab. Oral-B iO 3S overholder, hvad der står på æsken.

Enkel tandbørste med tre tryk-indstillinger. Mikrovibrationerne giver hurtigt resultat i form af tænder, som med tungen mærkes renere og glattere end før.
Ingen app eller mulighed for avanceret personlig indstilling eller historik. Bliver nemt fedtet at holde på.
Læs hele testen

Oclean X Ultra S

Tandpleje med indbygget tale

Ocleans X Ultra S polerer bisserne glatte. Indbygget stemme, app og display giver indtryk af en avanceret tandbørste, men det meste gør egentlig ingen forskel i praksis.

Godt håndgreb takket være en lidt ru overflade og lettere kantet skaft. Klart og enkelt display. Giver følelsen af rene tænder.
Usikker opdatering, som laver ravage i displayet. Giver ikke følelsen af et bedre resultat end andre, mindre smarte testdeltagere, for eksempel Oral-B iO3.
Læs hele testen
Natasja Broström
Natasja Broström (f. 1971): Journalist på L&B Home. Natasja begyndte på Politikens IT-tillæg i 1990’erne. Herfra gik turen via fagblade, magasiner og aviser, hvor Natasja skrev om blandt andet it og nørdkultur. Fra 2002 har Natasja været på Datatid Techlife, siden IT-journalist inden for smart living og brevkasseredaktør på Alt om Data.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Smart overvågning i 4K og farver

Et effektivt farvel til snavs og dyrehår

Ny topmodel fra Sage imponerer

Let at installere og drevet af sollys

Prisvenlig pizzaovn til både inde og ude

Du må ikke have for travlt

Højere opløsning og billedhastighed er et hit

Ding-dong - du er på skærmen

Delt glæde er dobbelt glæde

Dobbelt så smart er ikke dobbelt så godt

Det her kan ingen andre sengelamper

4 espressomaskiner: Hænger pris og kvalitet sammen?