Der findes produkter, som bare føles så lækre, at man har lyst til at røre ved dem. Der er ikke umiddelbart nogen logisk grund til, at en dørklokke skal have den kvalitet, men det har Hombli Smart Doorbell 2 altså.
Den er lavet af en slags sort plast, der føles som velour. Blødt og taktilt. Den sælges sammen med en ‘klokke’, kaldet Chime 2, der har samme æstetik som en række af Googles produkter med runde former og lysegråt stof. Med den i en stikkontakt kan alle i huset høre, når der bliver ringet på døren, uanset om de er i nærheden af en telefon eller ej.
Hollandske Hombli tilbyder et bredt udvalg af smarte produkter til hjemmet, både velkendte produkter som dørklokken og LED-pærer, men også mere usædvanlige ting som en smart water controller, der kan sørge for, at din have bliver vandet, mens du er på ferie.
Installeres som en leg
Tilbage til dørklokken. De gode folk hos Hombli har ikke kun arbejdet med designet, men også med funktionaliteten. (Tak for det). Det tager ganske få øjeblikke at få app’en installeret og koblet sammen med dørklokken. Også Chime 2 bliver forbundet på under et minut. Det her er den type produkt, som ALLE kan finde ud af at installere.
Dørklokken fra Hombli er den eneste i testen, som både kan kobles sammen med Google Assistant, Alexa og Siri. Vi forbinder den med Google og kan dermed bruge vores Google Nest Hub til at se, hvem der ringer på og besvare opkald. Det går til gengæld ikke helt så glat med stemmestyringen som med Googles egen dørklokke, Nest Doorbell.
Der er mulighed for at opsætte scenarier i app’en. For eksempel at lyset skal tændes, når nogen ringer på om aftenen, eller at ringeklokken skal opføre sig forskelligt alt efter, om du er hjemme eller ej. Nogle af dem er beta-funktioner, hvilket betyder, at Hombli udvikler videre på produktet, selv om det er i handelen.
Yderst sensibel
Hombli Smart Doorbell 2 er utroligt tjenstvillig. Den vil virkelig gerne give dig besked, hver gang den registrerer den mindste bevægelse i sit synsfelt. Det bliver meget hurtigt mere end en smule enerverende.
I app’en kan den gøres mere eller mindre følsom, så vi skruer den hurtigt ned på ‘low’. Men da det bliver mandag morgen, og der er livlig trafik af skolebørn på fortovet og cyklister på cykelstien, går telefonen nærmest amok i notifikationer. Der kan ikke skrues længere ned for følsomheden, så for at få ro slukker vi for den. Og glemmer selvfølgelig at tænde igen før om aftenen.
Der skal med andre ord findes en placering til ringeklokken, hvor den ikke kan kigge direkte ud på fortovet, for så insisterer den altså på at bimle og bamle ved den mindste bevægelse.
Kameraet skyder i vidvinkel, hele 160 grader, så der er rig mulighed for at udløse sensoren.
Tyverisikret
En sidste lille detalje, som imponerer, er, at Hombli har indbygget tyverisikring. Ringeklokken kan forholdsvist nemt fjernes fra sin holder på muren, men så snart det sker, begynder den at bippe højlydt og insisterende.
Men ikke nok med det. Den er også låst til den person, som har installeret den. Så selv om tyven stikker af med det højlydt bippende monstrum, kan han ikke bruge den til noget hjemme hos sig selv. Genialt.
Konklusion
Man får virkelig meget for pengene med denne dørklokke. Det er næsten ikke til at tro, at den er så meget billigere end Nest Doorbell. Men den kan ikke vinde testen, da vi ikke løser problemerne med bevægelsessensoren tilfredsstillende.
Også i denne test:
Philips WelcomeEye Link
Basal dørklokke
Philips’ bud på en smart dørklokke er knap så smart.
Google Nest Doorbell (med batteri)
Google har gjort det igen
Dørklokken fra Nest er faktisk sjov at bruge.
Læs videre med LB+
Årets bedste tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i 1 måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer